mandag 1. september 2008

Planene forandret

Pink Salmon på vei opp elven for å gyte

Da er vi ankommet Anchorage igjen. Vi startet dagen med elendig vær, men vi var heldige å fikk plass på ferga. Ferga gikk til en plass som heter Whittier, og derfra hadde vi tenkt oss til Homer og Anchor Point for å fotografere Bald Eagle. På grunn av det dårlige været, og det at vi må opp til Anchorage i morgen uansett, så valgte vi å hoppe over Homer i denne runden. Da kjører vi heller ned dit etter vi kommer ut med fly igjen fra Brooks Fals som står for tur nå. Alle har sikkert sett på tv når bjørnene står i fossen og fanger laks, og det er der vi blir flydd inn på tirsdag morgen. Her er det nå søndag kveld, og i morgen kveld kommer Ole Jørgen Liodden over for å være med oss ut til Brooks.

Turen opp hit har gått bra, men for noen som var ute å padlet kajakk gikk det noe værre. De lå å fløt ute i sjøen i et forferdelig uvær, og noen av dem hadde gått rundt. Det ble satt i gang en redningsaksjon fra ferga, og de lårte en livbåt ned for å få folkene i sikkerhet. På grunn av dette ble vi en time eller så forsinket. Når vi skulle videre fra Whittier må vi gjennom en tunnel, og det er jo for så vidt greit. Problemet her er bare at det er en tunnel med ett kjørefelt, og om ikke det er nok, så kjører jernbanen også gjennom her. Derfor er det bare å vente på tur, og da tunnelen er lang kan det ta litt tid. Omsider kom vi nå igjennom, og er som nevnt trygt ankommet Anchorage.

Har en avtale med en norsk famlie som bor her over om å lagre noe baggasje når vi skal flys ut i villmarka. Dette på grunn av vektbegrensning på flyet. Da vi bærer på litt tonnasje fra naturen av, er det om å gjøre å få lagt igjen mest mulig her i Anchorage. Tror vi har lagt på oss litt, for nå passer snart ikke skoene lengre!!! De svarer ikke på telefonen, men håper jeg får tak i de i løpet av morgendagen.

I morgen tidlig skal vi ut for å se om vi kan finne elg igjen. Ja da, vet det har blitt mye elg, men vi mangler den store oksen med horn så store at vi kan ligge i hengekøye mellom dem. 

Kommer tilbake med mer info om dette i morgen. Ha det bra så lenge. Hilsen fra Alaska.

2 kommentarer:

Vidar sa...

Hei på deg Bent!
Gøy å følge med dere.
Regner med dere var på "dans" før dere reiste videre..
Take care

Vidar

Bent Olsen sa...

Hei Vidar, her blir det lite dans kan jeg love deg! :-) Knallhard jobbing fra morgen til kveld. Nå ligger vi bare å kuler den til vi skal ut til bjørnene. Kai sitter på nettet å leser skrekkhistorier om bjørn som angriper mennesker, så jeg tror han er litt smånervøs nå. :-) Moro at du legger inn en kommentar, da vet jeg noen leser bloggen. Ha det bra så lenge, så sees vi snart. Hilsen Bent.