mandag 27. juni 2011

Ankommet Denali.....
Da var vi ankommet Denali slik som planlagt. Før vi dro fra Lake Clark fikk noen av oss en siste tur ut i området for å se om det kunne dukke opp noe spennede. Det er alltid moro hvis vi kan finne bjørnebinner som har unger, og da helst unger født på våren nå i år. De er så utrolig lekne, og finner på spillopper hele tiden. Slikt kan det bli gode bilder av, og når vi på toppen av det hele ser ut til å få bra lys, ja da er det bare å komme seg av gårde. Vi var heldige denne kvelden, for etter å ha holdt på med ei ørn i en times tid får vi plutselig øye på ei binne som kommer ut av skogen med en nyfødt unge rett bortenfor oss. Etter litt diskusjoner om hvilken retning vi skal nærme oss bjørnene fra setter vi i gang. Omsider kommer vi så pass nærme dyrene, og det hele ser ut til å bli en vellykket kveld. Da skjer akkurat det vi håpte på, nemlig at ungen begynner å leke i gresset, og etter hvert begynner den å "sloss" med moren sin. Dette må jo bare bli knall tenker jeg!!! Da vi har sittet der i 30-40 minutter får jeg høre noen stønn og tung pust bak ryggen på meg, og der har det pinadø kommet vraltende en gjeng med amerikanere som antakelig er foret opp på hamburgere og pannekaker fra de var små. Det var så vidt de klarte å komme seg frem til fots, og når de da står der og hiver etter pusten drar de opp mobilene for å begynne å fotografere!!! Da skjer jo det som selvfølgelig måtte skje, bjørnene forsvinner inn i skogen og det hele er over. Tror nok disse typene følte nokså godt hva jeg mente om dette, og tviler på at de nærmer seg flere ganger om sjangsen skulle by seg. Jeg ga klar beskjed til guiden vår hva jeg mente om dette, og han var helt enig. Den fyren som dro med seg disse folkene inn på bjørnene fikk seg ei skrape den kvelden.

Vi hadde en grei flytur inn til Anchorage, og Ivar "same for me" fikk fly det ene flyet tilbake. Det tror jeg han syntes var en artig opplevelse. Når vi er inne på Ivar må jeg bare ta med en liten historie. Ivar er jo et muntrasjonsråd og en utrolig artig fyr, men han tok kaka når han skulle forklare guiden at han også ville oppleve å se bjørneparring slik de andre hadde gjort mens vi sov. Klarer ikke å vise dette helt gjennom en blogg, men da han med et fingerspråk dere får tenke dere til selv, kombinert med litt engelsk og litt norsk sier til guiden: I want sånn!! Guiden kikket littt rart på Ivar, men så skjønte han plutselig hva han mente. Vi fikk oss en god latter, og historien kommer til å gi inn i en av mange som vi har lagret fra tidligere.

Vi har nå vært ett døgn i Denali, sett litt elg og opplevd en spektakulær natur. Noen av guttene gikk ut klokken 4 i morges, men utbyttet var ikke av det helt store etter som jeg har forstått. Arve som er litt over middels interessert i bever, og setter dette foran det meste av livets goder, han hadde fått øye på en dam med ei beverhytte. Der ønsker han å posisjonere seg i løpet av kvelden, så må noen plukke han opp i natt. Dette er for spesielt interesserte, men vi får håpe han får noe utbytte av samværet med en million mygg og kanskje noe bever.

Vi har bestemt oss for å kjøre nedover klokken 2 i natt, og da skal vi krysse over en vei som heter Denali Highway. Dette er en grusvei på ca 20 mil som jeg og Kai Jensen kjørte for noen år siden når vi var her over. Et fantastisk landskap og et yrende dyre- og fugleliv opplevde vi den gangen, så det blir spennende å se hva vi kan få ut av dette. Når vi hentet bilene vi har leid fikk jeg se i papirene at det var forbudt å kjøre på grusveier med disse. Dette var helt nytt og ukjent for meg, men vi har i fellesskap bestemt at vi gir blaffen i denne regelen. Denali Highway var et av hovedmålene den uka vi skal kjøre rundt, så vi fortsetter som planlagt. Etter at dette veistykket er gjort unna blir det å sette kursen nedover mot Homer og områdene rundt dette. For noen år siden var Ole Petter og jeg der nede og hadde noen fatastiske opplevelser med ørna som er amerikas nasjonalfugl. Vi håper på en repetisjon av dette, og hvis ikke Arve finner for mye bever på veien regner jeg med at alle ender opp der nede.

Ellers har nå Stig bestemt seg for å utsette oppussingen av huset sitt med minst fem år, for han skal nå gå til større investeringer i nytt fotoutstyr. Han sier det er ikke så nøye med huset, bare fotoutstyret er av det beste. Han regnet med at Kari Mette som sitter hjemme ville støtte en slik avgjørelse uten å nøle. For ei dame sier nå jeg da!!!!

Da håper jeg vi kan komme på nett igjen i løpet av turen slik at dere får litt oppdatering på hva som skjer. Ha det bra så lenge der hjemme, så sees vi snart.

Hilsen Alaskagjengen.


9 kommentarer:

Kari Mette Arntzen sa...

Bent: Jeg legger beslag i kontoen til Stig når han kommer hjem. Oppussingen skal gjennomføres om han vil eller ei. ;-)
Gøy å lese hva dere opplever, jeg MÅ bare være med på neste tur. :-)
Kos dere videre alle sammen!
KM

Anonym sa...

Så heldige dere er som får se disse skjønne bamseungene. Bilde av ørnen var veldig fint også syntes jeg.
Syntes jeg ser deg når Amerikagjengen dukket opp, he he. Ha en god tur videre alle sammen. Hils Arve og fortsett å dele opplevelsene, veldig morro å lese bloggen. Stolt av deg Bent. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Hei Bent. Har ikke flere superlativer på lager. Det blir bare gjentagelser. men du er en fantastisk reiseleder uansett hva du foretar deg. Håper dine kompanjonger har skjønt det og vet å sette pris på deg og din kompetanse. Dette opplever de neppe igjen noen gang.mvh Harald

Anne-Lise sa...

Utrolig herlig å lese siste nytt fra gjengen! :-) Moro når det blir så levende gjenfortalt at jeg blir sittende og humre, mens jeg selvfølgelig får noen indre bilder av det som skjer! Tenker særlig på "same for me"-Ivars ønske, hans iver rundt å plutselig være Capitano del aeroporte, og på han Arve, som i sin noe over middels interesse for bever, stavrer seg avsted med alt av utstyr han kan få med seg for å sitte med myggnettinga over huet og håpe på at beverne dukker opp! Slik er det å være hekta på naturopplevelser!!! Får tro grusveien lever opp til forventningene, og at bilene holder! ;-) Kjør på! :-) Kari Mette: Tror du må legge beslag på kontoen til Stig FØR han kommer hjem, for ellers skal du se han lager seg en ny konto og overfører hvert øre som finnes dit! ;-) *ler* By the way: Kan tro det var noen illrøde og mildt sagt irriterte fjes å se når amerikanerne kom vraltende med mobilene sine.....

Kari Mette Arntzen sa...

God idé Anne-Lise. Kontoen er antakelig tom når Stig kommer hjem. Da har han vel allerede kjøpt seg blakk på fotoutstyr... ;-)

Anonym sa...

Hei og Hå:)
Sitter med en stor misunnelse her hjemme. Utrolig hvor mye dere opplever. Du skulle virkelig ha laget ei bok av disse opplevelsene og ikke minst alle flotte bildene.
Leste opp tegnspråk historien for gubben og vi lo godt:):)Så med Ivar sine tegnspråkkunskaper er det jo inderlig godt at han ikke sitter i nyhetsopplesningen på NRK :):):)

Håper dere får en fortsatt fin tur videre. Hjemme her i dag er været 20grader, lummert og overskyet.
En stor sommerhilsen til dere alle.

Anonym sa...

Hello igjen.
Ha ha.. aldri om de amerikanerene har skjønt at du mislikte oppførselen, det har du ikke krops språk til..Nå blir det veldig spennende og høre hva dere opplever de neste dagene, må være helt fantastisk og farte rundt i denne villmarka.Her hjemme kom jeg og Rudolf tett inn på en blåbærfis i går, i det vi snur oss rundt stirrer vi rett på en til. Skremmende, men vi kom fra det med helsa i behold. Keep up the good work. Gleder oss til neste repotasje. Mvh Vidar G.

Kai Jensen sa...

Herlig at du oppdaterer bloggen så vi kan få med oss det som skjer over there. Flotte bilder som vanlig fra deg, binna med ungen er bare helt fantastisk. Kos dere videre. Ps: D3s er bestilt. Så på neste tur stiller vi likt :-)))

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen for kjempehyggelige kommentarer!! Er så trøtt nå, og skal opp om tre timer, så det blir et kort svar til dere.

Kai, kjempebra at du har gått til Nikon!!!! Tror ikke du vil angre på dette, og det blir moro å dra på tur med deg igjen når du er klar. Vi snakkes.

Mvh Bent