fredag 12. mars 2010

Hummer og kanari....


Da var det fredagskveld her i Florida, og i morgen setter vi kursen syd-øst over mot Miami og tur hjem på søndags morgen. Vi ankommer Norge på mandagen, sikkert rimelig trøtte, men alle veldig fornøyde etter en kjempefin tur!! Alle har som tidligere nevnt fått fine bilder, og vi har hatt det utrolig hyggelig i sammen.

Da vi sto opp i dag så høljet det ned!!! Og da mener jeg høljet!! Himmelen bare åpnet seg, og det så ut til å bli rene flommen. 5 av guttene trakk seg fra fotograferingen når de så ut av vinduet, men Vidar, Helge og jeg dro av gårde. Her så vi muligheten til å få noen bilder av det litt mer sjeldne slaget. Vi så for oss uglene sittende der i pøsregn, riste seg når fjærdrakten var full av vann osv. Jeg hadde kun tatt med meg regntøy til fotoutstyret, men glemt meg selv. Defor måtte vi ta turen innom en Walmart for å se om vi kunne finne noe vanntett til meg. Det var dårlige greier, og jeg endte opp med en poncho til $3.

Da vi kom frem til stedet hvor vi var dagen før så vi uglene med en gang. De satt så fint på en slags stolpe, og det var bare å komme oss ut av bilen med utstyret og krype mot en egnet plass for fotografering. Vi fikk raskt rigget oss til, og fotograferingen kunne starte. Den dumme ponchoen jeg hadde kjøpt flagret så i vindene att uglene ble smånervøse, og jeg skjønte raskt at her var det bare å bite i det sure eplet. Av med poncho og fortsette med det jeg skulle, og uglene roet seg fort. Det rant vann nedover de fleste plasser på kroppen, og jeg var fort søkkvåt til skinnet. Men dette glemmes fort mens man holder på, for her fikk vi noen knallbra bilder som var akkurat slik vi hadde håpt på!! For en flaks!!! Uglene satt der i pøsregnet, ristet seg og oppførte seg akkurat som ønsket. Dette var bare utrolig moro!!!

Jeg hadde nøyaktig 1000 bilder på brikken før jeg ga meg. Da var jeg så fornøyd og våt at det passet bra å gi seg. Vi kjørte bort på en Subway og spiste en velfortjent frokost før vi dro hjem på hotellet igjen og fikk skiftet til tørre klær. Etter å ha lastet bildene inn på datamaskinen sovnet jeg som et lite barn i senga og sov i 3 timer. Deretter er det bare å sprette opp igjen, slette og redigere litt bilder, gjøre klar en blogg som skal sendes ut til kvelden osv. De andre guttene har stort sett jobbet med bildene sine i dag og slappet av. For en times tid siden dro noen av de bort for å se om de kunne få noen flere bilder av uglene de også, så nå blir det spennende å se hva de kommer hjem med. Sist kom de hjem med minnebrikkene fulle av delfiner, så hva blir det neste?? Vi får se, jeg skriver videre på denne bloggen når jeg vet litt mer.

Ja da har vi vært ute å spist middag igjen og hatt det helt topp!! Deilig mat og litt godt å drikke. Vi har nå bestemt oss for morgendagens program, og det blir tilbake for å få ei morgenøkt på Fort Myers Beach igjen før vi setter kursen østover og krysser Florida igjen. Vi må da starte herfra klokken 5, innom på en Walmart som har oppe 24 timer i døgnet for å kjøpe litt sardiner, og så kjøre sydover til stranda. Sardinene bruker vi å kaste ut til fuglene for å få litt aktivitet. Det er vel der nede vi kanskje har fått de fineste bildene, og vi håper på fint lys i morgen da de har meldt et strålende vær. I dag har vi omtrent regnet bort hele dagen, men nå ser det ut til å lette.

Sikkert en del som lurer på dette med hummer i tittelen samt bildet av Dag Harald sovende med en hummer på puta si. Historien bak dette står selvfølgelig Vidar bak som de fleste gangene det er noe spikk på gang. Vidar og et par av de andre guttene var ute på en pub i går kveld. Der var det av alle ting et slags akvarie. I dette akvariet var det påmontert en automat som man kunne kaste penger på, så kunne man ved hjelp av en maskin prøve å fiske opp en levende hummer. Dette klarte selvfølgelig Vidar å få til, så han kom hjem på hotellet med en levende hummer under armen. De av oss som var våkne lurte fælt på hva vi skulle gjøre med denne, og da Jarl som deler rom med Dag Harald var behjelpelig med å låse oss inn på rommet hvor Dag Harald sov sin søteste søvn, fikk vi plassert hummeren på puta hans. Det gikk noen sekunder før hummeren begynte å klatre på hodet til Dag Harald, og da skal jeg si han våknet!!! Vi fikk oss en god latter, og Dag Harald brukte litt tid på å få sovnet igjen. Har foreslått for Vidar at han går over fra å være fotograf til heller å bli marinbiolog, for nå har det vært både delfiner og hummer i de siste dagene på han!!!

Ellers måtte jeg huske å hilse til Silje fra pappa og si at han synes det er moro at hun følger oss på bloggen, og i tillegg har fått lagt inn en kommentar/hilsen til oss. Kjempebra Silje!!! Ellers hilser jeg til alle familier og venner av deltakerne på turen, og jeg skulle si at de alle har det bra. Blir nok en blogg til før vi er hjemme igjen, så dere får henge med til slutt nå.

Ha det fint så lenge, så sees vi snart.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine bilder du har tatt, syntes de på "stolpen" var både morsomme og søte, alle var fine, også hummerbilde :) stolt av deg!!! Nå er det jo snart slutt på denne turen og det har vært veldig gøy å følge med på bloggen. Ha en god tur hjemover alle sammen, lykke til med siste dagen og kom trygt hjem. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Hei Pappa.
Dere må ha god tur hjem, gleder oss til å se deg igjen nå :) Det var mange fine bilder du har fått tatt på turen deres, du er flink!!
I dag skal Celine i bursdag til ei lita jente, det gleder ho seg til. Så skal ho sove hos Malina i natt for meg og TE skal ut en liten tur. Vi snakkes til mandag :)

Veldig glad i deg!!

Ord og bilder sa...

Tusen takk for du deler dem fine bildene og hyggelig tekst i dag også. Atter en gang har jeg koset meg med artig lesing og formiddagens kaffe kopp.. samt at bildene gir meg kick på ut å fotografere...selv om det snør i Romsdalen...

monika

Anonym sa...

Fantastisk!! Moro å følge med!! Skulle gjerne ha hatt noen tips om fotografering!! Kan du anbefale noe kurs? Tar en prat om det når du kommer hjem!! Kos dere videre og god tur hjem!! :-)

MVH

Arnt

Anonym sa...

herlige bilder du viser frem Bent
er deilig å få en forsmak på sommeren:-)
gleder meg til å se flere bilder fra dere
du får hilse hele gjengen fra meg
ser virkelig ut til at dere har det trivelig sammen:-)
må bare humre litt av hummerstuntet til Vidar:-)

lykke til med siste dagen
mvh anders selland

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen for kommentar. Nå reiser vi hjem. så sees vi om ikke så lenge.

Vi snakkes om foto når jeg er tilbake Arnt.

Hilser tilbake fra guttene til deg Anders, så sees vi i klubben om ikke så lenge. Husk møtet førstkommede torsdag.

Anonym sa...

ser ut som du koser deg masse,det var noen fine bilder du har tatt:)
veldig gøy å følge med på det du driver med storebror:)god tur videre:)