mandag 22. august 2011

Litt stang ut for tiden.....

Hei igjen dere, litt lenge siden sist nå, men nettet er noe tregt der vi har vært i det siste. Skal komme med en kort oppsummering på de siste dagene, så får vi heller håpe vi kan komme med litt bedre saker litt senere på turen.

De siste to dagene i Lake Clark ble vell våte, og den dagen vi skulle flyes ut fra området var det full storm, så flyene kunne ikke få landet. Derfor ble vi sittende en ekstra dag der inne, og mistet således et planlagt besøk på en fiskecamp hoe noen norske bekjente litt lenger nord i Alaska. Da vi dagen etter skulle ut av området ble vi delt opp i to, jeg tok et fly ut alene, og de andre skulle komme etter i et større fly. Da jeg hadde landet i Anchorage fikk jeg melding fra Ole Petter om at flyet etter meg hadde flydd i sjøen, men det hadde gått greit med unntak av en smadret propell. Bushflygerne her i Alaska er tøffe karer, så det går litt hardt for seg til tider. De andre guttene kom trygt tilbake til Anchorage et par timer etter meg, så da var det bare å komme seg til utleiefirmaet hvor vi skulle plukke opp bilene.

Det ble en kort tur inn til sentrum av Anchorage for litt shopping på sport- og fotobutikk, så satte vi kursen nordover mot Denali Highway. Det ble en lang tur i bilen, og vi var ikke fremme der vi skulle bo før vi hadde passert midnatt. De siste 15 milene kjørt vi på det som heter Denali Highway, en grusvei som går over fjellet, og på turen over dit så vi en del elg, ugle og ikke minst 2 gauper som vi hadde rett foran bilen en god stund. Det var for lite lys til å få gode bilder av gaupa, men det var en stor opplevelse å se disse flotte dyrene på så nært hold. Første gang for min del, og for de fleste andre også.

Dagene her oppe har gått med til å tråle området for alt som måtte komme av dyr og fugl. Vi har sett masse forskjellige dyr, men desverre så kryr området av feite skyteglade amerikanere på firehjulinger som er ute å leker cowboy og skyter på alt som rører seg. Jakta på bjørn og reinsdyr er begynt her oppe, så det er som julekvelden for ungene for de fleste som har noe å skyte med her, og det er ikke få. Defor er også dyrene veldig sky og rastløse, noe som fører til vanskeligere forhold for oss som ønsker å fotografere. Av den grunn har vi nå bestemt oss for å avslutte oppholdet her oppe en dag før tiden, og i dag setter vi kursen sydover mot Anchorage igjen.

Her nede skal vi ha en overnatting før vi i morgen kjører ennå lenger syd net til Homer. Der håper vi å få til litt ørnebilder, på tross av at vi antakelig kjører inn i et heavy regnvær. Ørn i skikkelig regn blir tøffere enn elg på en kilometers avstand i sol er vi alle enige om.

Som nevnt i overskriften har det vært litt stang ut i det siste, men vi håper dette vil snu nå på slutten av turen. Alle guttene er i kjempehumør uansett, og vi koser oss masse.

Ha de bra der hjemme, så sees vi snart.

Hilsen fra Alaskagjengen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

godt å få et livstegn igjen :-) Høres ut som de flyene er litt ustabile, godt dere kom helskinnet fra både bamser og flyturer.
Nå må dere være forsiktig siste del av turen, passe dere for de tobeinte med geværer og komme trygt hjem.
Alt bra her hjemme, torsdag skal Øyvind, Anne og jeg til Renate.
Ha det godt alle sammen, god klem fra mamma.

Anonym sa...

Heia:)
Godt det gikk bra når flyet landet i vannet, huff. Bildet av bjørnen som løper i vannet og den som står på to var noen flotte bilder.
Håper dere får det fortsatt fint på tur og lykke til med ørnebildene:)

Anne-Lise sa...

Dramatikk på mer enn en måte; i forhold til disse skyteglade amerikanerne, og fly som ender i sjøen, er jo møtet med bjørnene for møter med kosebamser å regne! Lykke til i Homer! :-)

Anonym sa...

Hei igen Bent.
Jeg har vært innom bloggen etpar ganger hver dag,
men det har vært nokså stille der.
Men det var nå godt å høre at det er liv i dere.
Jeg vurderte å ringe til SeaKing-helikopteret.
De hadde kommet hvis du hadde sendt dem et bildene og skrevet "Hjelp, en bjørn vinker til oss"!

Jeg ble utrolig fasinert av områdene langs Denali-Highway når vi var det i juni, og har siden da tenkt at en tur dit på høsten måtte vært fantastisk. Men nå ble det en nedtur å høre at det ikke bare er i Norge det vrimler av jegere.
Men-men, dere for ha en go tur til Homer og ørnene.
Hils Kjell-Erik og Ole-Putter.

Hilsen onkel Arve H.....

Anonym sa...

Hei Bent

Du husker turen opp til OL-bakken i St.Moritz? Fredag kom svaret jeg nok har fryktet. Det ble blålys til hjerteavdelingen i Arendal og full utblokking.Derfor har jeg ikke fulgt ordentlig med deg denne gangen.Gleder meg mest til du kommer hjem og bort fra både bjørner og udugelige jegere som aldri burde fått lov å ta i et gevær.Ha det riktig godt. Mvh Harald

Anonym sa...

Hei Bent!
Jeg har flere ganger vært innom og lest bloggen din. Du skriver levende og de flotte bildene dine gir gode minner fra turen tidlig i sommer. Skulle gjerne vært med også denne gang for se bjørnene jakte på laksen på vei opp i elvene. Kanskje det blir en "neste gang"?
Godt å lese at alle kom tilbake etter en noe dramatisk flytur.
Her hjemme begynte reinsdyrjakta denne helga. Rype- og småviltjegerne er på heia for å trene hundene sine.
Godt at bjørnen som var her i traktene, ser ut til å være på vandring østover igjen. Høstfargene begynner å melde seg i de høyeste partiene. Hvordan var det med høstfarger i Denali?
Ønsker dere lykke til med ørnene i Homer.
(Fortalte om "svensken" dere hadde med på turen sist gang til flere av kollegaene på skolen. De fikk seg en god latter.)
God tur videre og hils Ole Petter!
Hilsen Arnold.

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Hei Bent!! Har fulgt deg/dere gjennom hele sommern, og bildene dine er fenomenale! Det samme gjelder forøvrig skildringer. Jeg fikk ikke oppleve en slik nærkontakt med bjørn under mitt opphold, men bare det å oppleve både bjørn og ørn var godt nok for meg. -Jeg vet jo at jeg skal tilbake! :)

Synd med uværet som kom over dere, men det så jo ut til at dere overlevde ganske så greit likevell!

Hilsen Ingebjørg

Bent Olsen sa...

Hei dere, og tusen takk for kommentarer. Vi er nå kommet hjem igjen, og jeg skal prøve å få ut en siste blogg fra turen i løpet av kort tid. Har ikke fått blogget så ofte jeg pleier fra denne turen, men slik blir det bare av og til.

Kjell Germeten sa...

Hei Bent!
Takk for en strålende og veldig hyggelig tur! Med en så profesjonell organisering ble det som å komme til ferdig dekket bord hele veien. Dermed kunne vi andre bare bruke tiden til å hygge oss og se oss om etter egnede fotoobjekter å skyte på.

Det ble mange bra bilder, og - ikke minst - mange hyggelige minner.

Jeg drar mer enn gjerne på tur med deg igjen!

Mvh Kjell

Thu Lê sa...

I was very impressed by this post, this site has always been pleasant news. Thank you very much for such an interesting post. Keep working, great job! In my free time, I like play game: instagram photos. What about you?