tirsdag 26. august 2008

Første dag av turen i Alaska


Etter mye om og men kom vi endelig av gårde. Problemene startet allerede på Kjevik med kanselerte fly, ombooking, fly vi ikke kom med pga overbooking og en ekstra overnatting i Chicago. Da vi endelig kom oss til Anchorage var selvfølgelig kofferten min borte vekk. Det gikk ett døgn før den endelig kom på plass. Lærte av dette at neste gang skal jeg ha laderen til kamerabatteriene i veska som jeg bærer med meg. Hadde vært bortimot umulig å få tak i denne her over i en fei. Men som sagt, nå er vi på vei, litt trøtte, men med stor tro på noen blinkskudd. Vi satte kursen sydover mot Valdez hvor vi hadde tenkt å fotografere sjøoter. Underveis ble det en del landskapsbilder, men etter hvert ble været så dårlig at vi satte kursen nordover mot Denali i stede. Under veis har vi fotografert litt på en haukugle som Kai fikk øye på, og deretter fikk vi noen fine bilder av en elg som beitet ute i vannet. Nå har vi lagt oss til på en øde plass langt opp i fjellet på en vei som heter Denali Highway. Har leid oss et lite skur som var på grensen av hva vi kunne tolerere, men fristelsen for en seng fremfor et hardt underlag i teltet fristet litt for mye. Vi er ennå litt slitne etter alle strabasene på vei over, men fra i morgen av blir det telt på oss i noen dager iallefall. Værmeldingene er dårlige som fy, men de tror vi lite på, positive som vi er. :-)

6 kommentarer:

Grethe sa...

Hei.
Kjemegøy å følge med på turen! Det er vel det nærmeste jeg kommer Alaska :-) Helt topp!!
Jeg regner med at dere er fullstendig uthvilt etter en natt i skuret (tenkt at du valgte skur fremfor telt.... :-) ) og er i full gang med "jakten".
Gleder meg til å følge med videre.
Take care.
Grethe

Bente sa...

Hei Bent!
Nå må du passe deg for bjørnene. Du er jo en moms og kan enkelt blir en fristelse for binnene!!!!
Bente

Vidar sa...

Pass på at du løper fortest!!

Bent Olsen sa...

thetzosHei Grethe, så koselig med melding fra deg. Er blitt litt gammel nå vet du, så da er komfort blitt en viktigere ting i livet enn tidligere. :-) Koselig med flere kommentarer. Klem fra meg.

Hei Bente, tenk at du tok deg tid til å stikke innom!! ;-). Hyggelig. Som Vidar nevner i sitt innlegg, jeg løper fortere enn Kai, så da regner jeg med at han ryker først. Bjørnen bruker nok litt tid på å fordøye den karen, så da har jeg kommet meg i sikkerhet. :-) Ha det fint.

Md Raju sa...

I just found your blog and want to say thank you ! It is really nice post thanks for sharing and just keep up the good work !


greenbaypackers | philadelphiaeagles| pittsburghsteelers|newyorkgiantsBakul sa...

Wonderful, This is an awesome blog. Stock Commissions