onsdag 10. september 2008

Endelig klaff!!!!!!

Hei dere, nå sitter jeg her å skriver igjen. Klokken er halv fem om morgenen, og Kai sover som en stein. Bare regn ute, så jeg lar han bare sove. Ikke noe fotolys i dag ser det ut til. Men man skal aldri si aldri. I går hadde vi en kjempeopplevelse her i Homer. Hadde hatt en dag uten de store fotoopplevelsene, og satt her og sturet utpå kveldingen. Plutselig sprakk skyene opp, og vi fikk bare det mest fantastiske lyset en fotograf kan drømme om!! Vi treiv kamera og det vi trengte, og av gårde vi satt. Saumfarte hele Homer Spit, og der så vi plutselig USA's nasjonalfugl sitte på en påle et lite stykke ut i sjøen. Et utrolig lys, og bare en drøm hvis vi kunne ha kommet inn på den. Vi har løpt etter ørn helt siden vi kom ned her, og hele tiden tar den til vingene lenge før vi er innenfor fotohold. Frustrerende og slitsomt til tider, men har lært meg å aldri gi opp når det er noe jeg ønsker.

Begynte som vanlig med å ta noen avstandsbilder for å sikre oss. Nærmet oss sakte og forsiktig. Ned på magen og krype mot den, mens vi stadig klikket inn noen bilder. Nå flyr den tenkte jeg. Men fuglen satt der å koste seg i kveldslyset som om vi ikke eksisterte. Den hadde uten tvil sett oss, for man klarer ikke å komme usett inn på en ørn. Skulle nesten tro den hadde litt vondt av oss etter at vi hadde løpt etter den i tre dager. Kikket på oss, og følte den tenkte, hva i huleste er det de holder på med!!?? Hvorfor kryper de på bakken når de kan gå?? OK, vi opp på bena etter hvert, og ut i sjøen med oss. Vasset til knærne, men merket ikke vi ble våte før det hele var over. Til slutt var vi så nærme at Kai ikke fikk fokusert lengre. Nærgrensa for hans objektiv var 4,5 meter!!!! En utrolig fin opplevelse å se den mektige fuglen på så nært hold. Skjønner ennå ikke hvorfor den lot oss komme så nær. Aldri opplevd maken med en vill rovfugl noen gang. Så kastet den seg bare av pålen og svevde rolig men sikkert bort fra oss. Den satt seg på en ny påle lengre borte, og da bestemte vi oss for å prøve igjen. Får aldri nok vet du. :-)

Vi hentet stativer, byttet til nye objektiver for å optimalisere utstyret til hva vi trodde vi skulle få oppleve igjen, og satt av gårde. Men nei, denne gangen var den tilbake i sitt gamle jeg. Den tenkte vel som så at nok får være nok, for nå tok den til vingene ganske raskt, og vi kunne bare nyte synet av fuglen når den seilte inn i solnedgangen. Slik er det med naturfoto, man vet aldri når man lykkes og når slike situasjoner dukker opp, men før eller siden lykkes man hvis man står på. I et tidligere innlegg skrev jeg at det var lettere å komme innpå de unge enn de gamle. Til dette fikk jeg en kommentar fra en god venn som mente at det var ikke farlig da. Vet ikke helt hva han tenkte på, men denne gangen var det altså motsatt.

Vi hoppet bortover som små unger som hadde fått lørdagsgodt, og humøret var skrudd helt på topp i løpet av kort tid. Kjempemoro, og dette måtte vi feire!! Var innom på en bensinstasjon og kjøpte litt snop, men ikke mye. Vi tenkte vi hadde fortjent dette, og vi hadde hatt et lavt kaloriinntak tidligere på dagen. Men dette var ikke nok for Kai, for etter en liten stund var han på matjakt igjen, og kom tilbake med to store loff!!! Ikke farlig når man er sammen med en slik jeger, da sulter man aldri. Men loffen fikk han ha i fred, og kjenner jeg han rett er han i gang med restene nå.

Om kort tid setter vi kursen mot Anchorage, men regner ikke med at kameraet kommer til å gå seg varm i dag. Kommer uansett tilbake i kveld med en liten oppdatering, men ikke vent de store sensasjoner. :-)

Ha en fortreffelig kveld i moder Norge.

Mvh Bent

7 kommentarer:

DagH sa...

Tja. Nå hadde jeg tenkt å kommentere på forrige innlegg, men du er kjapp på labben med nye rapporter. (Og fett er jo det)
Dog, med tanke på at du satt med følelsen av at dere ikke hadde fått de store bildene, dårlig vær og lys....
Dette skal dere ta med stoisk ro, Bent Olsen og Arthur Morris, say no more. Nå fikk dere jo åpenbarelsen i form av ørn og flott lys. Det kommer garantert til å klaffe inne i bjørneland også. Takk for den fiskende bjørnen. Flott bilde og sikkert en fin opplevelse tipper jeg.

Vidar sa...

Hei Bent! Tenkte ikke spesiellt fugl..

SDH sa...

Hei Bent! Har nettopp lest gjennom størstedelen av bloggen, og jeg har ledd høyt flere ganger. Du skriver levende og humoristisk. Så hvis du en gang tenker på å legge fra deg kamera, kan du jo vurdere å ta pennen fatt :-)

God tur videre! Mvh Sven David
http://hildebrandt.no/sven

Kirsten sa...

Er det salat han snuser så på, antar at det er Kai... Nok om det! "hevnen er søt" kunne du satt som tittel, bare nevner det! Men bildene du har lagt ut er kjempefine spør du meg, ser også at humør og trivsel er på topp, er egentlig det viktigste for meg. Men nå må du/dere ikke bli for ivrige hos bamsene, gleder meg til neste innlegg fra deg. klem fra mamma

Anonym sa...

Hei Bent.
Veldig morro å følge med deg på turen!!Du er bare så utrolig god til å skrive. Bildene du legger ut er også helt topp.Vi gleder oss til å se flere når du kommer hjem.Så må dere være forsiktige der ute blant bjørnene,synes du er litt for vågal av og til.
Stor klem,tante og onkel

Tor Edgar Lunden sa...

Hei sviger :) Så flott at det endelig klaffet ordentlig for dere, det fortjente dere virkelig. Var nydelige bilder, gleder meg til du kommer hjem, da får vi ta noen timer foran pc`n din, he he... Men du, den datteren din, hun har fått ny pc av mor (det regner jeg med at du har hørt allerede :). Men det tror jeg er det dummeste hun noen gang kunne gjort, for nå virker det som ikke jeg eksisterer i denne verden i det hele tatt. Hun bor inne i den pc`n :( Men men..... Har jeg noe på henne den dagen jeg skal noe viktig, JAKT!! Du må hilse han kompisen din Kai som alltid spiser, vet ikke hvem det er, men ahn fortjener au en hilsen... hei hei...!!!! Dere får kose dere kjempe mye, og lykke til videre på ferden... Må hilse i fra Renate her, hun med den nye pc`n vettu :) -Tor Edgar-

Anonym sa...

Hallo syv(!)sover!:-)
Du er virkelig kjapp til å legge inn nye rapporter!
Wow! For et flott bilde av ørnen!! Så gøy at den endelig ga dere audiens!! Tålmodigheten deres er det ihverfall ikke noe å si på :-)
Håper dere får full klaff i bamseland og jeg ser fram til flere bamsebilder. Må se at de er en favoritt hos meg :-)

Var nettopp innom bloggen til Kai. Der sitter du og bare koser deg med det digge-måltidet!!! he-he.. Utrolig bra! :-D Begynte å lure på om du bare spiste kornblanding og salat.... he-he-.... Åja, det er jo sant. Det er jo bare Kai som spiser salat og sånn og du som spiser det usunne..... :-D Veldig bra!
Vel, dere får kose dere videre med både mat og fotografering :-)
God natt fra Grethe
PS. Liker godt å lese om turistopplevelsene deres.