lørdag 2. juli 2011

Da går turen mot slutten....








Da var vi kommet til siste kvelden her i Alaska før den lange hjemreisen starter. Vi drar av gårde til flyplassen i morgen mellom klokken 4 og 5 på morgenen, og er hjemme igjen søndag ettermiddag. Vi har bare kost oss med å kikke rundt i Anchorage de to dagene vi har vært her nå, så nå er alle uthvilte og klare for hjemreisen. Kvelden i dag ble avsluttet på en fantastisk restaurant med verdens beste biffer, og kanskje best av alt, Arve fikk sin etterlengtede saus. Han bestilte sågar dobbel dose med bernaise, så nå ga han jammen meg restauranten også 6 på terningen!!!

Til de av dere som var litt spente på om guttene hadde funnet storoksen, så må jeg desverre skuffe dere. De så 15 elg, men ingen okser som var verdt å skryte noe av. Virker som om ikke det er det letteste å få til her over, for på de 18 gangene jeg har vært her nå, så har jeg kun fått et lite glimt av et par stykker med skikkelig størrelse.

Er litt artig når vi sitter ute å skal bestille mat osv, høre på engelsken til en del av gutta. Noen er litt vonde å forstå for å si det mildt, og i går når en av guttene prøvde å bestille seg ei øl så sier kelneren: Now I'm a little bit confused!! :-) Vi får iallefall mye å le av, og latteren fordeles på de fleste, men ingen tar seg nær av dette.

For de av dere som har fulgt bloggen så har dere sikkert skjønt at vi har hatt en fantastisk tur!! Det har ikke vært utvekslet et vondt ord, og alle virker bare å være superfornøyde. Tror samtlige har fått fylt opp bildearkivet sitt betraktelig med blinkskudd av bjørn, elg, bever, ørn osv. Vi sitter nå å snakker litt løst om en ny tur litt frem i tid, og da en tur hvor også det er mulig for jentene å være med. De fleste er så giret nå, så vi får la det ligge noen uker før vi tar dette opp igjen, men jeg reiser med glede på tur med en slik gjeng igjen!

Noen som etterlyste litt tekst om hvordan hønemor hadde det i gjengen. Til dette kan jeg bare si at hun har vært en av gutta hele tiden, og som eieren av lodgen i Lake Clark sa, you fit in here!! Slik har det vært helt til hun ankom Anchorage i går, for nå har hun jammen vært å kjøpt seg høyhælte sko etc, så nå er hun ikke en av gutta lenger!! Snakker om kamelon!! :-) Neida, fra spøk til alvor, Marit har kost seg noe skikkelig og fått masse fine bilder. Hun er nok klar for ny tur igjen hvis det skulle bli noe av dette.

Skal bli veldig godt å komme hjem igjen nå, men blir ikke hjemme særlig lenge. Onsdag morgen setter jeg kursen mot Lofoten på motorsykkel, og blir borte ca 14 dager. Så blir jeg hjemme i et par uker, og da er det ny Alaskatur sammen med glade fotogutter. Nye 14 dager i Alaska, hjem en snau uke, så blir det Afrika i 14 dager. Da er vi havnet medio september, men da er det slutt for en stund. Synes det blir vell mye reising, og det er slitsomt når det går slik i ett. Har planer om å roe livet ned betraktelig fremover, og vil bruke mer tid hjemme sammen med familie og de som betyr noe for en. Håper denne planen ikke sprekker!!! :-)

Ha det bra hjemme i gamlelandet, så sees vi snart.

Masse hilsen fra Alaskagjengen.