fredag 12. mars 2010

Hevnen er søt.....Ja da var vi tilbake igjen etter en dag i Cape Coral. Det ble litt forandring i planene som vi la tidligere i går, for under middagen sjekket vi opp værmeldingen igjen, og de meldte bare pøsregn. Derfor bestemte vi oss for å heller satse på å finne ugla som vi hadde lest om, og da starte litt senere på dagen. Flere av oss begynte å merke kjøret med å stå opp i 4-5 tiden hver morgen, så det var godt å ligge å dra seg helt til klokken 7 en dag! :-)

Vi fikk søkt opp noen koordinater på nettet som skulle beskrive hvor uglene befant seg, la disse inn i Google Earth, og deretter la vi inn veien som vi fikk ut av Google på vår GPS. En kort kjøretur etterpå sitter vi å kikker på disse rare skapningene. Teknologien er et fantastisk hjelpemiddel til tider!!!

Ugla vi snakker om heter på engelsk burrowing owl, eller gravugle på norsk. En bitte liten fugl, så vidt større en vår spurvugle, men med noen bein som er like lange som resten av kroppen. De bor i huler i jorda, og sitter ofte i utgangen av disse hulene å holder vakt.

På grunn av overskyet vær kunne vi holde på noen timer å fotografere uten at lyset ble for hardt, så det ble nesten 1000 bilder pr mann på denne økta. Alle var kjempefornøyde, og det var langt over forventningene til den enkelte. Etter økta var ferdig kjørte vi en plass hvor vi kunne få en noe forsinket frokost, og deretter tilbake på motellet for å laste inn bilder samt dukke seg litt i poolen. Slitsomt liv å være fotograf i Florida!! :-)

Da været ikke så ut til å bedre seg ble det litt diskusjon om vi skulle gå ut på kveldsøkta eller ikke. Etter litt avstemming ble det til at vi valgte fotografering, og ingen tør å være igjen når de andre vil ut for å ta bilder. Alle er livredde for å gå glipp av noen blinkskudd, og spesielt etter den delfinsaken er alle på vakt. :-)

Heldigvis valgte vi ei ny runde på uglene, for nå fikk jeg en tidlig hevn på disse delfinguttene! :-) Ved det ugleparet som jeg satt meg ned ved var også Vidar. Han valgte å gå til en annen plass, og mens han var på vei bort fikk jeg se at den ene ugla satt med en stor firfisle i kloa. Jeg sa selvfølgelig ikke noe om dette, og fikk noen veldig bra bilder hvor ugla sitter med firfisla i nebbet sitt. Jørn og Dag Harald satt ved siden av meg, og de fikk også bilder av dette. Jørn var ikke en av delfinguttene, så det var for såvidt greit at han fikk del i dette, men Dag Harald var jo en av luringene. Det som var så pussig var at når Dag Harald kom seg hjem på rommet og skulle laste inn bildene, så var alt borte fra minnebrikken hans!! Ingen skjønner hva som har skjedd, men det var vel noe av straffen for å stikke til havs å ta delfinbilder uten å si i fra!! :-) Med andre ord så føles det litt godt å få tatt hevn på delfinguttene!! :-) Det var en stor fornøyelse å se trynet til Vidar når han fikk se bildene på skjermen min!! Hadde selvfølgelig ikke sagt noe på forhånd om hva jeg hadde fått bilder av, og valgte samme metode som han gjorde med delfinene sine. :-)

Vi avsluttet kvelden med pizza rett bort i gata for der vi bor, og noen av guttene sitter nå å koser seg med en pils på baren ved siden av motellet. Det har nå begynt å regne en god del, litt senere en de meldte, men dette har gjort til at vi velger samme strategi for morgendagen. Vi kjører av gårde klokken 8, og turen går til uglene. Selv med 1000-1500 bilder er guttene sugne på flere, spesielt etter at jeg fikk tatt rotta, eller firfisla på de!!! :-)

Hører det er mange som følger bloggen vår, og noen er flinke til å legge inn kommentarer. Dette setter vi stor pris på, og vi håper flere legger inn en liten kommentar eller hilsen ved høvelig anledning.

Ha det bra så lenge. Hilsen guttene i Florida.

9 kommentarer:

Arnfinn sa...

Hei.
Ja det er spennende å følge med på hva andre får til på sånne spennende turer. Misunnelse kalles det vel da.. Flotte bilder og historie om firfisla. Lykke til med mer spennende fotografering.

Arnfinn

Jarl Holberg sa...

Hei Gutter!
Skal hilse mye fra Hilde V. Hun syntes det blei litt vel mye bar besøk på dere :)
Fortsatt veldig imponert over alle de fine bildene du legger ut. Spesiellt fint det med Ugla som holder firfirsla i nebbet:)
Hils alle!(Jarl, det funket veldig bra. Takk!)

Jarl H

Anonym sa...

Hei Bent. Se det ja, litt av en hevn :) Flotte uglebilder og det med øgla var jo supert. Når er det dere kommer hjem? gleder meg til å se bildene du har tatt.
Robert og fam. er på Hovden denne helga men skulle hilse masse, de er med på turen din de også. Skjønner du vil ha flere til å kommentere, det forstår jeg godt!!!
er jo bare og trykke på anonym og skrive i vei for de som ikke har blogg. Du er veldig flink til å sende, og det er kjempegøy og lese om alt dere opplever. Synd du ikke fikk en delfin eller 2, de er så søte, men sånn er det når du har med venndøler og gjøre he he. Godt du fikk hevnen din :) alle har det bra hjemme, god klem til deg, glad i deg. hilsen mamma.

Anonym sa...

Imponert over både dine skriveferdigheter og fotografering, Bent!! Kjempegøy å lese og se!!!!


Arnt!

Ord og bilder sa...

Tusen takk for du deler..artig å se bilder og koselig lesing..
Uglebilde med firfisla var utrolig!
Gleder meg alt til neste innlegg.
Fortsatt god tur og lykke til med blinkskuddene...

monika

Anonym sa...

Heii heii.
Håper dere koser dere i florida , lurte på om du kunne hilse til pappa fra meg å ønske han en fin ferie videre.

-SiljeVGran

Anonym sa...

Hils alle i Coral Beach.Det var ingen bilder fra klubben i Tidende i dag.Men Helge hadde jo et pent bilde av en Parus cristatus på tirsdag! Da dere ikke er så vel bevandret i latin"en? Så skulle det forundre meg meget,om ikke Jørn vet hva vi her,prøver og omtale.Kanskje dere bør prøve og komme dere hjem igjen,før Lommelerka ankommer moderlandet! Hilsen fra Moseidmoen.

Grethe sa...

Du så flott den hvite fuglen er! Er det en trane???

Tenk at du fikk hevnen servert så raskt da! Veldig bra, og flotte bilder av øyeblikket!

Have a safe trip home! Grethe

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen for hyggelige kommentarer!!! Veldig moro at noen tar seg tid til å legge inn noen ord.

Hei Grethe, den fuglen du tenker på er det de her nede kaller Snowy Egret. En bitte liten hvit hegre som er utrolig fin.

Hilsen Bent