mandag 27. oktober 2008

Hjemme igjen.



Da er jeg tilbake igjen etter noen dager på Vestlandet. Vi har hatt en kjempefin tur, men utrolig mye vind og litt regn. Den andre dagen hos Terje fikk vi også besøk av hauken, men i mye dårligere lys. Hauken kom noe senere enn dagen før i tillegg til at det var overskyet. Vi hadde tenkt å ha en tredje dag, men på grunn av all vinden valgte vi å sette kursen sydover igjen etter kveldsøkta. Terje satt opp et kamuflasjetelt rett ved siden av skjulet vi brukte, og jeg spurte han når vi gikk om han trodde dette vile stå til neste dag. Ingen problem sa Terje!! Når Terje og en kamerat kom neste dag for å sette seg i skjulet var både telt og skjul blåst av gårde, så han så ikke mer til noen av delene.

Vi overnattet rett under Trollveggen på vei nedover, og der var vinden så sterk at vi kunne nesten ikke stå opp i de verste vindkulene. Når vi våknet neste morgen var det sol og vindstille, så vi brukte dagen nedover i nydelig natur og tok en del bilder. Siste overnatting hadde vi rett utenfor Gjøvik, før vi i dag satte kursen hjemover. Kjempefin tur og begge godt fornøyd med bildene vi fikk.

Mvh Bent

fredag 24. oktober 2008

På tur til Terje Sylte i Molde.


Torsdag 23 oktober satte Vidar Gran og undertegnede kursen mot Molde og Terje Sylte. Vi hadde fått nyss om at hønsehauken var på plass i området hans. Ca 85 mil i bilen og 14 timer senere var vi fremme. Vi hadde en fin kjøretur oppover, og slapp unna det meste av regnværet som var meldt over hele Norge. En kort tur innom Terje, så var det ut i bilen for å sove. Vi skulle tidlig opp for å sette oss i skjulet. Etter en kjapp frokost var det bare å finne frem utstyret og sette av gårde mot skjulet. Det blåste stiv kuling og det regnet med jevne mellomrom. Etter noen timers venting fikk vi beskjed av Terje om at hvis ikke hauken var kommet til nå, så var det bare å gå ut for en pause. Vi gjorde som sjefen sa, og kjørte en tur hjemom til Terje. Der ble vi etter en kort omvisning i området bedt inn på verdens beste kjøttkaker av hjort som Terje hadde skutt tidligere på året. Kjempeservice!!!!

Etter å ha fortært middagen kjørte vi igjen ut til skjulet, for Terje sa at hauken ville komme klokken 1645! :-) Vi var ved godt mot, men trodde ikke helt på klokkeslettet. Klokken 1530 var vi på plass, og klokken 1610 landet hauken rett foran oss!!!! Han bommet altså med en halv time, men vi ble ikke lei oss for det. Vi hadde til tider nydelig lys, og det ble tatt ca 1100 bilder i løpet av de 90 minuttene vi hadde fuglen på besøk. Vi var begge to kjempefornøyd med resultatet, men så begge at det var ting vi kunne tenke å forbedre i morgen hvis vi får muligheten. Vi satt blandt annet for nærme, så vi må gjøre ett bedre valg av optikk.

Terje starter opp fra nyttår med å leie ut fotoplass for hønsehauk, havørn og kongeørn. Han har alle disse tre artene på samme skjul, og noen ganger til og med på samme tid!!! Her er det kjempemuligheter for kanonbilder, så her er det bare å hive seg rundt. Terje treffes på mailadresse tersylte@online.no. Han vil ha plass til 8 fotografer på samme tid når han er i gang for fullt.

Nå er det kvelden, og vi skal snart legge oss til å sove igjen i bilen. Kommer tilbake med en ny rapport etter økta i morgen er over.

Mvh Bent