fredag 17. juli 2009

Beklager så mye....


Hei igjen, og beklager så mye at jeg ikke har fått lagt ut mer på bloggen etter at jeg kom hjem fra Finland slik jeg lovet i min siste blogg. Da jeg kom hjem til Kristiansand ble vi "angrepet" av en utrolig varme og et fantastisk sommervær. Da fristet det lite å sitte inn med bilder og blogg, så jeg håper dere har forståelse for dette. :-) Meningen var at jeg skulle reist en tur opp til Runde og en visitt innom Terje Sylte rett etter jeg kom tilbake, men på grunn av litt jobbrelaterte problemer ble dette kansellert. Det endte da opp med at Ole Petter og jeg tok kajakkene på biltaket og fikk noen til å kjøre oss bort til Arendal, og derfra padlet vi hjem i et fantastisk sommervær. Det var sol og blikk stille omtrent hele turen, og vi brukte tre dager på dette. Det ble noen dager uten foto, med unntak av at Ole Petter tok noen få bilder med G9'en. Det var rett og slett en drømmetur hvor det omtrent ikke var andre båter å se, og skjærgården er bare en nytelse når man får den alene og i slikt vær.

Etter dette tok jeg meg en liten tur til Danmark for å kikke etter isfugl. Den første kvelden så jeg så vidt snurten av fuglen, og lysforholdene var ikke særlig bra. Morgenen etterpå derimot hadde jeg mer flaks, og da hadde jeg til tider tre fugl rundt meg på samme tid. Bra lysforhold var det også, og det ble noen brukbare bilder. Hadde en del bilder fra før av denne fuglen, så jeg vet ikke om det nye ble noe særlig bedre enn det jeg hadde, men det er nå spennende å sitte i kamuflasjen å vente uansett. Dagen etterpå ble skikkelig bom, og det ble ikke ett eneste bilde av isfuglen. Det var ei gråhegre som holdt seg rundt meg hele tiden, så jeg lurer rett å slett på om denne var med på å skremme bort isfuglen. Det kunne iallefall virke slik. Da værmeldingene neste dag var veldig dårlige valgte jeg da å reise hjem igjen, så nå sitter jeg i sofaen å sletter/sorterer bilder. :-)

Neste tur for min del blir i slutten av august, og da drar jeg til Alaska for en måneds tid. Ser frem til dette selv om det er 14.ende året jeg drar nå. Da blir det mer bilder av favorittdyret mitt som er bjørnene, og forhåpentligvis noen nytt og bedre i forhold til det jeg har tidligere. Uansett utbytte billedmessig, så er det en fantastisk naturopplevelse å komme så tett på ville bjørner i den utrolige naturen vi befinner oss i. Regner med å få blogget en del under denne turen, men deler av turen vil jeg være helt uten forbindelse, så da får jeg ta det når jeg er på nett igjen.

Ha det bra så lenge, så håper jeg det er noen igjen der ute som følger med på bloggen min ennå?? :-)

Mvh Bent

5 kommentarer:

Ruben Haugereid. sa...

Nydelige bilder du har fått av Bjørn og isfugl,Isfuglen har jeg også sett i Søgne i prestebukta. Gleder meg til å se flere bilder fra turen din til Alaska. Lykke til.

Terje Sylte sa...

Kjekt at du oppdatere bloggen din igjen Bent.Det bilde av den som sitt på ryggen ble knallbra.Vi snakkes.
Reven er her fortsatt vist du vurderer en tur.

Terje

Bent Olsen sa...

Takk for hyggelig kommentar Ruben.

Terje, jeg har veldig lyst på en tur til Molde og revefoto, men ser at været er meldt dårlig i flere dager fremover. Den forsvinner vel snart også kanskje??

Mvh Bent

Lars sa...

Utrolig flotte bilder Bent!
Det siste bildet av bjørnen bare OSER muskler...

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik sa...

Interessant å se gjennomg bilder og historier her! For en opplevelse det må være å fotografere bjørn! Spennende. koser meg med maur inntil så lenge jeg ;-) Ikke så ille det heller i grunn. God tur neste gang!

Hilsen Ingebjørg