onsdag 22. juni 2011

Ut i tåka.....
En ny dag i Lake Clark er over, og nå er vi halvveis i den perioden vi skal være her ute. Siste uka har vi leid oss tre biler, så da skal vi kjøre rundt en del å kikke. Dagen i dag startet med veldig fint vær, men utpå dagen tyknet det til med skikkelig havtåke. For oss fotografer er jo dette en kjærkommen gave fremfor hardt sollys som ikke gir bra bilder. Når det samtidig var skikkelig lavvann visste vi at bjørnene antakelig ville trekke utover stranda for å lete etter skjell som de spiser, ble vi fort enige om at dette ble målet vårt for denne ettermiddagen. Utfordringen var jo å kunne se bjørnene, så her skjønte vi at det måtte skikkelig med flaks til.

Vi var kjapt ute å posisjonerte oss når tidevannet var på det mest gunstige, og vi speidet langs stranda for å se om vi kunne se noe bjørn. Vi hadde hørt at det var observert ei binne med tre springcubs som de kaller det, altså unger født i våres. Disse hadde vi veldig lyst å få festet på minnebrikka, men skjønte at det skulle en del flaks til for at dette skulle gå i oppfyllelse. Plutselig får vi se en skygge som beveger seg utover i tåka, og vi er raske til å følge etter til fots. Når vi kommer litt nærmere får vi også øye på to unger som følger etter binna, så vi skjønner fort at dette er den binna med to unger som vi fotograferte dagen før. Vi fulgte etter utover i tåkehavet, og etter en stund begynte de å grave i mudderet for å se om de kunne finne noe å spise. Plutselig hører vi noen lyder ut i tåka til høyre for oss, og skjønte at det var flere bjørner i nærheten. Etter en kort stund letter tåka litt, og da får vi øye på binna med tre unger ca 30 meter fra oss!!!! Går det ann å ha slik flaks!!?? Og ikke nok med det, rett bak oss var det enda en bjørn, så nå var vi omringet av 8 bjørner innenfor en radius på 30 meter!!! Samtlige var helt i hundre, og minnebrikkene gikk varme den timen vi fikk sammen med disse fantastiske dyrene.

Det ser ut til at den planlagte båtturen er utsatt en dag, så vi fortsetter med bjørnene og jakten på de gode bildene. De bildene jeg legger ut her på bloggen er muligens ikke av spesielt god kvalitet da de blir bearbeidet på en liten 11" skjerm som ikke er av de beste. I tillegg er det bare noen veldig små filer da nettet ikke takler de store datamengdene. Dere får iallefall et lite inntrykk av hva vi opplever får jeg håpe.

Prøver å få ut noe mer i morgen, men da nettet kommer og går kan jeg ikke love noe. Dere hører fra oss etter hvert.

Hilsen gjengen i Alaska.

10 kommentarer:

Anne-Lise Stangenes sa...

WOW! Du snakker om å ha værflaks! At havtåka kom var jo som bestilt, og utrolig vakkert ble det med bjørner og unger med tåka omkring. Det kunne ikke blitt bedre dette, Bent! :-) Eia hadde jeg vært der! Fantastisk skue, og by the way: Ikke verst kvalitet til å være redigert på en liten 11 tommers. Faktisk ganske så bra, men så er da også utgangspunktet av ypperste klasse! Artig igjen med et felles bilde av gjengen på tur! PS: Har lagt inn link til bloggen din på sida til BioFoto Sørlandet, slik at enda flere får fulgt dere på reisa! :-) Good Luck tomorrow, med tre biler og kjøring i villmarken! Ha en flott dag!

Anonym sa...

Hallo alle mann og kvinne.
I går bar det til sykolog. I en lang og flott samtale ble vi enige om at jeg skulle kjøre en overdose med bjørn. I natt har jeg sittet og sett gammle episoder av Urix med Bjørn Hansen og 5 mila fra Nagano 1998 Bjørn Dæhlie hele fem ganger.Jeg har gafflet i meg salte bjørne og bamse mums til den store gull medaljen. Det hjalp, helt til jeg tar opp bloggen og ser bildene fra tåka. Nå bar det rett i kjelleren igjen. St Hans aften i gamle landet i dag, nå går det mot flotte frost motiver igjen.
Ps.Marit ser jo ut som hun skulle ha fotografert bjørn hele livet.
Hils masse til alle, gleder oss til ny oppdatering. Mvh Vidar G.

Anonym sa...

Hei Alle sammen.
Morro at ting klaffer.
Misunnelsen er stor her hjemme.
Fryktelig artig å følge med på bloggen.
Ser at det kommer til å bli mange artige , og litt annerledes bjørnebilder i fra tåkehavet.
Hils alle.
Mvh Jarl S (steffen)

Anonym sa...

Må bare slutte meg til misunnelsesbevegelsen :-)
Kjempestas at ting klaffer & fungerer.
Som et lite plaster på "Alaska-såret" kom siste utgave av Natur&Foto i postkassa idag. En knakende flott utgave og et etterlengtet høydepunkt.
Knips videre og hils de andre !!!
Mvh, Dag Harald

Anonym sa...

Hei Bent:)

Wow, så gøy å følge med på turen og disse bildene. Må være en fantastisk opplevelse! ønsker deg god tur videre:)

hilsen vigdis

Anonym sa...

Hei Dykken!
Er med dere på turen hver dag: Kjempe artig!
Ble noen kjempe fine bilder i tåka. Likte veldig godt det bildet med bjørnen og fjellene i bakgrunnen. Takk Bent, for at du tar oss med på turene dine på denne måten.
Hils Helge og si at vi på "lageret" følger dere hver dag :)
Mvh
Jarl R.

Anonym sa...

Hei Bent. Jeg er stadig like imponert uten å bli det minste misunnelig. Det er noen nydelige bilder og flotte blogger du lager. Våknet tidlig idag og gjorde som Vidar G. men i dag var det Thereses gull i kollen, samt mye annet av flott idrettsstoff på natt TV-en. Ha det riktig fint videre på turen
Mvh
Harald

Anonym sa...

Hei Pappa.

Gøy å lese bloggen din, du er like flink til å skrive som å ta bilder...kjempemorro :)

Fikk forresten den jobben, begynner til mandag klokka 8 :)))

Bent Olsen sa...

Hei alle sammen, og tusen takk for hyggelige kommentarer!!! Hilser tilbake fra alle i gjengen som synes det er kjempehyggelig med kommentarer.

Gratulerer med ny jobb Renate, nå ble pappa kjempeglad!!!

Håper vi hører mer fra dere på turen.

Hilsen Bent

Geir Yngve Andersen sa...

Disse bjørnebildene i tåka ble rett og slett fantastisk bra!