mandag 20. juni 2011

På plass i Alaska igjen....Etter en lang reise er vi nå endelig installert i Lake Clark nasjonalpark, stedet vi skal være i ei uke nå. Vi er en gjeng på 8 stykker som tok turen over i år, og da primært for å fotografere bjørn. For meg er det tur nr 18, så jeg visste jo hva jeg gikk til, men for alle de andre er dette en ny opplevelse. Det er ikke alle som er like vante med å reise, lange flyturer osv. En av gutta skulle på do på vei over dammen, og han ble stoppet av flyvertene da han sto å dro i utgangsdøra på flyet for å komme inn på do!! Han ble rimelig paff da han skjønte at dette var utgangen på flyet, og at det kanskje hadde fått litt vel store konsekvenser om han hadde fått opp døra. :-) Når folk spør hvor vi kommer fra, så sier vi Norge, men peker på denne fyren og sier han er svensk.

Ivar Sviland som også var med på Floridaturen kjører samme opplegget som sist med kun å spise "same for me". Han er mildt sagt litte oppdatert på engelskkunnskapene, men har da lært seg at når vi bestiller mat sier han bare "same for me". Når vi skulle gjennom immigrasjonen i USA, noe som kan være en selsom og ofte lite hyggelig grei, så tok han jammen meg samme greia der. Same for me sa han og pekte på en av de andre gutta som strøk igjennom før han. Fyren som satt der klarte faktisk ikke å la vær å smile, noe de som oftest klarer med glans, og Ivar ble stemplet og loset igjennom fortere enn de fleste.

Etter ei natt i Anchorage var det klart for en drøy times flytur ut i Lake Clark. Det flyet som jeg hadde fikk problemer med en gang vi kom opp i lufta, og måtte snu med en gang og lande igjen. Etter en times tid fikk vi et nytt fly, og kom oss helskinnet ut i området. Arve hadde lest før vi dro at det hver fjortende dag ramlet ned ett av disse flyene her oppe, så vi lurte litt på om dette var dagen.

Vi har nå gjennomført noen økter ute i terrenget, og vi har sett masse bjørn. Noen av disse treffene har ført til skikkelig nærkontakt, den nærmeste var på ca 5 meters hold. Nå har jeg vært her så mange ganger før, og begynner å bli rimelig vant til dette, men for de som er her for første gang er det en litt spesiell opplevelse med 500 kg muskler såpass nærme. Her står vi jo ute i terrenget, ikke i et skjul, og vi har ikke noe form for våpen med oss. Ivar var jo veldig skeptisk før vi dro til dette med bjørnene, og han vurderte rett og slett om dette var for farlig. Jeg fikk beroliget han og klarte å overtale han til å være med. Da vi hadde bjørnen på 5 meters hold, og det eneste vi så i søkeren på kamera omtrent var tanngarden til bjørnen, så kommer det fra Ivar: Dæri å tøft!!! Tror du vi kan komme nærmere??? Med andre ord så er gutta og den ene jenta som er med blitt rimelig trygge på dette, så vi satser på at dette skal gå greit.

Været er sånn rimelig bra, men ikke helt topp. Det er også kommet nye regler i år, så nå kan vi ikke komme ut før kl 6 om morgenen, og må være inne igjen senest kl 22 om kvelden. Slik går det jo stort sett over alt hvor det tiltrekkes mange fotografer, og dette reduserer mulighetene litt i forhold til å få med det fine lyset vi stadig jakter på. Det betyr ikke noe for mulighetene i august/september, men i juni/juli er det negativt. Av den grunn kommer jeg nok til å slutte å reise i juni, og heller konsentrere meg om laksefiskende bjørner i august/september. Vi er en ny gjeng som skal over i august i år, så da får vi håpe forholdene er bedre.

Nå er det snart lunch, og etter dette er det ut i området igjen for å se om vi kan finne noe spennende. Maten her er fantastisk, og det er også omgivelsene, så alle koser seg og er kjempefornøyde. Etter ei uke her ute har vi leid bil i noen dager, så da blir det å kjøre rundt i Alaska for å lete etter fotomotiver. Vi prøver å få ut en blogg inn i mellom, så det er hyggelig hvis dere følger med, og kanskje legger inn en liten kommentar/hilsen.

Hilsen Bent

10 kommentarer:

Kai Jensen sa...

Oj, oj. oj minnes vår siste tur hit Bent, jeg lengter tilbake når jeg leser bloggen din. Jeg regner med dere har smakt på spareribsen på Cattle Company også. Det er litt av en gjeng du har med deg :-) Jeg får inni hampen reiselyst nå gitt. Heldigvis går turen til Svalbard i September for min del, jeg får trøste meg med det. Lykke til videre og kos dere med bamsene :-))) Ser frem til å høre mer fra dere...

Anonym sa...

Godt å lese at dere har kommet greit frem pappa :) Ha en fortsatt fin ferie videre! Veldig glad i deg vet du <3

Klem fra jentene dine i søgne :)

Anne-Lise Stangenes sa...

"Same for me" betyr jo at Ivar ikke er av den vanskelige sorten menneske å reise sammen med. Alt er greit for Ivar! DET må jo være et pluss. Om dere da plutselig hadde truffet på en skikkelig mannevond firbent, pelskledd venn (les uvenn om akkurat denne), og Ivar slår til med et "Same for me" idet den forsøker å rive kameraet ut av hendene på ham, så er det på tide for deg å sette foten ned, Bent! ;-) Kos dere med bamsefar og bamsemor, og så er det jo håp om godt fotolys til tross for tidspunktene som nå er bestemt ift. mange fotografer i området! Lykke til videre, og ha en opplevelsesrik tur! PS: Hils Ivar! mvh, Anne-Lise PS: Håper på flere innlegg underveis, dersom du har tid og får anledning! Moro å følge dere!

Anonym sa...

Godt dere kom vel frem og har det bra. Morro å lese bloggen, Det blir gøy å være med på tur igjen :-)
5 meters avstand til bamsefar høres vel nærme ut, men du vet jo hvordan du skal ferdes i naturen. Gjør ingenting om du/dere er forsiktige likevel.
Håper dere får en flott tur med masse fine natur opplevelser. Hils Arve og gjengen. Ha en fin tur videre alle sammen. Gleder meg til neste blogg. Veldig glad i deg. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Hei Bent.

Hyggelig å høre fra deg igjen og kommer til å følge med videre. tror faktisk at jeg kommer til å prioritere MC-turer fremfor disse bjørnene helt oppe i nesa, men du er jo etterhvert blitt svært så vant med dem.Ha det hyggelig videre på tur.
Mvh Harald

Anonym sa...

Ja det høres like gøy ut dette som alle de andre turene du er på.Kos dere videre,og jeg må si at jeg hadde stått 10 meter vekk:)

Anonym sa...

Hei alle sammen.
Har ikke vært helt i form de siste dagene og har vært gjentatte ganger til legen.Kom i dag hjem med et pilleglass merket "misunnelse dempende" ikke vet jeg.
Veldig morro og høre at dere er kommet bra i gang, hold oss oppdatert så ofte som mulig.Også godt å høre at alt er "same as every year". Mvh Vidar G.

Bent Olsen sa...

Hei dere og takk for hygelige kommentarer!!! Alltid moro når noen tar seg tid til en hilsen. Ja Kai, nå er vi på kjente trakter. Sist vi var her var det litt labert, så du skulle vært med denne gangen heller.

Ellers vil jeg ønske Vidar god bedring, men tviler på de pillene han har fått vil virke! :-)

Ha det bra alle sammen og følg med videre.

Mvh Bent

Anonym sa...

Selvfølgelig kribler det i høyre pekefinger når en leser bloggen din. Skulle gjerne ha vert med, men det er jo ikke altid det passer.
Kos dere videre med bjørnene, og hils resten av gjengen.
Hilsen
John Eidet

Anonym sa...

Hei alle sammen håper dere hadde det
greit på turen =) gleder oss til du kommer hjem pappa hilsen oss på Lindekleiv.=)