fredag 3. september 2010

Kort liten blogg....


Hei dere, nå begynner jeg som dere kanskje skjønner å komme ajour siden jeg sender ut en liten blogg i dag også. :-) Skulle jo egentlig vente til i morgen, men fikk litt dødtid nå. :-) Har fått gjort unna det meste nå, så det som gjenstår av arbeide før vi drar ut i elva er å handle inn alt av mat og drikke, samt fiskelisenser for hele gjengen. Fiskelisensene kan jeg ikke få handlet før guttene kommer, og det er ikke før sent i kveld. Så derfor må vi gjøre dette i morgen. Når det gjelder handling av matvarer tar jeg det også i morgen, for da kan jeg få med 2-3 av guttene til å hjelpe litt. Selv om jeg har satt opp liste over alt vi skal ha med, så hender det at de har litt spesielle ønsker eller ideer, så da er det jo greit å ta de med på dette. Da er det bare pakkingen av maten som gjenstår etter dette, samt et informasjonsmøte med gruppa om hva vi skal oppleve disse dagene, samt litt regler i forhold til bjørnetreff.

Har i dag hatt møte med skipperen, Chaco, som skal ta oss ut på sjøen på søndag for å fiske kveite. Vi drar klokken 0600, så da er det tidlig opp. Er for så vidt greit, for han har senger ombord på båten hvor vi kan slenge oss nedpå hvis det skulle røyne på. Har også fått låne gevær av Chaco som vi kan ha med oss ut i elva i tilfelle bjørneangrep. I fjor hadde vi bare med pepperspray, for jeg hadde aldri turt å skyte på en av disse karene!! Da skal man være rimelig sikker på hvor man treffer, for her får man bare en mulighet. Jeg har aldri skutt på noe som helst som lever, så jeg tror ikke jeg skal begynne på en slik en. Dere kan jo se på bildet jeg har lagt ut, dette er en middels stor kar!! Se på de klørne da!!! Med 600 kg muskler bak blir det bra punch i en slik hvis han blir irritert!! Nei, takke meg til pepperspray. Ellers får jeg spille dau, noe som kanskje ikke blir så vanskelig!? :-) Det er noen av guttene som er jegere, så de får håndtere geværet.

Var innom Cy som er den lokale fiskeeksperten her, og som også lagrer fiskeutstyret mitt mellom turene. Fikk gått gjennom dette også, og det var her jeg fikk tatt bildet med bjørnen på. Cy har vært bjørnejeger i mange år, men nå vurderte han å gå over til fotoapparat slik som jeg. Vi hadde en diskusjon på dette, og vi var stort sett enige om saken. Har akkurat fått bekreftet at det er 3500 bjørner her på øya, og de er flinke til å holde bestanden på et riktig nivå. Da kan man jo forsvare jakta som drives her ute, i motsetning til hva de gjør hjemme. Cy informerte meg også om at i år var det ekstremt mye bjørn der ute, og at vi måtte holde avstand til binne med unger, noe vi alltid gjør. Jeg trodde fjoråret var ekstremt, men så feil kan man ta! :-)

Nå er det snart kvelden her, så da tar jeg meg en god middag og gjør meg klar til å motta guttene. Blir jo spennende da jeg bare kjenner han ene karen litt, aldri sett de andre.

Ha det bra så lenge og kos dere godt i helgen, snart er det mandag igjen!! :-)

Hilsen Bent

13 kommentarer:

Anonym sa...

fytti katta, der ble du liten Bent, var litt av en rugg håper ikke du treffer sånne kjemper ute i villmarka. Så det var så mye bjørn i år, ja det var jo greit å vite før du drar:-)
Hørtes greit ut med gevær, trodde ikke det var lov å ha med, men håper skytteren treffer om det skulle bli nødvendig, håper ikke det da. Ha en god tur da vennen min og pass på deg selv. Hold litt avstand er du snill, når er dere ute igjen? Alle gode ønsker om en trygg tur til dere alle. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Litt av en bamse det der:) Kunne hatt den som romkammerat...dette blir spennende framover.Gleder meg til å lese åssen turen videre går.Vær forsiktig med pelsdyrene...Wenche

Anonym sa...

Hei Bent.
Jammen fikk du snekret sammen en skikkelig blogg i dag også.
Jeg har fremdeles litt "jet-leg" og problemer med søvnen. Var oppe midt på natten og las alt som var å finne om landskampen og denne fantastiske "drillo", samt en del andre "uvesentlige" verdensnyheter! Da var det ingen blogg på PC-en, eller var det likevel?. Nå er klokken 0700 her og jeg var sikker på å være først, men jaggu har din mor allerede vært der.Tror nok et medbrakt gevær kan virke betryggende, i hvertfall for dine nærmeste. Hvis det er ei hagle for fuglejakt, så fremkaller vel den maksimalt litt svie under pelsen på disse ruggene?
Nå beroliger jeg sikkert din mor!Du har jo greie på dette og erfaring som ingen andre jeg kjenner og føler meg trygg på at det går bra, forutsett at resten av gruppen følger de råd de får fra dem med erfaring.Det er jo tross alt meget sjelden at det forekommer farlige episoder.Men jeg tenker også på deg og ønsker dere alle en stor opplevelse og "shit fiske"

Harald

Anonym sa...

Huff, nå ble det plutselig så VIRKELIG! Tør ikke tenke på hvordan en STOR bjørn ser ut hvis den på bildet er MIDDELS!!

Vær forsiktige, - godt å ha med et par jegere!

Tvi tvi,- Elin

gmj sa...

Hei Bent.

Så hyggelig med blogg i dag også. Håper du får en fin gjeng med deg på turen der ute.

Knallvær i dag, og ut å padle med bymisjonen.

Vær forsiktig og gleder meg til forsettelsen.

Klem Gye

Jorunn N sa...

Wow det var skikkelig størrelse på den bamsen... å så sier du at den ikke er blant de store...

Ja jeg skjønner at det er greit at vi har forskjellige interesser ha ha.. kunne gjerne vært på vandring i skauen / naturen / fjellet i dagesvis... men med fare for å treffe på den slags dyr. Nei takk!!

Ha en kjempe tur m fiske stang/ kamera / nye venner- sikker på at det blir en knall tur med en så hyggelig og erfaren kar som deg som reiseleder:-) Sier som aller andre her : vær varsom og se opp for disse pelsdyrene!!
Nå skal jeg ut på kjolejakt Det kan sannelig være slitsomt når fetsen den skal brukes på er i kveld (!)

snx Jorunn

Jorunn N sa...

unnskyld trykkleif i forrige!;- det skulle være festen.. he he

Jorunn N sa...

unnskyld trykkleif i forrige!;- det skulle være festen.. he he

Arnt sa...

Så deg nesten ikke i favnen til bamse brakar!!

Hege sa...

Det er utrolig gøy å følge deg, Bent! Du skriver så levende, og sammen med bildene du legger ut, er vi nesten med på tur...... men bare nesten... :) her i Kristiansand er det et alldeles nydelig høstvær: Varmt, strålende sol, lettkledde piker og gutter ( og det er mange av dem, da det er moteshow midt i markens ). Byen er ellers limegrønn og fin. Selv vender jeg nesen på min lille bilmot Risør, Sørlandets perle senere i dag, for å nyte siste rest av sensommer/tidlighøst-dagene. Skal ta en kald en for deg...eller et kaldt et, blir det vel.... da du enda ikke har blitt voksen nok til å nyter en øl. Gleder meg til å følge deg videre på tur! Klem Hege

Anonym sa...

Hei igjen:)

Med 3500 bjørner på øya så er nok sjansen sterkt til stede for å treffe på noen stykker. Det var litt av et eksemplar du står sammen med på bildet, håper ikke du kommer like nær den neste du treffer:)
Ser ut som et nydelig sted! vakker natur, måtte vær og forhold bli strålende de kommende dagene:)
Jeg følger med videre i spenning, har en onkel som har vært på bjørnejakt og har siden jeg var barn hatt glede av å høre diverse historier rundt dette.
God tur videre Bent:) tvi..tvi og shit fiske osv..;) vigdis

kjell g sa...

Sitat fra første Anonym: ".. der ble du liten Bent".
- Veldig dekkende! Pass på at du ikke blir spist! Av flere grunner, bl.a. at det vil være greit å ha med en veteran som deg når vi skal på tur senere!

Takk for frodige reisebeskrivelser. God tur "ut i elva" - og lykke til!

Mvh Kjell G

Bent Olsen sa...

Går bra dette mamma, og jo, her har vi lov å ha gevær.

Bare følg med Wenche, neste gang er det bilde av en som er i live.

Hei igjen Harald, hyggelig at du er med!! Her går alt bra, så nå bærer det snart av sted ut i ødemarka. Snakkes.

Skal være forsiktig Elin, dette går nok bra. :-)

Kos deg på padletur Gye, vi snakkes snart.

Takk for det Jorunn og lykke til på kjolejakt. Ikke bare med trykkleif i ny og ne! :-)

Er blitt så slank Arnt, så det er grunnen. :-)

Hei Hege, så koselig at du også følger med!!! Trodde dere på senteret hadde glemt meg helt nå, for det er jo ikke mye å høre fra den kanten!! :-) Kos deg masse i Risør, så sees vi på senteret snart. PS! Ta en kald en for meg også da!!

Hei Vigdis, skal være forsiktig her ja!! Vi kommer garantert til å møte på masse bjørn, men det går nok bra. Fint at du følger med på turen. Ha det fint så lenge.

Hei Kjell og takk for hilsen!! Skal komme hjem igjen så vi kan få til noen fine turer sammen. Dette går nok bra. Ha det fint så lenge, så snakkes vi.