mandag 6. september 2010

Fin dag på sjøen.....Hei igjen, i dag har det bare gått i ett her over. Det var opp klokken 0500 for å gjøre seg klar til en lang dag på sjøen. I dag var det kveitefiske som sto på programmet. Våknet i natt av et forferdelig regnvær, så dette så jo ikke bra ut. Sto opp for å sjekke værmeldingen, og den sa at sola skulle komme klokken 1000, så da roet jeg meg litt ned. Langtidsmeldingen er også utrolig bra, så dette ser lovende ut for den uka vi skal være ute i elva nå!!

Etter at alle guttene var klare, så tuslet vi ned i havna hvor vi skulle møte Chaco. Chaco er han som i mange år nå har tatt meg med ut på havfiske etter kveite, og som vanlig lå han klar med Three Bears som båten hans heter. I år hadde han med seg en kar som hette Ray, og han skulle være den som hjalp oss med å få opp fisk osv.

Det regnet litt fremdeles da vi dro av gårde, og det var grått og trist. Når vi kom litt utpå begynte det å bli skikkelig med bølger også. Etter to timers kjøring var det en del av guttene som begynte å bli rimelig grønne i trynet, så da Chaco foreslo å snu for å kjøre inn i smulere farvann var det ingen som protesterte på dette. Frem og tilbake er like langt, så da var det to timer til med båtkjøring før vi kunne ankre opp der hvor han hadde tenkt vi skulle fiske. Da var allerede sola kommet frem litt bak skyene, og etter som tiden gikk ble det bare finere og finere.

Tar et litt kort resyme av denne dagen da det begynner å bli litt sent. Har fått litt hodeverk i dag og er nok litt manko på søvn. Vi opplevde et eventyrlig fiske, men de aller største uteble i dag. Største fisken var det Odd Kristian som fikk, og ikke nok med det, det var den første fisken han noen gang hadde fått!! Ikke av de aller største, men 20 kg er jo ikke verst å debutere med. Han var kjempefornøyd, og både han og fisk ble fotografert i fra alle vinkler.

Totalt fikk vi 50 kveiter, beholdt 13 stykker og slapp resten ut igjen. All fisken ble filetert, og vi har tatt med en god pose med fisk som vi skal ha til middag den første kvelden vi er ute i elva. Stekt kveite med poteter og asparges er bare en nytelse når vi sitter der ute i teltet, så dette gleder vi oss til. Alle guttene fikk fisk i dag, og det virker som alle sammen er godt fornøyd med dagen.

Nå er alle gått til sengs utenom meg, og jeg merker at de er utrolig spente på det vi skal ut på i morgen. Alle gleder seg til flyturen på over en time innover i villmarka, og alle er VELDIG spente på hvordan de skal takle nærkontakten med bjørnene. :-) Hvis alt går greit er vi ute av elva igjen på lørdags kveld lokal tid, altså natt til søndag hjemme. Skulle været bli for dårlig til å hentes ut kan det gå en dag til, så derfor må dere ikke planlegge noe sørgeligheter før litt ut i uka etterpå om ikke dere skulle høre noe!! :-)

Prøver å få lagt ut noe så fort som mulig når vi er tilbake, men erfaringsmessig er jeg litt sliten etter den uka, så da kan det godt gå en dag ekstra før jeg får gitt livstegn.

Ha det bra så lenge, så håper jeg dere er der fremdeles når jeg er tilbake.

Masse hilsen fra Bent

12 kommentarer:

Anonym sa...

enda en anledning til og ønske lykke og hell i villmarka, det hadde jeg ikke ventet. koselig.
Du må drikke mye vann, bruker å hjelpe på hodeverk og lite søvn.
morro at dere fikk mye kveite, det blir snadder. men ikke spøk med bamsene. Syntes de ser mye større ut enn de vi så i Finland, og jeg syntes de var store jeg.
men kodiakbamsen er vel den største grizzleyen, er det ikke så? da blir jo våre nordiske bare kosebamser i forhold. I dag ryker resten av bønnene du laget :-)))
Ha det godt alle sammen og kom trygt tilbake.
Her skal IKKE planlegges noe som helst. klem fra mamma. glad i deg.

Anonym sa...

GOD tur pappa!!!

Morgenene blir ikke de samme nå som det ikke er blogg å lese, er liksom fast det på morraen nå :) Så gleder meg til du er ute av villmarken igjen og gir nytt livstegn fra deg...

Veldig glad i deg!!!!

Kos og klem fra jentene dine :)

Anonym sa...

Hei! Flotte bilder fra fisketuren!

Blir spennende å høre hvordan dere har hatt det i villmarka! Dere har en trofast leserskare som følger med:-)

God trygg tur ønskes dere!

Elin

Anonym sa...

Hei Bent:) spennende lesing..! og for noen flotte fisker/fiskere;) Gøy dere fikk noe å ha med dere, kveite er jo bare nydelig...så ut som været var fint også. tenker dere er spent hele gjengen, du verden for en spesiell opplevelse som ligger der forran:) God tur innover til dere alle! gleder meg til å høre mer....vigdis

gmj sa...

Jeg er i hvertfall her når du er tilbake på bloggen.

Da får jeg bare ønske dere en veldig fin tur og kos dere med bjørnene.

Klem Gye

June sa...

Hallaisen. Har nå sittet å lest bloggene helt ifra torsdag. Kjempekoselig å lese. Har begynt skolesjåget igjen. Glemte selfølgelig laderen til dataen på skolen og har sittet uten data i helga, puh det var kjipe greier. Håper dere får noen fine dager ute i villmarken sammen med bamse brakar. Godt dere har med en livvakt da. Har en fetter som er livvakt i oslo. Han har vert for Bondevik og Erna Solberg, Geir Kløvfjell heter han og jobbet for noen år siden i spesialstyrken for politiet. Mulig deres livvakt vet hvem han er.
Ha en fortsatt fin opplevelsesrik tur videre.

Anonym sa...

Heisann Bent. Da har jeg vært igjennom morgenritualet på jobben. Bloggen din er først før jeg går å henter meg noe varmt i koppen. Litt nettaviser før jeg starter opp programmene jeg jobber med. Helgen var strålende med en 5 timers båtur i Ryfylke på flatt vann. Denne ble etterfulgt av litt bandøving. Søndag var det like flott vær. Tok Buellen en tur rundt Ryfylke. Det ble 350 km langs alle fjordene. Avsluttet med konsert i Jørpeland kirke(??) med Knut Reiersrud / Iver Kleive, fantastisk avslutning på helgen. Kjøreturen var god oppvarming for hva som kommer i oktober.

Kanskje en merkelig kommentar til bloggen din, men tenkte det var ok å få litt tilbake. Vær forsiktig i bjørneland. Snakkes, Terje

Arnt sa...

Viste du var flink til å ta bilder, men jaggu er du god til å skrive og. Alltid gøy å både se og lese fra turen din her!!!

Tom Dyring sa...

Jeg blir sjøsyk av å se bilder av kveite i Alaska !!! Kult med bildet fra Shelikoff Lodge forresten. De hadde godt øl der (Alaska Amber)!! Jeg har vært hos Lassi i ei uke, så jeg har ikke fulgt bloggen på noen dager. Fikk forøvrig all times high på ulv !!! Hils grizzliene fra the Skinny Norwegian... de husker meg sikkert !!

T

Muviduki sa...

Hei
Fint å lese om gutta på tur, når vi sitter hjemme og passer barn og teller dager. Håper dere har hatt en strålende tur i villmarken! Hils Pettern min da vel

Fru Isane Kjos

Bent Olsen sa...

Hei dere og tusen takk for hyggelige kommentarer!! Som dere ser av neste blogg er vi kommet helskinnet ut etter noen fantastiske dager i villmarka.

June: Espen kjenner veldig godt fetteren din, og har jobbet sammen med han både i spesialstyrken og som livvakt. :-)

Fru Kjos, meldingen er overbrakt! :-)

Hilsen Bent

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk