onsdag 16. september 2009

Deilig å være hjemme igjen....Da var jeg endelig hjemme igjen etter en lang reise hjem fra Alaska. Vi delte opp hjemreisen i to, og reiste først til Seattle for deretter å ta siste delen i dag. Klokka er nå 2230, og jeg har vært oppe i 1,5 døgn. Må prøve å komme inn i norsk døgnrytme nå, så derfor må jeg pine meg litt nå før jeg legger meg.

De siste to dagene på Kodiak gikk med til kveitefiske samt bjørnesafari. 12 stykker på kveitefiske den ene dagen, og neste dag gikk 7 på kveitefiske mens jeg og 4 til reiste på bjørnesafari. Hadde jeg visst at vi ville få så mye bjørnebesøk mens vi var i elva som vi gjorde, hadde jeg nok ikke bestilt bjørnesafari, så neste år blir denne utelatt tenker jeg.

Kveitefisket den første dagen var en kjempefin opplevelse. Det var sol fra skyfri himmel og god temperatur. Alle sammen fikk kveite på kroken, men de riktig store uteble. Den største som ble tatt å på ca 30 kg, men dette er langt under rekorden vår som er på 98 kg!! I tillegg til kveite fikk Torkel en fin king salmon på rundt 15 kg, så det var en perfekt dag.

Dagen etterpå var været grått og trist, og det regnet i Kodiak by. Noen av guttene reiste på sjøen igjen og hadde en grei dag, men heller ikke denne gangen slo den store kveita på. Vi andre fløy over til Katmai på fastlandet hvor vi koste oss med fiskende bjørner i noen timer. Regnet holdt seg unna der inne, men det var en kald og sur vind. Fikk noen brukbare bilder, men med dårlig lys ble det ikke så mye å hoppe i taket for.

Takker alle deltakerne på turen for noen kjempefine dager, og det var en ypperlig gjeng å være på tur med.

Da blir det en stund til neste tur igjen, men håper dere kikker innom igjen da.

Mvh Bent

7 kommentarer:

Ronny Arntsen sa...

For en spennede tur dette må ha vært! Flotte bilder og "levende" illustrert tekst:-)
Jobber som politi, og har prøvd pepperspray - ikke noe å anbefale, helt jævlig, men har følelsen av at folk opplever den noe forskjellig. Den vi bruker er vannbasert, men amerikanerne bruker en oljebasert, utgave som tar lengre tid å fjerne.
Takk for en flott opplevelse!

Bent Olsen sa...

Hei Ronny, takk for kommentar og hyggelig at du har fulgt med og liker det jeg har formidlet. Ja, peppersprayen gjorde iallefall virkning på de av guttene som kom i kontakt med den, men tror nok bjørnene også misliker det sterkt.

Mvh Bent

Liv Fuglset Ditlefsen sa...

Hei Bent, og Godt Nytt År til deg!!! Så mange flotte bilder fra en spennede og lang tur. Fint du kom trygt hjem igjen. Kjempespennende følge med på bloggen din.

Nyttårshilsen fra
Liv ")

Anonym sa...

I want not concur on it. I think nice post. Specially the title-deed attracted me to review the unscathed story.

Anonym sa...

Nice brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thanks you for your information.

Anonym sa...

Opulently I agree but I about the brief should have more info then it has.

Love Kpop sa...

It seems I'm on the right track, I hope I can do well. The result was something I did and was doing to implement it.
www.clickjogosclick.com