onsdag 29. juni 2011

Ankommet Homer......

Denali Highway er passert, og for en tur!!!! Vi hadde store forventninger til dette, og disse slo virkelig til!! Vi kjørte av sted fra Denali nasjonalpark ca kl 1 om natta, og etter å ha bunkret opp med litt mat kom vi en time senere inn på Denali Highway. DH er en grusvei på drøye 20 mil, og den slynger seg gjennom et fantastisk villmarksområde. Vi hadde ikke kjørt lenge før vi ser en stor elg som står ute i et vann rett ved veien. Den står der og beiter, og vi lister oss forsiktig ut av bilen. Jeg tenker i mitt stille sinn at får vi et par bilder av denne før den løper, så må vi være mer enn fornøyd.

Det som skjer er at elgen ikke enser oss i det hele tatt, og beiter stille og rolig videre som om ingenting hadde skjedd. Der står vi 8 stykker 10-15 meter fra elgen og bivåner det hele mens elgen grynter fornøyd og så vidt gidder å kikke opp på oss. Ikke nok med dette, etter kort tid kommer det til to nye elg, så nå har vi tre stykker gående rundt oss i vannet, og i de utrolige kulissene!!! Kikker bort på Arve, og ut fra ansiktsuttrykket kan jeg se han holder på å besvime. Denne seansen er ikke over før det er gått en drøy time, og minnebrikkene blir fort fyllt opp for de fleste. Kort fortalt var dette en av de største opplevelsene på turen, selv om det kan være vanskelig å rangere noe foran det andre.

Vi fortsatte innover fjellet, og det var stadig ting som ble festet på brikken. Alt fra et landskap man bare kan drømme om, til dyr og fugler av forskjellig art. Ett av høydepunktene, og da spesielt for Arve, var når vi kom tett innpå en bever som holdt på å flytte ungene sine til en ny hytte. Den kom svømmende med en og en unge av gangen i munnen, og den virket også helt uberørt av vår påtrengenhet. Blikkstille vann og beveren var på det nærmeste 5-6 meter fra oss. Selv var jeg litt sent ute i denne situasjonen, men fikk tatt noen kjappe bilder før det hele var over. Som tidligere nevnt er Arve hektet på bever for tiden, så han har heldigvis fått festet en del av denne karen på filmen i løpet av turen. Han hadde også lykken med seg opp i Denali den kvelden han satt ved dammen, så nå tror jeg Arve har opplevd alt han hadde på lista pluss litt til.

Det ble mye kjøring denne dagen, og vi endte til slutt opp i Anchorage. Egentlig var vi på vei til Homer, men for å komme dit måtte vi passere Anchorage igjen. Der tilbrakte vi kvelden på Cattle Company, og hadde en utmerket biffmiddag. Arve er lettere irritert da de ikke har saus til biffen her over, så nå vurderer han å starte opp egen restaurant her slik at amerikanerne kan få smaken på dette. Han sammenlikner dette med biff uten saus som om jeg skulle gå med kamera uten objektiv.

Det er en del ting som jeg ikke klarer å bli forbanna på, men av de tingene jeg virkelig kan hisse meg opp over er hvis noen bråker om natta når jeg skal sove. Jeg sover veldig lett, og etter å ha kjørt bil fra klokken 1 om natta og helt til kvelden var jeg rimelig trøtt. Våkner av noen skikkelige skrik fra naborommet, og deretter gråt. Ligger å hører på dette i 30-40 minutter, og så kommer det plutselig inn en del mannsstemer i tillegg. Etter en time med dette bråket har jeg gira meg skikkelig opp, og spretter ut av senga. River opp døra og skriker: Can you please be quiet!!!!! Der står jeg i underbuksa og med en sveis som ser ut som den er greid med kinaputter og kikker rett på to uniformerte politimenn som skriker: It's a crime going on here, get back!!! Ok tenker jeg, bare vær dere slik, og tusler slukøret og litt forfjamset inn i senga igjen. Men etter kort tid ble det faktisk stille, men tviler på at det var meg som var årsak til dette. Vet ikke hva som egentlig hadde skjedd, men etter skrikene å dømme måtte det ha vært nokså ille.

På morgenen i dag satte vi så kursen mot Homer, og ankom stedet nå i ettermiddag. Vi hadde oss noen timer ved et sted jeg kjenner til med mye ørn, og på det meste hadde vi 12 hvithodeørn sittende rundt oss. Lyset var altfor hardt for å få de gode bildene, men opplevelsen var mektig for de fleste. Etter å ha holdt på noen timer med ørnene kjørte vi ned til Homer Spit, og har nå fått innlosjert oss på et hotell. Her blir vi to dager for å prøve å få noen gode ørnebilder. Snart middag nå, så jeg får avslutte for denne gangen. Satser på 1-2 blogginnlegg til før turen er over, så følg med videre. Ha det bra så lenge.

Hilsen gjengen i Alaska.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine bilder, og for noen opplevelser dere har hatt, det var morro!!!
Gleder meg til å se flere bilder med tiden. Dere er heldige som får så masse flotte naturopplevelser. Håper de siste dagene blir like fine for dere, men om ikke har dere jo opplevd det meste.
Du skriver så levende at jeg ser dere for meg, spesiellt når du prøvde å leke "onkel politi" pass deg for de.
Ha en flott tur videre, gleder meg til neste blogg. Hils Arve og de andre. Klem fra mamma. Savner deg!!!

Anonym sa...

Hei igjen Bent. Hyggelig å høre fra deg og har egentlig ikke så mye å kommentere, annet enn at dette må være en utrolig opplevelse for de fleste. Jeg hang meg litt opp i denne nattlige affæren. At du sover lett,det vet jeg. Den irritasjonen du nevner har jeg aldri har merket noe til. Det er jo ikke enkelt å dele rom med en eldre mann med alle symptomer som krever stadige nattlige turer inn på den hvite skåla i naborommet.Er irritasjonen undertrykt i bevistheten?
Blir hyggelig å se reultatet av dnne turen når du har fått den redigert i vanlig stil.
God tur videre. mvh Harald

ketil olsen sa...

En kan jo bli misunnelig av mindre en dette:)
Ser ut som opplevelsene bare står i kø. Er bare å vente på neste oppdatering fra turen.

ketil

Anonym sa...

Hei Bent:)

Smiler når jeg leser blog'n din, du er utrolig flink til å formulere deg og det er gøy å følge med. For et eventyr..:)
Enig med deg; ikke noe bråk om natten! hehe..;)
Ønsker deg og dine venner fine dager, gleder meg til "ørnebilder"

vigdis

Anonym sa...

Hei der.
Fremdeles veldig 'stas' å lese bloggen, følger med hele tiden :-)
Tenker litt på Arve og bever. Har du lagt merke til om fortennene hans har begynt å vokse?
Husk å ta medisinen din, Bent. Du vet godt at du blir hissig om du glemmer den daglige dosen…

En fredfull hilsen fra DagH

Anonym sa...

Hahaha så gøy det hadde vært å sett deg der du brølte deg opp mot onkel politi!!
Nå gleder vi oss veldig til å få deg hjem igjen...enn så lenge, du snur jo nesten bare på flyplassen denne gangen :p Jobber hver dag nå og stortrives, kjempe hyggelige både legene og sekretærene så der håper jeg på å få fast jobb etterhvert :)
Vær forsiktig resten av turen så sees vi snart :)

Klem fra søgne-jentene dine :)

Kari Mette Arntzen sa...

Hei igjen! Utrolig hvor mye dere har opplevd på turen. Gøy å lese bloggen din og se de flotte bildene. Her hjemme har det regnet stort sett i hele dag. Håper det blir litt sommer her snart. Dere må ha en fortsatt fin tur. Snakkes!

Anonym sa...

Heisann
En fornøyelse å følge dere. Vi er noen på Norgesplaster som følger dere.
Hils spesielt til Helge Nygaard
Mv Trond Arild Olsen

Anonym sa...

Hei Gutter.
Nå renner det snart over. Dette ser helt fantastisk ut, for et eventyr over Denali Highway. Kunne jo bare kjørt frem og tilbake i en uke.Bildene ser utrolig bra ut, nå får vi bare rydde plass på første klubbmøte.Hils alle. Mvh Vidar G.

Bent Olsen sa...

Takk for det mamma, hilser tilbake fra Arve. Klem.

Hei Harald, er forskjell på et uskyldig dobesøk på natta og ei kjærring som hyler og skriker i en time vet du, så jeg har nok ikke vært i nærheten av å være forbanna på deg. :-)

Hei Ketil, ja vi er heldige som opplever dette. Følg med videre.

Takk for hyggelig kommentar Vigdis, viktig å sove godt om natta ja! :-) Spesielt når man bare får 3-4 timer, da må disse være bra.

Hei Dag Harald, medisinen inntas daglig i riktige doser, og tennene til Bever Henriksen er i god stand. :-)

Kjære Renate, ser deg og tusta snart. Gleder meg veldig til det!! Klem fra pappa.

Takk for det Kari Mette, nå får du han snart hjem like hel. :-)

Hei Trond Arild og takk for kommentar. Skal hilse til Helge når jeg ser han.

Ja Vidar, her skulle du vært!!! Mangler nor når ikke de er med vet du. Vi skulle nok gjort denne turen en gang vi også. Vi snakkes snart.

Ove sa...

Hei Bent.
Nå trigger du Alaskafeberen min igjen.
Flotte bilder og du skriver knallbra som vanlig.
2 gode råd Bent:
Nr.1 : La Varg Veum ta mordene.
Nr.2 : Ta en tur på Bush Company hvis ikke du får sove.

Ha en fin tur videre.

Ove B

Bent Olsen sa...

Takk for hyggelig kommentar Ove, og takk for gode råd! :-) Råd nr 2 tror jeg må vente til du er med igjen. Regner med det blir en tur til før vi gir oss!!?? :-)

Snakkes.

Anne-Lise sa...

Nok en gang er ordene dine så levende at jeg danner indre bilder. Arve med lettere rynker mellom øyebryna i full harnisk over manglende saus, og med kommentaren om voksende bevertenner frisk i minne, er det ikke fritt for at det også gir indre bilder... ;-) *ler* Utrolig hvor visuell man kan være. Din nattlige opplevelse fikk du fram på en utrolig humoristisk måte, til tross for alvoret i situasjonen. Ikke godt å vite hva som egentlig forårsaket skrikene... Godt ikke Jan Thomas sto på utsida og kasta terning over frisyre og antrekk da du kikka ut...