fredag 4. september 2009

Gåsehud og bjørnelukt!!
Hei der, da var vi tilbake i Anchorage etter ei fantastisk uke i Lake Clark NP. Akkurat nå ligger de to andre rett bak meg å sover ut etter en kraftig biff på ett av byens steakhouse. Burde ha gjort det samme, for jeg føler meg som ei studd knakkpølse. Hvorfor må man alltid spise seg så mett at man omtrent må ha rullestol for å komme seg på hotellet igjen?? Går fem på hver gang, men når jeg kommer hjem er det slutt!! Da er det striskjorte og havrelekse i flere måneder, for jeg har lovet å sykle Kr.Sand-Hovden siste helgen i mai. Puhhhh.....

Akkurat nå hører jeg Tom grynte bak meg fra senga. Vi har fått et rom som ligger omtrent på jernbaneskinnene, og ikke nok med det, toget har til vane å fløyte noe så inn i granskauen hver gang det passerer oss. Slik var det når vi lå her før vi fløy ut også, vi har nemlig fått samme rom som sist. Foreslo i resepsjonen at de kunne dele ut konduktørluer til gjestene, for vi føler oss alle som vi har fått jobb på toget.

I dag har det vært en ny utrolig dag for oss. Som nevnt tidligere i dag stoppet regnet, og etter hvert kom også sola frem mellom skyene. Det var bare en fryd å kjenne varmen som tok tak i oss og fikk oss til å føle oss som sydenturister en stund. Mesteparten av tiden i dag gikk med til å følge ei binne med en unge fra i fjor. Får jo bare lyst til å ta med en av disse ungene hjem, de er så søte og lekne, akkurat som en liten Teddybjørn. :-) Nå er kanskje jeg litt over middels interessert i bjørn og ulv, men jeg får bare helt gåsehud når jeg kan sitte slik 4-5 meter fra ei binne med en unge en hel formiddag og bare se hvordan binna aksepterer oss helt og fullt, og virker ikke stresset på noen som helst måte. Det er en opplevelse jeg unner alle som har interesse for slikt, og skulle noen være lysten på en slik tur er det bare å ta kontakt. Jeg har booket 7 dager i parken til neste år med plass til 7 s
tykker, så ring meg på 980 88888 eller legg inn en kommentar her hvis det skulle friste.

Nå har vi hatt så mye nærkontakt med bjørnene at klærne er begynt å lukte bjørn.....eller muligens det ligner mer på hest, men etter en god dusj nå og rene klær skal det meste være på plass igjen. I morgen ettermiddag flyr vi ut til Kodiak. Da går de to første dagene med til å gå igjennom alt campingutstyret som jeg har lagret her over samt proviantere for ei uke med rafting ned en av verdens beste lakseelver. Det blir mye mat som skal handles inn, for det kommer 9 stykker til over, så da blir vi totalt 12 stykker. I denne perioden kommer jeg ikke til å få blogget noe, men jeg håper at jeg kan komme meg på nett når jeg er i Kodiak by før og etter elva. De siste to dagene går med til kveitefiske samt en bjørnesafari ut til Katmai. Antakelig kommer vi til å vasse i bjørn når vi er i elva også, så det er spennende dager vi går i møte.

Legger ut et knippe med bilder fra dagens økt som er lagd i full fart. De bildene jeg legger ut er bearbeidet på en bærbar skjerm, så det er ikke sikkert det ser så bra ut hos dere. Uansett får dere et lite inntrykk av hva vi opplever, og håper dere fortsetter å følge oss samt komme med kommentarer. Har dere spørsmål er det bare å fyre løs med det også.

Ha det fint så lenge der hjemme, så håper jeg at dere ikke regner bort.

Hilsen Bent og de to som bare sover. :-)


8 kommentarer:

Jan-Eilert Pedersen sa...

Der skulle jeg likt å vært.

Ser ut som dere har full klaff.

mvh

Jan-Eilert

Bent Olsen sa...

Hiv deg med til neste år da Jan-Eilert!! Har ordnet plass midt i den beste tiden for 7 personer.

Mvh Bent

Anonym sa...

Så flotte bilder Bent. Helt utrolig!!! Gleder meg til å se alle du har tatt:) Lykke til videre. Klem fra mamma.

Jan-Eilert Pedersen sa...

Ja det er jeg interessert i.

Ring meg når du kommer på denna sida dammen.

Terje Sylte sa...

Mye bra bilder her Bent. Er rimelig 100 % sikker at jeg slår følge neste år.For å fjerne bilde i bloggen trykker du på blyanten i feltet. Dobbelklikker på bilde i nnlegget å klipp ved å høyreklikke på musa. Altså klipp og lim funksjon.

sissel sa...

Nyyydelige bilder Bent!!De er jo så utrolig søte.....ta med en hjem til meg da vel? ;-) Kos deg videre,...og forsatt lykke til!!Bamsekos fra Siss:-)))

Anonym sa...

Hei Pappa.

Du får ta med et lite nøste hjem til Celine, da blir hun sikkert glad :)
Godt å høre/se at du fortsatt lever, fortsett med det!!
Veldig glad i deg vettu :)

Bent Olsen sa...

Jan-Eilert og Terje, jeg tar kontakt når jeg er hjemme igjen.

Skal ta med en liten Teddeybamse til gullet vårt Renate. :-) Klem fra pappa.

Takk til dere andre også for kommentarer.

Hilsen Bent