mandag 24. august 2009

Klar for Alaska igjen

Da er det siste innspurten før jeg setter kursen mot Alaska igjen. Det blir fjortende gangen jeg reiser nå, så nå er det litt rutine i det. Holder på med å finne frem saker og ting, og diverse jobboppgaver må ferdigstilles før jeg kan reise. Ikke minst er det en gjeng som skal ha lønn. :-) Reiser torsdag morgen til Amsterdam, og derfra til Seattle og Anchorage. Reiser sammen med min gode venn Ole Petter, og i Amsterdam treffer vi en annen god venn av meg, Tom Dyring. Vi tre skal på fredag morgen bli fløyet ut i bushen fra Anchorage. Der skal vi være ca en uke i et av verdens mest bjørnetette områder. Det blir overnatting i telt samt litt i hytte, men regner med å få sendt en blogg ellere to hvis været står oss bi. Etter denne uken blir vi flydd til Anchorage igjen for en overnatting før vi deretter flyr til Kodiak. Der blir det å gå over alt utstyret jeg har lagret der over til camping, handle inn proviant osv, og gjøre klar for 9 nye som kommer over. Vi er da totalt 12 stykker, og jeg skal være guide for disse når vi blir flydd inn i villmarka for å padle oss ut igjen. På denne turen blir det å overnatte i telt langs elva, og maten består hovedsakelig av fisk som må fanges i elva. Det er første gang jeg gjør denne turen på høsten, og det er antakelig ekstra mye bjørn i elva på denne tiden. Det er nemlig slik at bjørnene spiser hovedsakelig gress på den tiden jeg normalt er der, men nå er dietten mer fisk for å fete seg opp til overvintringen. I den forbindelse har jeg leid inn elektrisk gjerde til å ha rundt teltene om natta for ekstra sikkerhet. Har hatt noen episoder hvor bjørnen har tuslet på utsiden av teltet på natta tidligere, og erfaringsmessig fører dette til lite søvn for enkelte deltakere. :-)

Etter at vi kommer ut fra elva igjen blir det et par dager hvor noen skal ha to turer med kveitefiske på sjøen, mens noen tar en dag med kveite og en dag med bjørnesafari. Håper og tror vi skal få mye kontakt med disse fantastiske dyrene i løpet av turen, og jeg regner med at jeg skal få blogget en del inn i mellom. Håper det er noen som følger med oss på turen og at det blir lagt inn noen kommentarer inn i mellom.

Mvh Bent

10 kommentarer:

Ord og bilder sa...

Dette høres utrolig spennede ut. Riktig god tur.. Gleder meg å følge bloggen utover!
mvh monika

Studio Natura sa...

Følger med ja :). Gleder meg til dine fortellinger strømmer på snart!

Anonym sa...

God tur og lykke til!!

Ole Jørgen

Anonym sa...

Ønsker dere en riktig fin tur med store opplevelser og fulle disker:-)

Ta godt vare på Tom (har du med bæremeis?)

Hils.

Stian

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen. Stian, jeg har festet ei skinne på Tom som passer rett i stativhodet, så blir det for galt kopler jeg han til. :-)

Mvh Bent

Anonym sa...

Himmel og hav, er vi allerede kommet så langt! Syntes ikke det er lenge siden du var der jo.
God tur! Skal prøve å følge med denne gangen også.
Klem fra Grethe

Anonym sa...

Blir spennende å følge med...:-)

Grethe

Tom Dyring sa...

Fy faen som jeg gleder meg !!!

Anonym sa...

Oi gurimalla,at dere får en skikkelig spennende tur er det ingen tvil om.Godt dere har leid strømgjerde da.Ønsker vertfall deg og ditt reisefølge en fantastisk flott tur og masse lykke til.

Masse hilsener fra June.

Anonym sa...

God tur pappa. Synd vi ikke fikk treffes før du reist avgårde denne gangen. Men håper du får en fin tur og kommer helskinnet hjem igjen :) Veldig glad i deg!

Klem fra Renate og Celine.