onsdag 10. september 2008

Atter en dag i Homer...Ja da ble det ikke slik jeg skrev i går, at vi skulle dra nordover i dag. Vi bestemte oss når vi la oss i går kveld, at nå sover vi bare til vi våkner av oss selv i morgen, så vi dro oss helt til klokken 7 på morgenen. :-) Da vi våknet var det faktisk ikke i nærheten av det været de hadde meldt. Det var faktisk glimt av sol, og lyset for fotografering var slett ikke verst. Da tok vi en hurtig avgjørelse om å bli her ei natt til slik som den opprinnelige planen var.

Vi har vært oppe på Anchor Point igjen i dag, saumfart strendene der for ørn uten det store utbyttet, for deretter å oppholde oss på Homer Spit resten av tiden. Vi har vært litt turister i dag også, men vi har også tatt en del bilder. Noe av ørn, men også vandret rundt litt blandt havarerte fiskebåter i en gammel nedlagt fiskehavn. I noen av disse vrakene bodde det faktisk mennesker, så det var en litt spesiell opplevelse. Så for meg at disse gikk mot en kald og hard vinter stakkars.

Vi har hele tiden vært på jakt etter den store elgoksen her over, men som de av dere som har fulgt oss hele tiden har forstått, så har disse uteblitt totalt. Vi pratet med noen folk i dag, og de sa at når jakta starter så forsvinner de som dugg for solen. Da er det akkurat som hjemme altså. De rusler rundt i hagene til folk før og etter jakta, men når den kommer så tar de ferie. Smart spør du meg.

Mange har lurt på hvordan det gikk med bendelormen til Kai når vi var på Brooks. For å si det slik, den tålte kornblandingen veldig godt, og er absolutt i live og full vigør. Eller som Kai ville ha sagt det; Still i live. I dag har han klaget så på at han blir så tjukk her over. Skjorta begynte å bli trang over bringa sa han. Her i USA har de en forferdelig uvane når se serverer mat. De fyller opp tallerkenen med så mye mat det er plass til, pluss litt til. Nok mat til en gjennomsnittlig norsk familie på en plate. Da er det ikke alltid så lurt å spise opp alt hver gang. Fortsetter dette begynner vel skoene også snart å bli trange. Overdriver nok litt nå, men det passer nok bra at vi snart setter kursen mot Norge og knekkebrød. For oss begge to altså!!!

I morgen reiser vi til Anchorage for å gjøre oss klare til siste økt med bjørnene. Denne gangen skal vi ut i et område vi ikke kommer til å treffe mye folk i. Vi blir flydd ut med vannfly tidlig torsdag morgen. Her blir vi i fred sammen med bjørnene, og disse skal det være mange av i dette området. Håper de bommer totalt med værmeldingene, for her har jeg tenkt å få de beste bildene på turen. Det er dette jeg har sett mest frem til på hele turen, og da må vi bare bli forskånet med litt gyllent morgen- eller kveldslys!!! Kryss fingrene for oss, så går det nok bra. Mulig jeg her kan få sendt noe på bloggen via satelittdekning, men slett ikke sikkert. Da vil jeg i så fall ha et par dager i Anchorage etter dette, hvor jeg skal få oppdatert dere. 

Ellers er det med stor glede og hygge at det er kommet inn mange kommentarer i det siste. Setter stor pris på dette. Registerer også at noen sliter med å få lagt inn kommentar, men ikke gi opp. :-) Blir liksom ikke så langt borte når jeg kan kommunisere med dere på denne måten. Leser alle kommentarene, men får ikke tid til å svare på alle spørsmål der. Noe av det blir dekket via bloggen, og noe av det får vi ta når jeg kommer hjem. 

Legger ut et par bamsebilder da jeg ikke har så mye herfra ennå. Ha det fint så lenge alle sammen, så sees vi snart.

2 kommentarer:

Kirsten sa...

hei kjære Bent. Var fine bilder, de ser snille ut, men tror det er lurt å regne med at ikke alle er det. God tur videre, håper alt går deres vei. Hils Kai, jeg titter innom hans blogg også daglig. Jeg må jo ha gjort en bragd jeg siden noen sliter enda med å legge inn hilsen, var kjempegøy med denne bloggen, blir litt "med" på turen. Som mange har sagt, du skriver knallbra, levende og morsomt. Tror du/dere snart burde komme hjem. Vårt regn er bedre :) Se opp for bamser og andre skumle ting. Håper Kai er like god til å holde deg i ørene som Ole Petter, men begynte å lure når jeg leste om bilturen, Ha det bra, klem fra mamma. Glad i deg.

Renate sa...

Hei Pappsen.
Er så fine bilder du tar, gleder meg sånn til å se flere når du kommer hjem igjen. Var hos Eirin på jobb i dag, avtalte med ho at vi kommer på besøk når du er vel hjemme igjen. Og da er jeg også veldig interresert i å høre om denne kausjonen farmor gjorde for deg. Ho er snill ho farmor, ho har sponset meg med penger til bærbar pc nå, så nå blir det enda letter å få gode karakterer:) Er veldig gøy å lese alt du skriver, du må skrive bok om turene dine å gi ut. Du hadde nok lykkes i det også kjenner jeg deg rett;) Jaja, nå må jeg vel til å lage middag til gjengen her. Celine har nettopp kommet fra barnehagen, og Malina er her også i dag. Så de er nok sultne nå etter en dag i barnehagen/skolen. Eller så savner vi deg fortsatt og tenker på deg. Klem fra oss:)