søndag 6. september 2009

Snart klare for å bli flydd ut i bushen..

Da var det meste av innkjøpene unnagjort, og det var litt av en jobb!! Mye arbeide å provianterer for 12 stykker til en uke i bushen, men med god hjelp fra Ole Petter og Tom har dette gått unna på noen timer. Når vi kom til Kodiak i går startet Ole Petter og jeg med å gå igjennom alt utstyret jeg har lagret her over. Vasket alt av kopper og kar samt annet som trengtes en vask, supplerte med det som trengtes fornyelse osv. Vanligvis har jeg bare med meg 8 stykker på et slikt opplegg, men denne gangen er vi 12, så derfor måtte vi kjøpe inn en del ekstra. Litt spent på dette, men håper vi skal klare det bra.

Vi har nå sjekket oppgangen av laks i elvene her over, og den elven vi skal til er faktisk den med best oppgang av laksetypen Silver Salmon på hele øya!! Ikke bare det, men det er den beste oppgangen siden 2000, så her lukter det mange gode middager med laks og mye moro med fisking!! Det betyr selvfølgelig ekstra mye bjørn også, så vi får være ekstra skjerpet når vi er der ute. Har vært litt spent på akkurat dette da det er første gangen jeg er her på Kodiak i spetember for å fiske. Når jeg først har fått lokket over en stor gjeng her, så er det jo utrolig viktig at de får en god opplevelse. Krysser fingrene for at alt skal gå bra.

Vi har hatt nydelig vær i går og i dag, og det er spådd bra vær i morgen også. Etter dette skal vi visst nok få noe regn, men slikt kan vi ikke styre over. Vi får ta det vi får, men har vi bare fått rigget en leir i oppholdsvær skal jeg være godt fornøyd. Vanligvis har jeg lånt et gevær av kapteinen på kveitebåten når vi er i elva, men i år er han på jakt og ikke tilbake før vi er flydd ut. Dette betyr at vi må være der ute uten våpen, så jeg er litt spent på reaksjonen til de andre på grunn av dette. Selv vet jeg omtrent ikke hvilken vei man holder et gevær, så for min del hadde det aldri vært aktuelt å ha med meg våpen. Ikke hadde jeg turt å skyte på bjørnen heller om jeg måtte. På de fjorten gangene jeg har vært her har vi aldri hatt problem med bjørnene, og av ca 100 mann har det kun vært 2 stykker som har vært svært bekymret for disse dyrene. Det vi har med av beskyttelse for bjørnene er pepperspray, knallskudd samt elektrisk gjerde til å ha rundt teltene. Dette skal nok gå bra, så dere kan nok regne med at det kommer flere blogger etter dette. :-)

Sitter i lobbyen på motellet nå å blogger, så nå kom akkurat tre av guttene inn. Resten blir hentet på flyplassen nå, og de er kjempehappy alle sammen. Nå skal vi ut å handle fiskelisenser til alle sammen, litt sluker og fluer samt annet stash de måtte trenge. Etter dette blir det en felles middag med orientering om opplegget og morgendagen før vi går til ro for natta. Vi blir hentet i morgen tidlig klokken 0830 for å bli flydd ut, så da hører dere ikke noe fra meg før vi er tilbake igjen fredag ettermiddag lokal tid. Da skulle det være en blogg ute når dere våkner på lørdagen hvis alt er ok og ikke jeg er blitt bamsemums. :-)

Da var alle kommet på plass, vært å handlet en del utstyr samt fiskelisenser. Tre av guttene har mistet en del baggasje underveis, så nå er vi litt spente på om dette vil komme på plass før vi blir flydd ut. Hvis ikke har vi en halv time i morgen tidlig på å handle det som måtte trenges.

Da hører dere ikke noe mer før vi er ute av elva igjen. Ha det bra så lenge.

Hilsen Bent

8 kommentarer:

Tor Edgar Lunden sa...

Hei Bent..... Ser dere skal ut i Bushen snart igjen, det blir vel spennende tenker jeg :) I helga har jeg, Renate, og Celine vært ute på Grizzly firehjulingen i heia. Det tror jeg Renate og de synes var gøy, men littegrann skummelt :) Du må kose deg, og være forsiktig der over. I dag skal vi på heia å slippe Hloya, og så blir det besøk til tante Monica på Nodeland. Snakkes...

Hilsen Tor Edgar

Grethe sa...

Hei Bent.
Tenk at det er et år siden jeg var på "tur" til Alaska! Og nå er det på'an i gjen!
Du verden for en tur dere har hatt så langt!! Utrolig spennende! Også de flotte bildene da! Spesielt moro må det ha vært å få være så nær til binna med unger. Fantastisk! Ta gjerne med en i sekken til meg....:-)
Ikke fullt så mye spennende her i disse trakter, særlig ikke når det nærmeste jeg kommer et rovdyr er en gammel kastrert hannkatt som bare beveger på seg hver gang det er noe godt å få!! Spor lager han også når han har fått rømme på poten, setter poten oppi vannskåla (begynner å bli litt gammel, stakkar), eller har lagt restene av en fugl på dørmatta! Joda, det er virkelig spennende.... ;-)
Ellers har jeg vært i Praha og derfor ikke vært helt på nett i noen dager, men nå er det tilbake til hverdagen.
Snakkes!
Klem fra Grethe

Villmarksbilder sa...

Hallo Bent!
Jeg får virkelig lyst til å ta ny tur til Alaska når jeg leser om de flotte opplevelsene dere har hatt, og ikke minst de rå bildene du legger ut.
Dere får kose dere, god tur ut i bushen!

Hilsen KAi

Anonym sa...

Nå er det fredag og på denne tiden i morgen håper jeg det er ny blogg fra deg. Savner deg veldig og det skal bli godt å vite at alt har gått bra med dere alle. Regner med du kontakter meg straks du er hjemme igjen :) Gleder meg til å lese neste blogg. Ha det fint så lenge og kos deg. Glad i deg, klem fra mamma.

Elisabeth sa...

Hei Bent!
Utrolig gøy å følge med på bloggen din! Jeg er nok en gang mer enn imponert over de fantastiske bildene. Du er en virkelig kløpper med kameraet. Litt i tvil når det gjelder han andre som har slått seg mer på aktstudier, ser det ut som. Regner med at dere snart er tilbake til sivilisasjonen etter dager i utlendighet og at alt har gått bra. Ingen av dere har blitt bamsemums, hva...:-)? Ha det fortsatt fint, hils og så sees vi om ikke så lenge. Jeg får følge med på bloggen inntil videre.
Klem til dere begge!

Jan-Eilert Pedersen sa...

Ja nå er det lørdag morgen i Norge...

Håper dere ikke ble bamsemums.

Boka er på vei til deg.

Snakkes.

Anonym sa...

Hei Hei Bent

Det er lørdags morgen og ingen blogg som lovet i forrige blogg...:-) Du er vel ikke blitt bamsemums....:-) Grethe

Bent Olsen sa...

Hei til dere alle sammen, her kommer bare en kort melding da vi nettopp er kommet ut av bushen. Alle sammen er like hele og veldig lykkelige over hva vi har opplevd. Klokken er snart 23 her nå, og vi skal ut å fiske kveite i morgen tidlig klokken 0500, så jeg må sove litt nå. Lover å komme med en utfyllende blogg i morgen etter kveitefisket. Ha det bra så lenge, og takk til dere alle sammen for hyggelige kommentarer.

Mvh Bent