mandag 8. september 2008

En ny dag i Homer...


Hei igjen dere, da er vi halvveis på en ny dag i Homer. I dag har vi hatt en del regn, og det var grått og trist når vi krøp ut av senga klokken fem på morgenen. Totalt sett har vi vært rimelig heldig med været, så da er det vel ikke så mye å klage over.

Har registrert at det er mange som ikke likte det skjeggete trynet mitt på bloggen, så jeg beklager dette så mye. :-) En "god" venn av meg gikk sågar så langt som å si at han likte bildet av bjørnen, men ikke grisen. :-) Hva skal man med fiender når man har slike venner!!!??? Men men, jeg får jo bare finne noe å ta igjen med en gang. Så for meg en liten jobb i desember som julenisse, og da hadde jo skjegget passet greit inn. Magen begynner å duge den også, men jeg får vel få bort både mage og skjegg temmelig fort tenker jeg.

Litt slakk dag så langt. Vi kjørte opp til Anchor Point for å kikke etter ørn på morgenen. Fant en ungfugl som vi fikk noen bilder av før den tok vingene fatt. Virker som ungfuglene er mye lettere å komme inn på enn de voksne. Sist jeg var her hadde vi masse ørn, men da var det mange som kastet ut fiskeavfall etter å ha vært på kveitefiske. Nokså dødt denne gangen, så det er nok litt off season nå.

Det er ei gammel dame her på 84 år som har matet ørnene hver vinter i mange år. Dette gjør hun fra januar og ut mars. Hun har fått tillatelse til å gjøre dette til og med 2010, men da er det slutt. Hvis hun lever så lenge da. Vi var borte å banket på døren hennes, og vi spurte henne om vi kunne komme å stå i hagen hennes å fotografere til vinteren. Ingen problem sa hun, og vi fikk både mail og telefon så vi kunne avtale på forhånd. Damen er verdenskjent under navnet The Eagle Lady, og er litt av en original. Kai og jeg hadde tenkt oss en liten minivariant av dette opplegget, og sjekket litt rundt for å få tak i noe fiskeavfall. Da fikk vi beskjed om hvis vi foret på ørnene ville vi bli arrestert. Vi foretrakk å heller bo der vi bor nå, selv om det kanskje hadde vært gratis.

Ellers var det moro å se at det hjalp med litt kjefting angående mangel på kommentarer. Det har jo flerdoblet seg i løpet av døgnet, så det var kjempemoro. Fortsett med det. :-) Til og med min mor har fått dette til nå, så det var jammen ikke verst. Fikk forresten mail fra henne hvor hun klaget litt på at jeg ikke sendte en liten hilsen til henne på bloggen, så her kommer den: Veldig  glad i deg mamma, og hilser så mye!!! :-) 

Skriver mer senere i dag.

Ha det fint så lenge!!!
5 kommentarer:

Kirsten sa...

hei igjen Bent. Takk for hilsen, men kan ikke huske jeg klaget. Uansett koselig at du husket gamle mor. Bare en ting: hold deg på riktig side av loven, jeg ordner ikke kausjonen denne gangen. Alle hjemme hilser, det du spurte om på mail er svaret nei, men jobber med saken. skal ringe å ordne det i morgen.er natta nå. Nattaklem fra mamma

Bent Olsen sa...

Hi hi, den er grei mor. :-)

Ove sa...

Hei Bent.

Jeg er vil gjerne ha greie på hva din mor mente med at hun ikke betaler kausjon DENNE GANGEN !!!!!!!!!!!!!

Mvh
Storlaksen 2007

Bent Olsen sa...

Hei Ove, den må vi ta i et lystig lag en gang. :-) Kanskje i messetelt når vi er i Alaska neste år. Ellers hyggelig med kommentar. :-)

Tor Edgar Lunden sa...

Hei Bent...
Den med di mor og kausjonen, den vil jeg også vite litt mer om :) HE HE.... Fint å ha noe på deg hvis den anledningen kom en gang.. I mårra skal sjefen din Eirin sjekke gebisset mitt, må sjekke sånne ting slik at ikke det blir noe tannverk når vi skal på hjortejakt på Vestlandet om en månede. Har snakket med familien min der oppe, så hvis du vil være med opp der en gang for å ta bilder av kronhjorten, så måtte vi bare komme. Kunne låne hvilken som helst hytte av de mange de har på fjellet, det var ingen problem. Snakket med han senest i dag, da stod han å kikket på 8 hjort på jordet, to av dem var kronhjort. Nei og nei, pokker..... nå ble jeg så ivrig i bloggen her at hele pizzaen i ovnen er blitt svidd!! Dere får ha det bra så lenge, vi snakkes Bent...