tirsdag 9. mars 2010

Fort Myers Beach


Dagen i dag startet klokken 4, og da var det bare å hive på seg tøyet, lukke kofferten og komme seg i bilen. Vi skulle kjøre noen mil før vi svinger av på en grusvei som tar oss langt inn i sumpene av Everglades. Da vi kom til der hvor vi skulle svinge av på grusveien ble vi stoppet av en politibil i mørket. De kom ut av bilen med lykta pekende rett i trynet på meg og lurte på hva i all verden vi skulle her å gjøre i mørket. Vi fortalte at vi var fotografer fra Norge som skulle inn i sumpene for å fotografere fugl. Han kikket rart på oss før han slapp oss videre. Da vi kom innover et stykke på veien sto det et skilt at det hadde vært flom i området, og at veien kun måtte brukes av lokalkjente. Etter å ha vært der 3-4 ganger tidligere regnet jeg meg i kategorien lokalkjent, så vi fortsatte innover. En kjøretur som vanligvis tar 20 minutter tok i dag 1 time og 20 minutter, for veien var bare helt ubeskrivelig dårlig!!! Har kjørt i bushen i Afrika, men dette var bare mye verre enn jeg noen gang har vært bort i. Vi kom oss omsider inn på den plassen jeg hadde tenkt meg, og da vi kom frem var det 100-talls med fugl i trærne. Dette varte bare noen få minutter, nøyaktig så lang tid det tok å rigge opp utstyret for hele gjengen. Når vi var klare var de fleste fuglene fløyet. Vi ble allikevel der inne noen få timer, og fikk omsider et par fugler vi kunne jobbe litt med. Ikke de store bildene, men guttene synes allikevel det var stort å oppleve alle de merkelige lydene inne fra mangroveskogen.

Et par timers kjøretur senere ankommer vi Fort Myers Beach og hotellet vi skal bo på i to døgn nå. Dette er bare helt luksus, og vi bor helt ned på stranda i Mexicogulfen. 30 grader, sol og melisstrand. Rommene var ikke helt klare da vi kom, så vi ble sittende på stranda med hver vår kalde øl mens vi ventet på å få booket inn. Etter å ha ordnet oss gikk noen av guttene av gårde for å kjøpe frosne sardiner som vi skulle bruke å lokke fuglene til oss med. Alle bortsett fra Jørn som måtte dra tilbake til det hotellet vi kom fra for å hente noe, dro nå ned på stranda med fotoutstyr og ei bøtte med sardiner. Der hadde vi bare en fantastisk kveld med nydelig solnedgang, og motivene sto i kø for oss. Vi byttet på å kaste fisk, og pelikaner og hegrer sto i kø for å sikre seg et bytte etter som det ble kastet ut til de. Her tror jeg samtlige fikk noen fine bilder.
Vi skal tilbringe to netter på dette hotellet, så vi får enda tre økter til her før vi må reise. Dette lover bra for fortsettelsen.

Ivar som har et temmelig nytt kamera hadde seg en tur tidligere i dag inn på et toalett som var nokså lugubert. Da han kom inn syntes han det var så skittent og vått over alt, så den eneste plassen han fant ut han kunne legge fra seg kameraet på var i vasken. Den var ren og pen syntes han. Det han ikke visste var at dette var en slik type moderne vask som begynner å renne med en gang det kommer noe under den, så da Ivar la kameraet i vasken begynte denne å spyle ut vann!! :-) Ivar fikk reddet kameraet med et nødskrik, og vi fikk en god latter da vi fikk høre historien.

Grunnen til at Jørn måtte ta turen tilbake til hotellet vi kom fra, var fordi han hadde bestilt en vare som skulle leveres der før vi sjekket ut. Dette rakk de selvfølgelig ikke, så varen ble levert i dag 6 timer etter at vi hadde dratt. Derfor valgte Jørn å kjøre tur/retur for å sikre seg at dette ikke kom på avveie. Så nå sitter vi å venter på han.

I morgen kan vi sove lenge og trenger ikke opp før 0530, så det skal bli litt deilig!! :-) Vi avslutter dagen nå med en middag på restauranten nede ved stranda, og kanskje blir det en paraplydrink også skal du se. Da hører dere fra oss i morgen igjen, for her er det glimrende nettdekning.

Hilsen guttane i Florida. :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Moro å følge med dere! Hils alle i "klubben". God tur videre.

Jon Østby

Anonym sa...

Ja jøss så lenge dere kunne sove....heeelt til 05.30?? For en luksus!!! Haha... Gøy å "være med" på tur igjen pappa, sitter å små-ler for meg sjøl når jeg leser, du skriver på en gøy og morsom måte :) Veldig glad i deg!

Klem fra Renate :)

Grethe sa...

30 grader, sol og melisstrand, er det noe å skryte av???? Vi har 3 grader, sol og melissnø...(?).
Godt å høre at dere ikke sover så lenge, en må ikke legge seg til dårlige vaner... :-)
Ingen tur uten litt viderverdigheter.... Fotoapp. i vask var jo bare helt strålende!:-D
Klem

Anonym sa...

Kjempebilder, Bent!! Fantastisk opplevelser! Bodde 1 år i florida så det er med litt lengsel jeg leser dine kommentarer!! Og Ivar jo, koselig å se han da!! Skjulte talenter, altså!! Kos dere videre og velkommen hjem til "vrakpanten". Sykkelen er , forresten, levert til service!!

MVH
Arnt Myrmo

Anonym sa...

hei kjære Bent. Ser dere har det fint og at dere får fine bilder. Du skriver så levende og morsomt, helt enig med Renate. Veldig gøy å være med og dele opplevelsene dine.
nå har vi fint vær hjemme, sol og ikke så kaldt lenger. Rødstrupen som har tatt bolig i lyngen min er flyttet:) tror de klarer seg bedre nå. De er her og spiser i ny og ne, men ikke så ofte som tidligere.
Våren er nok ikke så langt unna nå
tror jeg. Ha det bra og ta vare på deg selv. Savner deg. Klem fra mamma.

Bent Olsen sa...

Tusen takk for det Jon, hilser så mye tilbake.

Så godt å høre fra deg kjære Renate!!! Savner dere masse nå, så det skal bli godt å se dere igjen snart. Gi perla mi en klem fra meg. Kos fra pappa.

Takk for koselig kommentar Grethe og kos deg masse med melissnøen så lenge. :-)

Tusen takk for det Arnt, hyggelig at du stakk innom.

Hei mamma, koselig å høre fra deg også. Vi sees om ikke så lenge, så du får ha det bra så lenge.

Hilsen Bent