tirsdag 21. juni 2011

En bra dag i Lake Clark....


Da var en ny fantastisk dag i Lake Clark over! Alle er helt i ekstase over opplevelsene de har fått med seg, så det er bare en fryd å være reiseleder for en slik gjeng. I dag kom vi over ei binne med 2 unger som var veldig komfortable med å ha oss rundt seg. Vi tilbrakte et par timer sammen med disse, og fikk oppleve at ungene lekesloss i en times tid rett foran oss, før de avsluttet med å amme moren som lå å så på.

Ellers kan jeg si at vi bor på hytter av høy standard, og får en mat som de fleste hoteller vil slite med å levere! Tror de fleste av oss kommer til å øke litt i vekt i løpet av tiden her ute, for det er begrenset med fysisk aktivitet også. Vi blir kjørt i firhjuling ut i terrenget, og når vi ser bjørn blir det å gå ut mot disse til vi er på fotohold. Dette kan av og til bli en lang tur i litt myrete terreng, men som oftest ikke mer enn de fleste klarer uten å bli altfor sliten.

I morgen skal vi ha en tur med båt ut til ei øy som de kaller Puffin Island, og der skal det vistnok være en god del lundefugl. I tillegg skal det være en fin tur med vakker natur, så dette kan bli et greit avbrekk fra bjørnefotograferingen.

Blir en kort blogg i dag da vi skal tidlig opp i morgen, og her begynner det å bli sent på kveld. Dere får ha en fin sommer hjemme, så håper jeg dere følger med oss videre.

Hilsen fra gjengen i Alaska.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hei folkens,
Godt at bloggen er oppe og står igjen med nye reportasjer. Det gir en god grunn til å stå opp om morgenen for å sjekke siste nytt "over there". Bra at det klaffer med bjørnene som går catwalken for dere. Nå må du bare ikke dykke for dypt i matfatet. Husk du skal på mc-tur når du kommer hjem. Og jeg gidder ikke å sitte bak i baconosen. Så du får holde deg på matta.
Ellers er det kanskje en tanke å sende noen av disse bildene til avisene. Det trengs et bidrag til opinionen mot alle som hels vil skyte disse dyrene flatt her hjemme.
Hils gjengen og kos dere. Gleder meg til jeg skal over i august.
Ole Petter

Ole Jørgen Liodden sa...

Godt å se at dere er i gang!
Lykke til!!!

Anne-Lise Stangenes sa...

Herlig å følge dere via skjermen her på sørlandet. Nydelige bjørnunger. Kan tenke meg det var litt av en opplevelse, det også! Nyt lundefuglene!

Anonym sa...

Hei igjen Bent.

Jeg er enig med Ole Petters kommentarer. Nå er det nettopp inngått et politisk rovdyrforlig og med SP i landbruksministerstolen kan du vel tenke deg resultatet? Jeg visste ikke at vi hadde så mye sauer og reinsdyr og sultne rovdyr i Norge. Bønder og samer hanker jo inn erstatninger for flere tusen dyr drept av rovdyr, hvert år.
Likevel, jeg liker ikke helt at disse bamsene dine nesten blir behandlet som kjæledyr. Håper du har det fint og kommer helskinnet hjem igjen.

mvh
Harald

Anonym sa...

Flotte bilder Bent, bjørnungene er veldig søte, men hold avstand til moren. Har alltid hørt at binne med unger er veldig farlig, men kanskje bare en myte???
Ha det fortsatt trygt og godt alle sammen. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Fantastiske søte bamsebilder,..de er jo bare så inderlig vakre !!Mitt hjerte smelter et øyeblikk ;) Du er dyktig på de rette blinkskuddene Bent! Nyyyt ;)) Kos deg og masse lykke til !! Siss.

Kari Mette Arntzen sa...

Snakket med Stig i dag. Han var i fyr og flammer. Må nok være med jeg også en gang. Kos dere videre. Klem fra Kari Mette. :-)

Tom Dyring sa...

Godt å høre at alt er som det skal i Lake Clarke !! Gleder meg til augustturen.

Anonym sa...

Hei og hå :)
Koselig å lese at dere har det helt topp! Utrolig flotte bjørnebilder. Kos dere videre alle sammen og hils kjentfolket:)
Hilsen June:)

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen for kommentarer!! Skal redusere på matinntaket Ole Petter, så slipper du problemet med baconlukt på turen vår. :-)