fredag 12. september 2008

Lake ClarkHei dere, så vidt jeg kommer igjennom, men prøver å få til en kort tilbakemelding. Vi er vel fremme i Lake Clark, og vi bor nå på en lodge langt inne i ødemarka. En fantastisk plass, men bjørnene er litt fraværende for tiden. Det har vært utrolig mye regn her, så elva er steget så mye at bjørnene ikke klarer å fange fisk. Vi så en bjørn to ganger, og vi fikk noen brukbare bilder. Vi var sammen med et ektepar fra Amerika, og de var det vi på amerikansk kaller noen skikelig "pain in the ass". Kjerringa var så feit at hun klarte nesten ikke gå, og mannen hylte og skreik som om han var tørnet totalt. Vi har signalisert at vi ikke orker å være sammen med disse, så i morgen er vi kvitt de!!! Ellers er alt bra med god mat og hyggelige folk.

Vi ble flydd inn her i et utrolig lite fly av ei jente på 27 år!!! Ei skikkelig tøff jente, fløy gjennom tåke og regn, og landet oss trygt på stranda. Ikke noe vannfly, men et vanlig fly som hun tok ned på en liten strand. Imponerende!! Dette gjorde hun for moro, og den vanlige jobben hennes var å fly jetfly rundt i USA.

Klokken er nå litt over 21 her nå, og Kai har lagt seg. Følger snart etter jeg også, for i dag er jeg litt trøtt. Prøver med en litt mer utfyllende rapport i morgen, men ikke glem nå å få inn en liten kommentar da!! :-)

Mvh Bent

13 kommentarer:

Anonym sa...

Skikkelig morro å følge med på deres tur og se bilder. Hvor nært kommer dere bjørnen her i området?
Hils Kai.
Mvh Robin Jenssen

Anonym sa...

Tror ikke jeg kan skryte mer av bildene dine for da blir du ikke tesnakkanes.... he-he-.
Er blitt veldig glad i bamsebildene og tror jeg må spare til en tur til Bamseland. Det eneste som bekymrer meg litt er at jeg antagelig må stå innmari tidlig opp!!! Hmm.... jeg er kanskje ikke skapt for tidlige morraer, men hvis en bamse er i nærheten så er det utrolig hva jeg kan klare ;-).
Tøff jente, ja. Godt å høre at hun hadde litt erfaring fra flyging... ellers hadde jeg blitt litt skeptisk til å lande på ei strand langt inni villmarken..
Til slutt må jeg jo bare si igjen, at det er så artig å få del i reisen din. Takk skal du ha, Bent!:-)
Klem fra Grethe

Kirsten sa...

Ble kjempeglad når jeg så du hadde kommet inn på bloggen. Tusen takk for flotte bilder og morsomme historier fra turen. Takk for at du deler turen med oss hjemme. Sikkert mange som leser, du etterlyser stadig flere kommentarer, hiv dere på!!! Å få en hilsen betyr jo mye når bamsene er utsultet på laks og guttene våre vandrer rundt som to saftige kjøttstykker. Ellers er alt bra hjemme, men vi savner deg veldig. Tenker mye på deg, har hilsener til deg fra dr.L, Vær forsiktig da. Klem fra mamma.

Anonym sa...

Jeg nyter bildene dine hver dag. Forstår at du har skifta til Nikon! Tekst og bilder gir fint innblikk i turen. Føler litt av reisespenningen sjøl, faktisk. Litt sjalu på denne turen må jeg si. Spent på hva du gjør med bildematr når du kommer hjem. Om 3 uker reiser jeg til bushen i TZ. Det er jo noe ! Hilsen Tom

Anonym sa...

Veldig morro å høre fra turen din.Hørtes litt skummelt ut med bjørnene hvis de ikke får sine deilige fiskemiddager.Derfor må jeg si at dere må være ekstra forsiktige!!!Håper dere får fint vær,høres ut som det har vært litt vel mye regn.
Håper for din skyld Bent,at Kai ikke spiser mer loff, det der hørtes litt ekkelt ut,men du er jo vant til litt av hvert tenker jeg.Så igjen VÆR FORSIKTIG!!
Klem Anne og Øyvind.

Anonym sa...

Hei!

Supre bilder du tar :)
Du er heldig som få opplevd slike ting må jeg si.
Ønsker deg fortsatt god tur!

Mvh
Fetter Rune

alf magne sa...

Du har skjønt det Bent.En klok mann sa en gang.Siden vi kun lever,en gang,skylder vi verden og se litt av den!(Men det får da være måte på)Men hvor i all verden "gutta"boys i klubben skal legge dagsturene etter du har kommet hjem fra bla.Qizhjeh Vena,går over min forstand.Hva slags språk er dette egentlig?Du kan jo styre deg for for forbud,men be careful!Prata litt med en eskimo,og han nevnte nær Kijik Lake sto det: Caution private property interspersed with public lands: Så nå har jeg advart dere!Kaldt heime i kveld only 8 deegrees.Men bevares,det er jo mange herrens år siden Jonny Cash sang.When it`s springtime in Alaska it`s forty below.

Kirsten sa...

Hei kjære Bent. Savner deg på bloggen :) Håper alt er bra. Dumt med alt det regnet, men været kan man jo ikke gjøre noe med. Kjenner jeg deg rett får du sikkert noe bra bamsebilder likevel. Men nå må du snart komme hjem, syntes du har vært veldig lenge nå. Skal hilse fra din bror med fam. og fra Bjørn. Alle hjemme har det bra. Venter spent på neste rapport fra deg, antar det er dekningen som ikke er bra ute i villmarka. Vi er blitt så godt vant vet du med daglige rapporter :) Klem fra mamma. Glad i deg.

Anonym sa...

Hei på deg Villmann :)
Her er jeg i solrike Bergen som snart brenner opp, og leser dine fantastiske morsomme innlegg. Humrer og ler for meg selv her, mens jeg ser "veldig" godt for meg deg og Mr. Kai der ute på tur.. Dere må nok være det raderparet!!! hehe
Har no prøvd å sende deg kommentar før, men mine dataferdigheter er enda ikke helt å skryte av har jeg skjønt,HMRF! Men prøver igjen.... for du overrasker meg stoooort hvor flink du er å skrive på en sånn livlig og gøy måte :)
Og selvsagt bildene dine av bjørnene er fantastiske. Håper jeg kan pynte veggen min med ett sånt snart!
Ha forsatt en fin tur, og går utifra du ligger nærmest vinduet, siden han andre (skal vi tro deg) har fordøyelseproblemer :) Stor klem fra Astrid.

Anonym sa...

Heisann Bent!

Hils både bamsene og laksen.
Kos dere! :)

Mvh Geir Yngve

Anonym sa...

Hei,hei gutter.Godt å endelig høre fra dere.Jeg har problemer med å komme inn på bloggen til kai.Takk for at du har tatt vare på kai og at du har holdt ut med han!!Du forstår vel bedre nå hvorfor jeg ikke er med på tur.!!!Stor klem til dere begge. Hilsen Tone og Liza.

Anonym sa...

gjett hvem som ble glad for å lese at du/dere er trygt tilbake. klem

Bent Olsen sa...

Hei til alle dere som har lagt inn kommentar til meg!!! Kjempehyggelig!!!

Robin: Vi kom temmelig nære de få bjørnene vi så, og den nærmeste vil jeg tippe var 3-4 meter fra.

Grethe: Bare skryt av bildene du Grethe, er bare moro det. :-)

Mamma: Takk for hilsen! :-)

Tom: Neste år regner jeg med at du er med på lasset!!?? Kontakter deg snart. Ha en god tur til Tanzania forresten. Blir sikkert kjempebra!!

Takk til onkel og tante, alt vell her og Kai har ikke fått mere loff. :-)

Takk for hilsen fra fetter Rune og Geir Yngev!!

Takk til Alf Magne, Astrid, Tone og Liza også for hilsen.

Og til deg som var glad vi er kommet oss helskinnet ut av bushen, takk så mye!! Vet ikke hjem du er, men hyggelig er det at du tenker på oss.

Mvh Bent