torsdag 6. august 2009

Tilbake fra Molde

Da var jeg tilbake etter noen dager i Molde på besøk hos den nå så legendariske mårmannen Terje Sylte. Det har vært noen fantastiske dager, og jeg takker Terje så mye for gjestfriheten og rausheten han viser hver gang jeg er på besøk. Utrolig bra!!

Etter noen dager med abstinenser og historier om mårmannen som plystra fine melodier så måren spratt frem fra hver eneste busk, var det ingen vei tilbake. Fredag kveld kjørte jeg av gårde i bobilen min, og etter et kort besøk i Oslo var jeg oppe hos Terje på lørdag kveld, akkurat tidsnok til å få med et besøk ut til reven som Terje har blitt kompis med. Som naturfotograf burde jeg kanskje si at det var måren som dro meg opp til Molde, men faktisk var jeg vel så ivrig på å få noen fine bilder av reven. Dette på tross av at måren skal være noe av det vanskeligste å få festet på brikken. Jeg synes det var utrolig spennende å sitte i skjul å vente på måren, og det var en fantastisk opplevelse når den endelig kom, men jeg synes reven er et finere dyr og derfor vel så moro å få fotografert.

Når vi kom ut i området som reven skulle holde til satte Terje i gang med plystringa si, og to minutter etterpå spratt det en rev frem fra buskene. Utrolig å se på hvordan reven fulgte etter oss når vi vandret bort i et område som vi syntes var fint i forhold til hvilke bilder vi ønsket. Der satte vi i gang, og reven fikk pølse i premie hver gang den gjorde som vi ønsket. Slik holdt vi på til reven var mett og brikkene rimelig fulle av godbiter. Var sammen med Bård Næss og kona hans denne kvelden, og vi ble enige om å prøve oss igjen klokken 5 neste morgen. Dette meldte Terje pass til, så vi stilte opp uten han på morgenen, plystret så godt vi kunne og vips var reven tilbake. Kjempemoro!!!

Satt sammen med Terje i mårskjulet på søndagen og på mandagen hadde jeg hyggelig besøk av Kjartan Trana. Fikk bra bilder begge disse dagene, men må vel si meg mest fornøyd den økta som Kjartan og jeg hadde i sammen. Der fikk vi ned tre mår på samme tid, og alle tre klatret opp i trærne, sloss og lekte sammen, så det ble mange godbiter på denne økta.

Alt i alt var dette en kjempetur og utbyttet var over forventningene. Har inntrykk av at alle fotografer i landet valfarter til Molde og mårmannen nå, så får vi bare håpe at hverken mår eller rev blir lei av melodiene som Terje plystrer og av den grunn forsvinner. Dette kan anbefales til alle som har interesse av naturfoto, og Terje kan treffes på telefon 913 90725.

Mvh Bent

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bent.
Fantastiske bilder du har.Gøy og inn og se og lese fra de turene dine.Håper du har en fremvisning når klubben begynner igjenn.Ha en flott helg.

Hilsen fotografen som bare bruker mobil,he.

Bent Olsen sa...

Hei June, hyggelig å høre fra deg og takk for kommentar på bildene. Jeg skal visst ha en fremvisning i løpet av høsten, så da får vi jo håpe det passer for deg. Ellers har du vel lagt mobilen på hylla nå, nå som du har kjøpt deg sånn bra speilrefleks??

Mvh Bent

Anonym sa...

Hei hei.

Hehe,joda blir selfølgelig det skikkelige kameraet jeg bruker.Blir helst samtaler med mobilen.Ja blir gøy og følge med på bloggen når dere reiser nå igjen.Vi skal ha en liten tur i fjellet oppi bykle den 12. til 13. sept sammen med to andre vennepar og en fra valle som er kjent oppi der hvis ikke været blir helt gæli.Så da må jeg putte kameraet i sekken.Hun Målfrid i klubben er ei av de som blir med.Har du noen greie tur tips?Pakking av sekk,hva som er greit og ta med av mat(vi har storm kjøkken)tenkte litt på sånn derre turmat man kjøper på sportsbutikker,har du erfaring med sånt.Vi er litt nybegynnere på dette,he.Utganspunktet er og bruke telt men muligens vi kan låne ei gammel seter.
Du må vertfall ha en god tur nå når dere reiser og blir gøy og se alle di fine bildene.

Hilsen June.