tirsdag 9. september 2008

Regn, regn og atter regn.....


Her spruter regnet ned og dette har vel vært den dagen med minst utbytte så langt på turen. Lyset er elendig, og ørnen har mer eller mindre uteblitt. Vi hadde tenkt å bli her i tre dager, men vi reiser nordover i morgen tidlig. Ikke vet vi hvor, men kanskje dukker det opp ett eller annet på veien. Verre enn dette kan det uansett ikke bli. Torsdag morgen blir vi flydd inn i Lake Clark Nasjonalpark, og vi så nettopp på værmeldingen der også. Regn, regn og atter regn, eller rettere sagt sludd melder de!!!! Blir været som de melder er jeg redd bildene blir så som så, og vi kommer til å fryse mye i noen dager. Men som de optimistene vi er; vi tror lite på slike værmeldinger. :-)

Kai har fått litt problemer med språket etter disse ukene. Han prater noen ganger engelsk til meg og norsk til amerikanerne, og noen ganger blander han litt begge deler. Slik som her om dagen da han kjøpte noe på en butikk. Damen skulle gi tilbake litt penger, men Kai som høflig er svarte: Keep resten. Tror hun skjønte hva han mente, for pengene beholdt hun. :-)

I dag har vi vært litt turister i Homer. Vi fant et gedigent bildegalleri langt ute i ødemarka. Her var det en kunstner som hadde bygget opp et galleri som like godt kunne ligget midt på Manhattan. Utrolig flott, og vi fikk hilse på kunstneren selv. Mye fine malerier, og Kai hadde lyst på et bilde. Da jeg fikk på meg brillene fikk jeg se prisene, og de billigste begynte på rundt 70.000,- kroner. Du kan si det slik, at Kai la det litt på is foreløpig. Men det var nå moro å kikke litt da.

Har desverre ikke så mye mer å fortelle fra denne dagen, men da dette er andre innlegg på en dag, så er det vel ikke så verst allikevel. Får legge ved et lite bjørnebilde fra Brooks i det minste, så håper jeg å komme med bedre ting etter hvert.

Ha det fint alle sammen, og fortsett med å kommentere. :-)

Tror forresten det skal være mye lettere å få lagt inn kommentarer nå, da jeg har forandret litt på innstillingene i bloggen. 

9 kommentarer:

kai jensen sa...

Hallo Bent, artig og se at du følger opp bloggen med nye inlegg hele tiden. Det var fine malerier så skulle gjerne hat en på veggen, må vel nlye meg med et postkort fra kunstneren.

Solv godt nå bamsegutten.

Hilsen Kai

Helge Nygård sa...

Hello der Bent. Virkelig artig at du tar deg tid til å legge ut denne bloggen, slik at vi kan følge turen deres. Ruskeværet kan jo være med på å gi særpreg på bildene. Dere får bere stå på. Lykke til.

Hilsen Helge Nygård.

Kirsten sa...

Hei pappa.
Nå er jeg på besøk hos farmor, vi har vært hos tannlegen begge to. Så nå er vi klin blakke, men med hvite, fine tenner:) Var godt å høre at skjegget vil være borte innen vi sees igjen, best uten:) Syntes forresten også at du så så veldig tynn ut på det bilde, er det ikke mat der nede?? Vi er veldig glad i deg og savner deg masse. Klem fra Renate og farmor.

Anonym sa...

Hei igjen Bent.
Det ser ut på bildene som du har besøkt plasser med sinnsykt mye fisk,er det" KINGS " eller " smålaks"?
Kanskje vi kan prøve en av de elvene i 2010 ?
Takk for artig blogg og flotte bilder.
God tur videre .

Mvh
Ove

Grethe sa...

Hei Bent.
For et stilig bamsebilde!!!
Så synd at det er meldt så mye regn, men hvis et er noe trøst så har det regnet mye her også. 45 mm kom ned på mandag og det var visst det høyeste i landet (er nå det noen rekord å skryte av...!)+ at vi hadde tusenvis av lynedslag i går. Men det er bare å smøre seg med impregnering (og tålmodighet). Husk det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær! he-he... Finns det ikke noen rein(s)dyr som dere kan fotografere???? :-D
Ellers så må jeg si at du ikke bare tar utrolig fine bilder, men som en annen også har sagt, du skriver med humor. Sitter stadig med et flir om munnen når jeg leser. Veldig bra. Du æ så flink, atte! :-) :-)
Ser fram til flere bilder og skildringer fra villmarkens viderverdigheter.
Martin synes også du tar sykt fine bilder:-)
Klem fra Grethe

Tor Edgar Lunden sa...

Hei Bent...
Den med di mor og kausjonen, den vil jeg også vite litt mer om :) HE HE.... Fint å ha noe på deg hvis den anledningen kom en gang.. I mårra skal sjefen din Eirin sjekke gebisset mitt, må sjekke sånne ting slik at ikke det blir noe tannverk når vi skal på hjortejakt på Vestlandet om en månede. Har snakket med familien min der oppe, så hvis du vil være med opp der en gang for å ta bilder av kronhjorten, så måtte vi bare komme. Kunne låne hvilken som helst hytte av de mange de har på fjellet, det var ingen problem. Snakket med han senest i dag, da stod han å kikket på 8 hjort på jordet, to av dem var kronhjort. Nei og nei, pokker..... nå ble jeg så ivrig i bloggen her at hele pizzaen i ovnen er blitt svidd!! Dere får ha det bra så lenge, vi snakkes Bent...

Anonym sa...

Morro å lese og se fine bilder fra turen deres. Husk å ikke gi Kai lutefisk........
Mvh Robin Jenssen

Vidar sa...

Ser du skriver at det var lettere å komme innpå de unge enn de voksne.. Ja, det hadde vært noe!!
Du skriver bra Bent!
Kos dere.

alf magne sa...

How are you old eagle? I was,considering to make a new blog"Drivenesheia around with compact camera"But i was not allowed,by Vidar.He take this club so dammed serious.Since you are in Alaska,i must answer you in the right language.It have been pleasant,to visit your journey.Greetings from honorary member of the club.Cousin(long way out)of Karl Jonny.