søndag 5. september 2010

Da var guttene på plass.....Hei dere, da var endelig guttene på plass her over! Etter en lang reise, ca 24 timer, ankom de rundt midnatt i går. De var alle sammen trøtte etter en lang reise, så det ble bare å hilse på guttene før de gikk til sengs. Nå har jeg hatt strålende sol og godvær siden jeg kom opp hit, men en time før guttene landet begynte det å regne. Det har regnet siden, men i morgen er det meldt noe lettere. Får håpe det slår til, for da er det ut på sjøen hele dagen for å prøve seg på den store kveita.

Vi hadde fremmøte i dag med frokost i sammen klokken 0900. Noen hadde sovet godt, men våknet veldig tidlig, mens noen hadde ikke fått sovnet før klokken 0600 på morgenen. Tar gjerne et par dager å komme inn i døgnrytmen, vi er jo tross alt 10 timer etter dere i tid. Det verste er egentlig når vi kommer hjem igjen, da kan det gjerne ta ei uke før man er tilpasset tiden og døgnrytmen der.

Etter å ha pratet litt med guttene, hørt litt hva de driver på med osv, hadde jeg en liten briefing av hva de skal være med på. Alle samme er utrolig spente på dette med bjørnene, så alt er som normalt. Selv er jeg nå aklimatisert i forhold til dette, så nå bare gleder jeg meg sykt til å komme inn i elva!!! Var litt spesielt denne gangen i forhold til akkurat bjørnene, så jeg vet ikke hva det kan ha vært. Iallefall er alt nå med det gamle, og som sagt ser jeg nå bare frem til noen dager i teltet der ute.

Han ene av karene som er med denne gangen jobber som livvakt for Støre og Stoltenberg, og er med på turene de har rundt i verden, da alltid bevæpnet og klar til action. Vi har funnet ut at dette passer bra for oss, så han har nå fått ansvaret for å ta vare på oss der ute. :-) Han har også en fortid som skarpskytter i forsvaret gjennom mange år, og har vært ute en vinterdag før i slike henseender. Han har iallefall fått ansvar for geværet, så da skulle den saken være i trygge hender. Utrolig hyggelige karer alle sammen, og dette er en gjeng som reiser på tur hvert år i sammen og har kjent hverandre siden guttedagene. Veldig positive gutter, så dette lover bra.

Vi tok turen ned på den lokale sportsbutikken etter frokosten, og der fikk vi ordnet med fiskelisenser til alle sammen. Det er ikke som hjemme når man kjøper fiskekort, her må man oppgi høyde, vekt, hårfarge, øyenfarge osv. Han skarpskytteren, som forøvrig heter Espen, han prøvde å oppgi hårfarge til mørk men ble fort korrigert til grå av henne bak disken! :-) Etter dette var ordnet fikk de som trengte det, hjelp til å kjøpe seg fiskeutstyr og annet de ville ha med seg inn i elva. Akkurat som med alle andre blir det en del handel av stash som er kjekt å ha men som en ikke har bruk for, men moro er det jo. Så nå går de rundt med cowboyhatter og utstyr slik som proffene her over. :-)

Fikk med meg to av guttene, for i dag skulle jobben med proviantering gjøres. Det er egentlig den verste jobben synes jeg, og det går fort noen timer på dette. Da er det greit å være noen flere til å hjelpe, og siden disse to guttene skal stå for en del av kokkeleringen, så er det fint at de også er enig i det som blir handlet inn. Vi endte opp med flere kasser fulle av mat, og lommeboka 1000 $ fattigere. Tror vi skal klare oss med dette. Hver gang noen spør hva vi skal, og vi sier vi skal ut i Ayakulik River å campe, så ser de bare på oss å sier: Oh my God, be careful with the bears!!! Ser på de andre guttene at de blir litt rare i trynet da, men slik er det jo egentlig hver gang. Guttene er nå begynt å diskutere hvem som løper senest, da med tanke på at bjørnen er i hælene på oss.

Vi ble hentet av Sea Hawk Air på butikken og kjørt med alle varene ned til der vi skal flyes ut på mandag. Der har vi pakket alle varene over i ordentlige kasser, og noe i bjørnesikre containere. Jeg nevnte tidligere at de driver med jakt her over på bjørnene. Det gjør de to ganger i året, en gang i april og en gang i oktober. For å få lov til å være med på en slik jakt må de leie seg inn hos en guide for så å være med på et lotteri. Hvis du er heldig, så vinner du et slikt lodd, og kan da være med å skyte en bjørn. Men, det vil koste deg i overkant av kr. 200.000,-, og da er du ikke garantert å få skutt bjørn men bare være med på jakt. Skal du ha skinnet med etterpå vil det fort løpe på en god sum til. Etter dette må du vente i 4 år før du får lov å prøve deg igjen, men den tiden trenger du vel kanskje for å spare deg opp litt penger. :-)

De sier at i år er det ekstra mye bjørn her over, og nå løper de rundt i gatene, noe de sjeldent eller aldri gjorde før. Hun som kjørte oss i dag har bodd her over i 43 år, men det gikk 37 år før hun så en bjørn!! Pussige greier. Det området vi skal ut i til mandag sier de er det mest bjørnetette området i verden nå, så denne gangen blir det vel trangt om plassen der ute!? :-)

Guttene sitter nå på puben her på motellet og koser seg med ei øl og litt dartspilling. Klokken 2000 skal vi treffes i resepsjonen for å ta en tur ned i den lokale restauranten for en bedre middag og litt sosialt. Dette blir sikkert en koselig kveld, men vi må opp klokken 0500 i morgen, så det kan ikke bli en sen kveld!!!

Dere hører fra meg i morgen igjen, så ha en fin søndag der hjemme.

Hilsen Bent

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bent.
Nå skrev jeg nettopp en kommentar, men den kom ikke gjennom. Får prøve på nytt.
Denne bloggen kom inn mens jeg satt og skrev på en mail. Bommet en dag på schedulen deres.Hyggelig at det ser så greitt ut med den gruppen du skal ha med deg.
I natt ble jeg vekket opp av en gjeng som åpenbart hadde holdt ut til puben stengte og det hadde brukt tiden der ganske effektivt.
Deres imitasjoner av Bjøro Hålands " I love Norwegian Country" kunne ha vekket hvem som helst opp fra det døde. Ha det riktig godt.

mvh
Harald

gmj sa...

Så bra Bent, at det ser ut somen fin gjeng du har med deg.

I natt var det noen her på Lund som hadde det jævlig festlig med å ringe på dørklokkene kl 0500.

Men men, sovnet fort igjen.

Vær forsiktig og kos dere.

Klem Gye

Anonym sa...

Hallo Bent!

Høres ut som en flott gjeng du har fått ned! Godt når kjemien stemmer!

Skjønner VELDIG godt at de er spente!Det høres jo nesten ut som dere må skyte dere vei bare for å få satt opp teltene!
Her hjemme er det en vakke høst som bare må nytes!
God søndag til dere!

Elin

Arnt sa...

Like før det braker løs, forstår jeg!!
Ser ut som en grepa gjeng så det ligger an til en kjempetur da, vettu!!
God tur, alle sammen!!

Anonym sa...

Hei igjen Bent. Den gjengen så jo solid ut så nå ble jeg beroliget. Ha med en skarpskytter er jo ikke dumt, men håper ikke dere trenger skyte noen av disse flotte bamsene.
vil bare si til Harald at grunnen til jeg kom inn før deg var at bloggen kom inn om kvelden :-) siste jeg gjør før jeg legger meg er å ta en titt på bloggen. Er en stor fan av både forfatteren og bloggen vet du. :-))
Så til deg og gjengen, ha en fin og opplevelsesrik tur i villmarka. Gleder meg til dere er ute igjen. Er med deg i tankene og veldig spent på neste blogg.
God klem fra mamma

Lars Andreas Dybvik sa...

Hehe jeg husker selv den shoppinga fra min Alaskatur! Morro supermarkeder de hadde i Fairbanks hvertfall! Pistoler, ferdigstekt bacon, skinke med honningsmak, bensin... Og handlevogner med holder for burger og Cola..

Anonym sa...

Hei Bent,....Tilbake fra Jonsknuten i 2 dg,i et høstvær som er helt unikt!Sol fra skyfri himmel 28gr på fjellet og en sikt som nesten tok pusten fra oss!Deilig for kropp & sjel!Hyggelig at gjengen fra Norge er på plass,virker solide disse gutta så jeg håper dere får en flott tur!!For all del vær forsiktig ,disse søte bamsene er ikke å spøke med :-))Gleder meg til å følge deg videre vennen.Ha det fint så lenge! Siss.

Bent Olsen sa...

Hei Harald, ja sånn er det når man har soverom rett ut mot gata. :-) Kjenner godt til dette problemet. Hold ut, bare ett år igjen. :-) Takk for hilsen.

Hei Gye og takk for det. Så du har også hatt tull med fulle folk ja, akkuar som Harald. :-) Kos deg, så snakkes vi. Klem.

Takk for det Elin, og kos deg i det deilige høstværet dere har nå. Gleder meg til å komme hjem til norsk høst! :-)

Takk for det mamma, dette går nok bra. Hyggelige folk alle sammen, så nå bare gleder jeg meg. Klem.

Hei Lars Andreas, ja her over er det mye rart, det har du rett i. :-)

Takk for det Sissel, godt dere koser dere på fjellet, litt misunnelig er jeg. :-)