fredag 26. februar 2010

God service!!!!

Hei dere, lenge siden sist nå!! Litt for lenge siden, for nå ser jeg noen fjerner meg fra blogglista deres. :-) Skal prøve å komme sterkere tilbake fremover nå, for nå er det litt turer på gang i løpet av 2010 og første del av 2011. Ikke nødvendigvis bare fototurer, for jeg skal ha en lengre kajakktur i juni, to motorsykkelturer til USA på høsten, hvorav jeg på den ene skal guide 34 stykker i Calefornia langs kyst og fjell. I tillegg til dette ser det ut til at det blir en tur til Alaska med en gjeng for å guide på en padle/fisketur langs ei elv på Kodiak. Skal også noen dager til Finland for å se på bjørnene. Min mor ønsket seg nemlig en slik tur i 70-årsgave, så nå drar jeg og min mor på tur! Synes det er sporty av ei dame på over 70, så jeg er litt stolt av henne. Men før dette skal jeg en tur til Florida i 10 dager sammen med 7 kamerater fra Vennesla naturfotoklubb, så det skal bli hyggelig!! Jeg synes vi har hatt en fantastisk fin vinter i år, men kjenner at det nå skal bli godt med litt sol og varme sammen med gode venner.

På fotofronten har det vært nokså stille en stund for min del. Har hatt meg en tur til Vårgårda i høst for å holde et foredrag om Alaska som jeg følte gikk bra. Ellers har det blitt litt fordrag på andre steder, nå sist i Biofoto sin avdeling i Oslo. I forrige uke var jeg på min første fototur på lenge, tok nemlig turen til Terje Sylte sammen med Kjell Erik Moseid og Kjell Germeten. Dette ble det man kan kalle en bomtur hvis man tenker på hva slags bilder man kom hjem med. Det viste seg nemlig at vi kom på et utrolig ugunstig tidspunkt hvor alt av ørn og hauk hadde tatt seg ferie. Vet ikke om de har tidligere vinterferie i Molde enn vi har her nede, borte var de nå iallefall. Terje mente det hadde å gjøre med en spesielt hard vinter der oppe som hadde gitt tilgang til mye mat for rovfuglene andre plasser i form av døde dyr.

Har hatt flere turer til Terje de siste årene, og har alltid hatt bra utbytte på de andre turene. Når det gjelder Terje så vil jeg fremheve den utrolig gode servicen jeg alltid har fått hos han. Første gang jeg var der fikk jeg beskjed om at jeg bare kunne overnatte hos han. Hadde aldri sett fyren før, så dette var jo helt eksepsjonelt. Når jeg kom hadde han ordnet med eget rom, middagen sto ferdig på bordet, og alt var bare fryd og gammen. I tillegg måtte jeg omtrent mase for å få lov å betale noe for meg. Dette var helt i begynnelsen av Terjes utlån av sine skjul. Etter hvert som han har blitt mer kommersiell har han klart å opprettholde den gode servicen, og han er en utrolig raus person. Alltid hjelpsom med hva det skal være, utlån av utstyr, innkjøp av ting fra utlandet, kjøring osv. Når vi så fikk en skikkelig bomtur denne gangen fikk vi med en gang beskjed om at vi da får disse dagene gratis neste gang vi kommer, noe vi satt utrolig pris på. Spurte Terje om bare dette gjaldt for oss denne gangen, men til dette svarte Terje at alle som fikk bomtur hos han fikk dette gratis neste gang de kom!! Knallbra service synes jeg, og jeg syntes Terje fortjente litt skryt nå etter i mine øyne å ha blitt dårlig behandlet for ikke så lenge siden i en annen sammenheng her på nettet.

Når jeg sier bomtur, så mener jeg ikke at turen er bortkastet eller mislykket. Jeg hadde noen utrolig koselige dager sammen med Kjell Erik og Kjell som var et veldig hyggelig bekjentskap, og vi hadde noen hyggelige kvelder sammen i hytta hvor vi diskuterte og pratet om det meste. Det ble også planlagt en lengre fototur sammen med disse guttene på nyåret, så det ser jeg veldig frem til. I tillegg til dette så kom jeg hjem med ei hjortesteik som Terje fisket opp av fryseren sin, så nå blir det luksusmiddag i heimen etter hvert!!!

Då håper jeg det fremdeles er noen der ute som leser bloggen min og følger med oss når vi drar til Florida om ei uke til i dag. Vi har prøvd å booke oss inn på plasser det er internett, så jeg prøver å komme med daglige oppdateringer og litt bilder.

Ha det bra så lenge, og sleng gjerne inn en kommentar hvis dere har tid.

Mvh Bent


5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bare bekrefte Terje's utmerkede service. Jeg rakk ikke Moldeflyet og ble hentet av Terje da jeg ankom Molde ved midnattstider. SAS hadde også klart å rote bort bagasjen min. Dermed hadde Terje med en sekk med varme klær i tillegg til at han ordnet opp med SAS neste dag! Ja, hva kan man si til slikt?

Har vært hos Terje noen ganger tidligere og opplever ham langt mer profesjonell enn mange andre såkalte 'guider'. Kjernekar som gjør alt for at man skal trives og ønske seg tilbake (noe som også gjerne blir resultatet).

mvh
kjell-erik moseid

Ord og bilder sa...

Må si jeg savner dine flotte bilder fra bjørnerike..både av bjørn og dem flotte landskapsbildene og ikke minst god lesing...
Måtte le da jeg så du skulle på tur med din mor når hun blir 70... Du skjønner.. etter dem flotte innleggene dine sist tur har jeg gått rundt å sakt at dit skal jeg når jeg blir 60... Da er det faktisk mulig selv "over der"

Terje er et unikum av menneske.. I he alltid hørt at Moldingan er sære og egne, men Terje må være krysset med noe... :D
Da jeg fikk min første speilrefleks kom Terje surfene fra Molde flere ganger (1 timers kjøring og ferge) han viste meg kamera, redigering osv..betaling ville han aldri ha!
Å ikke minst er det noen som kan å gi konstruktive kommentarer på bilde så er det han...
Det har jeg lært masse av!


Go helg!

Grethe sa...

Det er jo godt å høre at du og dine reisekompiser blir tatt godt vare på. Fint at noen har forstått hva service er.... :-)Kanskje jeg må begynne med fotgrafering å reise til Molde for å oppleve god service???:-).
Regner med god service fra din side i form av flotte bilder og hyggelige blogger nå du nå skal ut på tur igjen. Hei så lenge. Klem fra Grethe

Bent Olsen sa...

Takk for hyggelig kommentar Monika, får håpe jeg kan komme med litt bilder og historier etter hvert som du vil lese. Nå blir det som sagt Florida i første omgang, så da blir det nok lite bjørn. :-) Når du er 60 er du jo bare i slutten av ungdommen, så det er ingen problem å reise på tur da. Han kameraten som jeg skal på motorsykkeltur i USA med fyller 70 nå, så det er kun deg selv som setter grensene.

Ja Grethe, fotografering kan jeg anbefale, og god service får du garantert i Molde. :-)

Tom Dyring sa...

Enig. Det er jaggu på tide at du blogger igjen !!! Tom