torsdag 30. juni 2011

En ny dag i Homer.....


Da var atter en ny dag over, og igjen har vi hatt en kjempedag!!! Alle sammen har fått festet den hvithodede havørna på brikken så det holder, og nå på kveldsøkta hadde vi et fantastisk lys!!! Vi satte av gårde klokken 4 på morgenen og kjørte de 2,5 milene opp til plassen vi har funnet. Vi fant fort en del ørn vi kunne jobbe litt med, og samtlige fikk greie bilder før lyset ble for hardt. Etter denne økta var det tilbake til hotellet for å få seg en god frokost, laste inn bilder, og deretter på hue i senga for å få seg litt mer søvn.

Etter noen timer på ryggen gikk dagen frem til middag med til å slette bilder og se gjennom det som var noe å samle på. Enkelte av guttene tok seg en tur ned på Homer Spit for å se på livet der samt fotografere litt.

Klokken 1730 var det klart for middag, 3 retter, og vomskinnet er nå så stramt som en afrikansk tromme!! Tviler på at noen har slanket seg i løpet av disse dagene, men det problemet får vi løse når vi er hjemme i gamlelandet igjen. Hvis man skal se det positive i det å få strammet opp skinnet litt, så må det være at man får lite rynker, så det er jo ikke så lite bare det. Etter middagen satte vi igjen kursen opp til ørnene våre, og der fikk vi noen fine timer i et nydelig kveldslys!!! Noen av guttene stakk etter dette ut for å lete etter den store elgoksen, for det er det eneste vi mangler nå. De er ikke kommet inn ennå, så det blir spennende å se om de har funnet noe. Arve som er en person som setter store krav til ting gikk så langt i dag at han ga turen 6 på terningen, og hadde det vært 7 hadde vi fått det også sa han. Ikke dårlig av en som ikke var så veldig motivert for hele turen!!! For meg betyr dette mye da jeg føler de er blitt veldig påvirket av historier fra mine tidligere turer her over. Ivar er til og med blitt kurert for bjørneskrekken, han som var så sikker på at med hans flaks kom han til å havne i gapet på første bjørnen vi kom til å treffe. :-) Stig har fotografert så mye på disse dagene, så i dag klaget han på senebetennelse i den fingeren han trykker på utløseren med. Mulig Kari Mette må stelle litt med gutten når han kommer hjem med fingeren i fatle?? :-)

I morgen setter vi kursen nord igjen mot Anchorage, der skal vi tilbringe de to siste nettene. Noen vil ut å lete etter elgen, mens noen vil aklimatisere seg og gjøre seg klar til en lang hjemreise. Vi gleder oss til å komme hjem til de der hjemme nå, og til damene som har sendt av gårde guttene på en slik tur: Fantastisk fint gjort, er sikker på at dere får noen greie gutter hjem nå, det fortjener dere!!!

Regner med at det kommer en siste blogg etter dette, men kanskje ikke før i overmorgen. Dere får følge med, og kom gjerne med kommentarer, det er bare kjempehyggelig!! De blir lest opp rundt frokosten eller middagen når alle er samlet.

Hilsen Alaskagjengen.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er med vet du:-)
Flotte bilder igjen, kan jo se langt ned i halsen på ørnen.
Veldig morro å se at dere har det bra, og at dere er heldige med samarbeidsvillige fugler og dyr.
Ha det fint nå i innspurten, er fint at du tar litt bilder av den flotte naturen også, kanskje jeg må fornye litt på veggene nå:-)
Ha det bra alle sammen og lykke til videre. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Nydelige bilder:)

god tur og kos dere videre!

vigdis

ketil olsen sa...

Nydelige bilder av hvithodeørna. Spesielt portrettene og bildet i kveldssol.
Hvor nært kommer dere? Ser på innflyvningsbildet,er det som hjemme i Norge at dere kaster fisk til dem?
Skal bli spennende å lese neste blogginnlegg og høre om storoksen mm er fanget til brikka.
Nyt resten av oppholdet:)

ketil

Kari Mette Arntzen sa...

Hei! Fantastiske bilder. Ser ut som dere har hatt en utrolig fin tur. Litt misunnelig ja. Men jeg kommer ikke til å være hjemme neste gang. Da blir jeg også med. Utløserfingeren skal få skikkelig mye pleie. Hele "kosebamsen" skal få pleie når han kommer hjem. ;) Ha en flott siste innspurt med kameraene alle sammen! :)

Kjell Germeten sa...

Interessant og sjarmerende reiseskildring med flotte bilder! Du får skjære til en terning som også rommer 7-tallet til neste tur Bent!
Mange hilsener fra Svalbard og Kjell G

Kai Jensen sa...

Hei Bent og gjengen, gøy å høre at turen er vellykket. Blir nok noen som lengter tilbake når turen er over. Jeg husker godt våres tur, og jeg er ikke blitt mindre sugen på en ny Alaska tur etter å lest bloggen din. Dette er jo et paradis for en ihuga naturelsker, og ikke minst et paradis for en naturfotograf. Kos dere videre. Ps: Knallfine bilder Bent, du må begynne å få et like svulmende bildearkiv med alaskabilder som vomskinnet ditt svulmer akkurat nå :-)))

Anne-Lise sa...

Så utrolig flott lys dere fikk! Blir fascinert av å se "drøvelen" din ørna. Utrolig blikk og lys på første bilde. Å være oppe før sola lønner seg. Blir bohem av å fotografere; oppe når andre sover, og sover når andre jobber, i alle fall når en har fri sjøl. :-) Blir spennende å se om dere får den store elgoksen på brikka før dere kommer hjem! Tror aldri jeg har hørt om en utløserfinger i fatle før... *ler* Du kan få sagt det! Ser for meg hvordan krykke-Stig kommer hjem til sin kjære, med en gedigen gips om fingeren... ;-) he, he, he... Hvordan går det med "høna i flokken"? Vi hører lite om henne! Nå fortjener hun litt spalteplass! :-) God tur til Anchorage!

Anonym sa...

misunnelse , misunnelse , misunnelse.
Gleder meg til å få se litt av bildene etterpå.
Er sjøl i Tyrkia akkurat nå med perferkt vær og temperatur , men er ikke så veldig i tvil om hvor jeg heller ville ha vært.
Kos dere videre , og hils alle sammen.
Mvh Jarl

Bent Olsen sa...

Hei dere og igjen takk for at dere tar tid til en kommentar. Nå er vi tilbake igjen i gamlelandet, så da blir det noen dager til det kommer mer på bloggen.

Ketil: Det varierer veldig hvor nært vi kommer ørnene. Noen ganger flyr de bare vi tenker på de, mens andre ganger er de litt mer medgjørlige. Vi kaster ikke ut fisk til ørnene da dette er strengt ulovlig her over. Det ligger av og til noe fiskeavfall fra de som har vært ute å fisket kveite, og da posisjonerer vi oss i forhold til dette.

Jobber med terningen Kjell, håper vi kan få en fin tur vi også. :-)


Hei Kai, moro at du følger med. Mye kjente steder for deg her vet du. Vomma er ikke så stor som bildearkivet, så jeg klarer en tur til med deg vet du. :-)

Neste gang får du hive deg med Jarl. :-)