onsdag 2. mars 2011

En tur til Gaupebu....


Hadde for litt tid siden en tur til Jostein og Maj Lena som bor på en utrolig flott plass i Dalen i Telemark. De har i flere år bodd i Rogaland, men for fire år siden kjøpte de seg en gård i noen fantastiske omgivelser. De har nå etablert et kongeørnskjul for utleie til fotografer, og dette fikk jeg prøvd ut noen dager. Jeg bodde på gården hos Jostein og Maj Lena, men tidlig på morgenen før lyset kom ble jeg fraktet ut i skogen på snøscooter gjennom et eventyrlandskap med snøen hengende i trærne. Skjulet som også kalles Gaupebu var solid bygd og med god plass til to fotografer, til nød tre hvis man kjenner hverandre godt. Når dagen er over og mørket er senket seg igjen ble jeg hentet ut på samme måte, og ankommer gården til en middag som kunne matche de beste restauranter som er å oppdrive i provinsen. En kald pils og et drømmemåltid i lag med et fantastisk hyggelig vertsskap var en veldig fin avslutning på dagen.

Hadde tre dager i Gaupebu, og alle tre dager hadde jeg kongeørn nedpå. Den ene av disse tre dagene var det full trafikk hele dagen, og gassovnen som holdt en fin temperatur i skjulet måtte nedjusteres på et minimalt nivå. Ble helt svett en periode da det var ørn alle veier. Lyset var så som så disse dagene, stort sett grått og overskyet, men med innslag av litt snø til tider. Derfor kom ikke de nydelige kulissene til sin rett på bildene, men jeg skal garantert tilbake på denne plassen!! Det som er så bra med Gaupebu er at det er såpass nærme min hjemby Kristiansand, så jeg kan sitte å se på værmeldingen før jeg ringer Jostein for å høre om det er plass i skjulet dagen etterpå. Drøye tre timers kjøring med bil, og jeg er på plass på gården. Fra Oslo er det omtrent samme distansen, så dette bør være et kjempebra alternativ til alle de fine plassene som befinner seg nord for Trondheim osv.

I tillegg til Gaupebu har de også et par fotoskjul for fiskeørn som kan se veldig spennende ut, så dette skal prøves til sommeren. For de som er interessert i å sjekke dette nærmere ut kan dere gå inn på nettsiden deres som er www.hovdmyra.no. Der vil dere finne telefonnummer, mail osv.

Legger ut litt bilder fra turen jeg hadde, så ser dere litt av hva jeg fikk ut av besøket.

Mvh Bent

5 kommentarer:

Ruben Johnsen sa...

Nydelig bilder av Kongeørna du har fått her i et miljø jeg liker veldig godt. Du har fått mye ut av turen i gaupebu.

Hilsen Ruben

Anonym sa...

Ser du er en av de som har besøkt Gaupebu! Har selv vært der og for en fantastisk plass!

Flotte bilder du har fått frem!!

Mvh Leiv Arne

KnutBS sa...

Hei Bent.

Noen av de beste kongeørnbildene jeg har sett denne sesongen. Ole Arne Schlytter har også tatt noen meget gode, du deler førsteplassen med ham;)

Begynner virkelig å dukke opp mange svært gode tilbud rundt om i landet!

Knut Børge

Bent Olsen sa...

Takk for hyggelige kommentarer fra dere. Gaupebu kan anbefales.

BrandNewStudio sa...

WonderfulPictures
tahk you for sharing