torsdag 19. august 2010

3 stater og 435 km....

Hei igjen dere, da var dagens første etappe unnagjort. Før jeg skriver noe mer må jeg komme med en innrømmelse, jeg har nemlig klart å legge fra meg kortleseren som ordner slik at jeg får bildene inn på datamaskinen!! Den ligger igjen der som vi leide motorsykkelene, så det er jo litt krise. Må prøve å få tak i en ny, men det blir ikke så lett i ødemarka. I verste fall blir det ikke bilder på en stund, men før eller siden må jeg vel komme over en plass hvor dette finnes. Sorry!!! Får legge ut bilder fra begynnelsen av turen på et senere tidspunkt.

Vi startet som tidligere nevnt i dag fra Salt Lake City, kjørte nordover til vi kom inn i Idaho. Der oppholdt vi oss en kort stund før vi kjørte inn i Wyoming, og har endt opp i Jackson som ligger rett syd for Grand Teton NP og Yellowstone NP. vi har kjørt 435 km i dag i et fantastisk vær, knallblå himmel og sol fra morgen til kveld. I overkant av 30 varmegrader startet vi i bare t-skjorta, men etter noen timer måtte Harald på med langarmet. Han kjente at han begynte å bli solbrent, så ved neste sivilisasjon var det inn å få kjøpt solkrem. Harald steg inn på nærmets sjappe og kom ut med solfaktor 70!!!!! Trodde ikke de lagde slik høy faktor, kunne jo like godt ta på seg jakka, den ligger vel på faktor 60 eller slikt?? :-)

Mens vi sto der å smørte på oss vidunderkremen fikk vi se et skilt hvor det sto tannlege. Harald ville gå inn å høre om de kunne få fikset tanna hans, så jeg sa at han måtte si i fra i så fall, for da ville jeg ha noen bilder av han i stolen. 5 minutter etterpå kommer han blid og fornøyd ut og er ferdig ekspedert!! Tanna fikset midlertidig, og de ville ikke ha noe betalt for jobben!!! Ganske utrolig!!! Jeg holdt på å rigge til fotoutstyret for å være med opp å ta noen bilder, men det gikk jo da i vasken. :-)

Vi har ligget å putret i rundt 100 km/t i hele dag, jeg foran og Harald bak. Lå en stund bak en litt større campingbil, og plutselig hører jeg bare et drønn på siden av meg, og der for Harald forbi!!! Han var tydeligvis lei av å ligge i 90, så da var det bare å gi på for å holde følge. Ingen skal si at gamle far er ei sinke!!! :-)

Det er tydeligvis høysesong med turister her, for det meste av overnattingsplasser er fullbooket. Vi fikk til slutt en plass på byens mest eksklusive og dyreste hotell, så nå bor vi som grever! Det er bare å trykke på en knapp, så tenner peisen. Harald syntes det ble vel romantisk med peis på soverommet, så jeg slo den av rimelig fort. :-)

Nå er det bare å få dusjet, så skal vi ut på byens steakhouse for en bedre biff!! I morgen blir det en kortere økt, og vi skal da prøve å få booket oss inn tett ved Yellowstone NP og ha det som base i et par dager iallefall. Kommer tilbake med mer stoff etter hvert, og forhåpentligvis også noen bilder.

Ha det fint så lenge, hilsen oss.

PS! Har akkurat sjekket det som er av hoteller i området rundt Yellowstone. Det meste er fullt, og det som ikke er fullt har ikke internett. Vi har booket inn to netter i en by som heter Gardiner. Den ligger helt på grensa til Yellowstone i staten Montana. Da hører dere antakelig ikke noe med det første.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Dere høres ut til å ha det trivelig,gleder meg til å se bilder når du får kjøpt kortleser, eller ledning til kameraet:)
Kristian

Anonym sa...

Høres ut som dere har det som to kremtopper! Luxus rom og fiksa tann,- ikke rart dere holder handa foran peisen:-) God tur videre og kjør forsiktig! ElinF

Ord og bilder sa...

Min kortleser ligger rett foran meg og du skal få låne den :D
Solfaktor 70!!! Dere blir jo grønne av tilsettingsstoffer ikke bra... hvordan puster huden med den faktoren?
Gleder meg alt til neste leserbrev.
God tur!

monika

Anonym sa...

Dette hørtes mer ut som en tur for meg ja :) Hehe, dette hadde jeg ikke vørt i tvil ¨på å være med på nei...
Kjør forsiktig videre, veldig glad i deg vet du.

Kos og klem fra Renate <3

Elisabeth sa...

Hei sveis!
Jøss, ute på tur igjen?
Du må kjøre forsiktig og komme tilbake frisk og rask og i god tid før neste tur, vet du!
Jeg skal følge deg på bloggen....:-)
Klem

Anonym sa...

Høres ut som dere får den mega turen.Ler av dere to:)Hørtes veldig koselig ut det med fyr på peisen:) Tror nok Harald kan gå ned litt på solfaktoren ja:) God tur videre. Wenche:)

Ole Jørgen Liodden sa...

God tur Bent!!

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hallo der! Den som kunne vært en flue på tanken og fulgt dere på turen! Jøss å gøy! :-)) Det blir sikkert en uforglemmelig tur på mange områder. Kjør forsiktig! Grethe

Arnt sa...

Hørtes ut som at en kan bli vant dette livet der ja!! God tur videre og kjør forsiktig!!
Arnt

Marianne sa...

Skal sitte på en topp i Jotunheimen i helga og tenke på to karer som tråler rundt i nasjonalparken. God tur, Bent

Bent Olsen sa...

Hei alle sammen, kjempemoro at så manger er inne å leser, og ikke minst kommenterer!!! Nå har jeg fått tak i kortleser, så da blir det litt bildedokumentasjon av turen også.
Fortsett å kommentere, det er veldig hyggelig synes jeg.

Hilsen Bent

Anonym sa...

Hei Harald og Bent!!

Det blir nok en fantastisk tur,..
ser dere er godt igang.
Takk for at vi får følge dere på bloggen.Kos dere og kjør forsiktig.

Masse Hilsen
Jorunn N.

Bent Olsen sa...

Hei Jorunn, takk for hyggelig hilsen. Hilser tilbake fra oss begge her.