fredag 3. september 2010

En ny dag er over....Hei igjen dere, og tusen takk for utrolig mange hyggelige kommentarer på gårdsdagens blogg!! Setter stor pris på det, så jeg håper dere fortsetter. :-)

Dagen i dag har ikke vært så veldig spennende, så det blir nok en kort blogg. I morgen kveld kommer de andre guttene, så det blir jo hyggelig. Tror jeg lar vær å blogge i morgen, så tar jeg heller en del på lørdagen, da har jeg sikkert litt mer å berette.

Startet dagen med en liten frokost på motellet her, og da jeg hadde avtale om å bli hentet av en kar utenfor klokken 1030, satt jeg meg ut i god tid for å vente. Da klokken ble 1100 og ingen var kommet, måtte jeg ringe til Sea Hawk Air for å høre hva skjer! Joda, de hadde glemt meg! Det samme skjedde i går da jeg ankom Kodiak, de skulle hente meg på flyplassen men hadde glemt meg da også. Dette har aldri skjedd før på alle disse årene, så jeg får håpe det ikke er slik når det gjelder å bli hentet ut med flyet også. Skulle bli hentet slik at vi kunne plukke opp alle sakene mine som er lagret på en hangar her oppe, kjøre de til motellet slik at jeg kunne stå utenfor der å gå igjennom alt, og supplere der det måtte trenges. Sea Hawk kom etter hvert, så det var ikke store problemet.

Hvert år så vasker vi alt godt, tørker det og legger tingene fint ned i svære bokser som jeg har kjøpt. Allikevel er alt skittent og trenger en skikkelig vask etter å ha stått lagret i ett år! Dermed var det bare frem med vaskebaljen og såpe, og full vask av alt sammen igjen. Etter å ha prøvd ut kokeapparatene som jeg har to stykker av fant jeg ut at dene ene var klar for kassering. Da måtte jeg ta turen ned på sportsbutikken for å investere i en ny en, ellers var det meste ok. Har hatt liggende en del slike penner som man kan skyte knallskudd med her over, tror jeg hadde 8-10 stykker, men i år lå det kun 1 igjen!!! Tror fjorårets deltakere må ha fått med seg de fleste hjem til Norge. Disse er litt greie å ha når bjørnen blir for innpåslitne, da fyrer jeg av en slik i hodet på den, så løper den kjapt bort fra der vi befinner oss. Den siste som er igjen skal jeg virkelig holde godt på!! :-) Etter en del timer og myggstikk var denne jobben ferdig, og alt utstyret var pakket på plass igjen, og satt klart til vi skal flyes inn i elva.

Rett utenfor byen her er det en liten elv som heter Buskin River. Det er ei elv som er veldig populær for de lokale å gå å fiske i. Han karen som kjørte meg spurte om han skulle vise meg en hotspot i elva som han brukte å gå til, og til det takket jeg ja. Har aldri fisket i denne elva, men det kunne jo være moro å se. Vi måtte gå et lite stykke gjennom skogen, og da vi kom ned til en av kulpene kunne vi se at det hadde vært noe ute i kulpen rett før vi kom. Kulpen var helt oppgrumset, og det var bjørnespor rett ved. Vi måtte klappe i hendene og lage en del lyd mens vi gikk videre, for bjørnen kunne ikke være langt unna mente han. Vi så ikke noe til bjørnen, men det var jo litt spennende uansett når vi gikk inne i skogen der. Typisk så hadde jeg ikke med kameraet da vi var der, for jeg skulle jo egentlig bare hente sakene mine, derfor har jeg ikke noen bilder fra stedet. Når vi kom ned til den plassen han ville vise meg, så kokte det av laks! Vi skulle egentlig se etter silver salmon, men disse kunne vi ikke se. Derimot var det tusener av det som heter pink salmon, men disse er uspiselige og ser helt forferdelig ut. I tillegg så la det haugevis av disse døde i elvekanten etter å ha gytet ferdig, så det luktet råttent over hele området. Selv bjørnene prøver å unngå disse laksene, så da er det ikke mye tess!! Grunnen til at vi ikke så noe silver var fordi høyvannet ikke var kommet inn ennå, for når det kommer så kommer også stimene med laks oppover.

Etter å ha slappet av litt har jeg stort sett bare tuslet rundt i gatene og langs havna her, pratet med en del folk jeg har truffet på, og kost meg i det deilige været vi har her oppe. Ser på værmeldingene at det ikke skal vare så lenge, så jeg får nyte det mens jeg kan. Lurte på om jeg skulle tatt meg en bedre middag i dag også, men fant ut at jeg gjør det litt lettvint. Tok meg en tur på vår kjære familierestaurant, McDonald, og hadde meg noen kyllingnuggets. :-) Ikke rare greiene, så i morgen blir det noe bedre.

Nå er det morgen hos dere, men her er det kvelden, den kvelden dere hadde i går! :-) Dere må ha en kjempefin helg, så legger jeg ut en blogg på lørdag lokal tid, så for dere blir det kanskje ikke før søndag morgen.

Hei og hå, hilsen Bent.

9 kommentarer:

Arnt sa...

Viktig med gode forberedelser, Bent!!Godt du fikk oppleve mcdonalds og da!!! :-)

Anonym sa...

Flink du er som vasker opp, nå bærer det vel snart inn i bjørneland,håper vi får se noen fine bilder derfra, god tur:)
Kristian

Anonym sa...

Det å bare være der du er jo litt av en opplevelse.Bamser som spankulerer rundt osv:) Men det er vel for at vi andre har ikke opplevd noe bortimot dette..Du er jammen mæ heldig:) Maxdonald, er kjempegodt det:) kos deg videre du:) klem fra Wenche:)

Anonym sa...

Hei Bent,
Får virkelig hjemlengsel av de bildene du nå legger ut! Sea Hawk og Tony’s får frem hyggelige minner fra 2 turer under din kommando. Jeg var faktisk ikke klar over at du var smånervøs når det gjelder verdens største bjørn, Kodiak Grizzly. Hadde jeg visst det den natten i fjor, da jeg hørte at du romsterte med peppersprayen ved siden av meg, så hadde muligens panikken tatt meg. Ikke på grunn av sprayen, men for bjørnen som vasset i land ved siden av teltet vårt, og det ble helt stille…… Laksen (Silver) hadde bitt villig hvert 5 minutt dagen før og klærne våre bar preg av fiskeblod og sushi, så at bjørnen ikke utforsket dette nærmere er vel nærmest et mirakel.
Dere får helt sikkert en super tur, og været ser jo ut til å bli litt av hvert. Ser frem til blogg-rapport i dagene fremover.
Hilsen Preben

Anonym sa...

takk for hilsen gjennom Harald, var koselig. Ja vel, da bærer det mot bushen og nærkontakt med bamsefar, huff av meg, er litt nervøs hver gang du befinner deg der.
Håper du er max forsiktig, vi vil gjerne ha deg hjem frisk og i form vet du :-)
Går nok greit Bent, spent på ny blogg når du får tilgang på nett. Var koselig å "prate" med deg på "fjesboka" i dag :-)
Ha det trygt og godt så lenge. Veldig glad i deg og savner deg. Klem fra mamma.

Anonym sa...

JA NÅ BLIR DET SPENNENDE, VI FØLGER BEDRE MED I BUSHEN ENN PÅ DEN STØVETE LANDEVEI. ØNSKER DEG RIKTIG FINE,BEGIVENHETSRIKE DAGER FRAMOVER MED STOR FISK,BJØRNER,ANDRE DYR OG FUGLER OG IKKE MINST FLOTTE BILDER..
TVI TVI FOR EN TOPP TUR UTEN UHELL !
HILSEN ONKEL OG TANTE.

Anonym sa...

Hei Bent.

Jeg måtte kontakte "mamma" igjen og får prøve på nytt.Skrev en lang kommentar i går og svarte øyeblikklig i dag. Var nemlig tidlig oppe og satt på PC-en da bloggen din kom inn, men av en eller annen grunn er den åpenbart ikke kommet frem. Fortalte at jeg hadde hatt en hyggelig prat med din mor og gitt henne en passendde dose med skryt av turen og den flinke og greie sønnen som ordner alt for alle. Jeg har jo all verdens forståelse for reiseproblemet ditt sammen med folk som fyller 2 seter.Husker for noen år siden så ble reglene for størrelsen på fritt fall livbåten endret, nettopp av denne grunn.Vet ikke om jeg husker tallene korrekt. men tror kravene til setebredde økte fra 52 til 58cm pga bredden på "ræva". Selv det siste målet hadde ikke holdt for en jeg reiste sammen med fra Amsterdam og hjem, men da var flyet halvfullt så det gikk greitt.
En digresjon fra et stort ønske om at du får en fin tur i elva og med bjørnene når dere er klare. Ha det godt- mvh. Harald

gmj sa...

Hei Bent.

Har du virkelig tilgang til blogg ute i denne elva og bjørneland?? Håper jo det for min egen del da, så har æ noe å glede meg til.

Kan du ikke få tak i flere av disse varselskuddene??
Uansett, du er jo en fornuftig mann, så det går vel bra. Masse lykke til og god tur.

Gleder meg til bilder, jippppi.
Klem Gye

Bent Olsen sa...

Hei der Arnt, ja McDonalds var en kulinarisk opplevelse av dimensjoner!! :-)

Klart jeg kan vaske opp Kristian!! :-) Legger ut litt bilder etter vi har vært i elva.

Takk for det Wenche. Ja, er nok heldig, men nå har jeg vært her så mange ganger, så da er det lett å glemme hvor moro dette er for folk flest.

Hei Preben, så hyggelig å høre fra deg da!! :-) Var nok ikke så nervøs, men mer i ettertid har jeg tenkt litt på det. Liker best når jeg kan se disse bamsene, ikke så godt når jeg bare kan høre de der ute i mørket, og jeg selv ligger inntullet i en sovepose. Men det går nok bra denne gangen også. Ha det bra så lenge, så snakkes vi.

Går sikkert helt fint mamma, og nå ser jeg bare frem til å komme meg ut i bushen. Vi sees snart. Klem.

Hei Øyvind og Anne, takk for hilsen. Ja, dere må følge med vet du, uansett hvor jeg er!! :-) Vi snakkes. Ha det bra.

Hei Harald, se der var du ja!!! Tenker min mor er litt stolt nå som kunne lære deg dette. :-) Takk for hilsen, og hyggelig at du kom deg inn på bloggen. Vi snakkes snart.

Hei Gye, har ikke kontakt slik at jeg kan få blogget ute i elven, men tar det med en gang jeg er tilbake. Vi snakkes snart. Ha det bra og god klem fra meg.