tirsdag 24. august 2010

Fremme ved Stillehavet...
Da var vi endelig kommet frem til Stillehavskysten!!! Dagen i dag ble en ren transportetappe det også, men i et nydelig vær og deilig temperatur!!

Vi startet dagen med en frokost på Subways, en skikkelig baguette med roastbiff, det gjør susen når man skal ut å kjøre langt. Etter dette var det på med de obligatoriske lagene med faktor 70, for så å sette kursen rett vest. Vi kjørte over broen som går over Columbia River, og da var vi tilbake igjen i staten Washington. Deretter fulgte vi elven nedover på en koselig vei som vi omtrent hadde for oss selv. Temperaturen var steget til 21 grader når vi startet, så det var ikke varmere enn at vi begynte med jakkene på. Vi kjører ca 150 miles, eller ca 24 mil på en tank. Her vi befant oss nå var det ganske øde, og lite bensinstasjoner å se, så når tanken nærmet seg tom var det å finne en bro som kunne ta oss over til staten Oregon igjen. Han vandreren som jeg har skrevet en del ganger om nå nevnte jo dette med rare regler her i USA. Nå er det slik at det er forskjellige lover i de forskjellige statene, og det er ikke alltid like lett å vite hva som gjelder hvor. F.eks er det i noen stater lov å kjøre uten hjelm, og i noen stater er det ikke lov. I noen stater er det lov å kjøre til høyre på rødt lys hvis kysten er klar, og i noen stater ikke. Når vi skal fylle bensin er det så og si alltid slik at vi må inn å betale før de åpner opp pumpa for oss. Vi har rutine på dette, Harald går inn å betaler, og jeg fyller opp begge syklene. Noen på stasjonene frigir ikke en dråpe bensin før de har pengene fysisk i hånda. Når vi kom til Oregon tenkte vi jo at det var på samme måte som ellers vi har vært, men neida. I staten Oregon var det en lov som sa at ingen fikk lov å fylle på bensin selv, iallefall ikke hvis de hadde bil. Litt annerledes var det med motorsykkel, da måtte vi fylle selv, men mens en av de ansatte sto ved siden av å så på. Grunnen til at de ikke fylte på motorsykler var hvis de skulle søle bensin over tanken, og da kanskje skade lakken, så ville de få erstatningsansvar på seg. Og for de som har lest litt om galskapen i det amerikanske rettssystemet, så vet vi jo at det da fort kan bli snakk om MYE penger. Jeg er enig med vandreren, de er rare på mange ting her over!!

Mens vi kjørte nedover langs elven kunne vi etter hvert se toppen på Mt. St. Helens. For de som husker det var det et veldig vulkanutbrudd på denne 18 mai 1980 klokken 0830 en søndag morgen, altså ikke mer enn 30 år siden. Utbruddet førte til at 57 mennesker ble drept, 250 hus ble gjevnet med jorden, 47 broer ble ødelagt, 24 km med jernbane og 298 km med highway ble ødelagt. Toppen ble 400 meter lavere etter utbruddet, så det har vært et enormt smell, og store områder ble totalt mørkelagt på grunn av askeskyer.

På kartet vi bruker er enkelte veier merket av som Senic Routes, eller veier med fin natur. Mye av det vi har kjørt til nå er slike veier, men jeg synes amerikanerne skryter på seg litt ekstra, for det er absolutt ikke alt som er like fint! Vi har jammen mye å være stolte av i Norge også når det gjelder senic routes. Den veien vi nå er kommet så vidt inn på er merket av på kartet som ekstra senic routes, så denne har vi virkelig store forventninger til. Vi er ankommet en by helt nord på Stillehavskysten av Oregon som heter Astoria, så i morgen starter kursen mot syd, og vi skal kose oss i noen dager langs kysten av Oregon og etter hvert California. Dette har vi stor tro på, og vi håper vi har litt å skrive om etter dette er unnagjort. Vi gleder oss også til vi ankommer Redwood nasjonalpark som ligger på dette strekket, helt nord i California.

Vi har fått et fint rom på et av byens moteller med sjøutsikt, så nå har vi det skikkelig bra. Vi har nettopp kommet tilbake etter en god laksemiddag ute på en restaurant hvor vi satt helt i sjøkanten å kikket på alle båtene mens middagen ble fortært. Deilig med laks, men nå skal jeg snart leve på fisk i fjorten dager, så jeg tror det blir prioritert biff/kjøtt videre på turen. :-) Når det gjelder maten har vi vært nokså flinke, med unntak av litt pannekaker med sirup etc. Har jo alltid vært en flittig bruker av McDonald på slike turer, men til nå har jeg ikke vært innom en av disse før vi fikk en liten sprekk i dag. Men jeg nøyde meg med noen få McNuggets av kylling, så det ble ikke verre enn at finbuksene gikk greit på når vi skulle ut å spise i dag.

Det å reise på tur med Harald er bare en drøm. Vi fungerer perfekt i sammen på tur, og har til dags dato ikke hatt noen irritasjonsmomenter eller antydning til krangel. Harald som i år fyller 70 kjører motorsykkel som han skulle være 18!!! Jeg vil like å se de på hans alder som gjør dette etter han. Vi kjører i timesvis og det er aldri et ord om at han blir sliten eller noe som helst. Bare smil og glede, og alltid positiv og fornøyd. Han suser gjennom svingene som han ikke skulle ha gjort noe annet, og det er bare en fryd å se på.

Nå er det kvelden her, og vi skal snart køye for å være klar til en lang og forhåpentligvis fin dag i morgen. Vil bare avslutte med å si at jeg setter veldig pris på at mange av dere tar dere tid til en hilsen eller kommentar. Det er det første jeg gjør når jeg våkner om morgenen, på med maskinen for å se om det er noen kommentarer, og det er like moro hver gang! Så fortsett med dette, da blir det mer moro å skrive også.

Ha det bra så lenge, så sees vi snart.

Hilsen fra oss.

15 kommentarer:

Anonym sa...

God morgen pappa :)
Høres ut som dere koser dere veldig på tur, og det er bra :)
Celine er bedre nå og sier ho vil i barnehagen i dag, så da blir det første skoledag på meg i dag.
Kjør forsiktig videre på tur, og bruke hjelm!!

Kos og klem fra oss :)

Arnt sa...

Hei, igjen!!!
Det er jo gøy å følge med dere da, vettu!! Gleder meg på Deres vegne over den turen dere opplever nå!!

Gleder meg til jeg blir 70 jeg!!! hehe

Ellen N. sa...

God morgen, ja ska sei dere har en flott tur, her hjemme er det regn og det blåser 'hatter og høy', og ikveld er det 'pakkemøte' før den store turen, det blir koselig. Ha en god tur videre begge to, hilser fra Bjarne.

Elisabeth sa...

Hei igjen!
Utrolig moro å følge med dere på turen! Du er god til å skrive. Imponert over hvordan du har lest deg opp til turen når det gjelder å komme med utfyllende kommentarer om hendelser ol. For du har vel lest deg opp? Du jukser ikke med nettet, gjør du vel? :-)
Fortsatt god tur videre. Som Ellen skriver, er det "pakkemøte" for damene i dag. Vi gleder oss til 1.oktober!
Klem

Anonym sa...

Hei.
Kjempegøy å følge med! Fine bilder, og mye humor i skrivingen din. :-))Det er jo litt av en tur, og jeg misunner deg den strekningen du skal til på nå; ned til San Fransisco. Fantastik tur, og SF er flott by!
Så artig at dere skulle treffe på han vandreren! Det er jo fantastisk det han holder på med, også så han jo så godt ut! Kanskje det er det vi må gjøre; krysse noen kontinenter.....
Fortsatt god tur!
Klem

Anonym sa...

Hei, der !!!
Dette ser jo knakende bra ut, følger med...

Ser du skal prioritere kjøtt/biff på resten av turen. Blir vel disse halv-kvaderats T-bonesteak'ene eller en god meter spareribs, kjenner jeg deg rett :-)
Husk nå på at bamsen i Alaska prioriterer den dårligst bevegelige og den mest næringsrike. Hehehe.

Hilsen DagH

Anonym sa...

Det er som å være der når jeg leser dette.....

Mye pga at Søss og jeg var på vestkysten og kjørte rundt i 1989.

Gleder meg hver dag til denne lesespalten.....kunne blitt en fin bok av dette ;-))

Anette

Anonym sa...

God morgen karer!
Ja, av all dårlig mat må vel MC Donalds være det verste. Trodde jeg hadde glemt å ta av pappen så kleint smakte det!!
Ellers forstår jeg problemet med de DIGRE posjonene. Det er nesten til å miste matlysten av...Har funnet en løsning på problemet,- bestiller bare forretter som hovedmåltid. I usa er de på størrelse med et greit norsk middagsmåltid:-) Men Mc Donalds????DET er livet for kort til;-)
Nyt sjølufta og turen videre og ikke minst vakre San Fransisco!!

Elin

Anonym sa...

Hei Bent..:) herlig reisefølge du har..! tøffe gutter begge to synes nå jeg:) kos dere langs kysten de kommende dagene...skulle ønske det var meg som reiste rundt nede i varme og nydelige landskap...her hjemme er det blitt høst! men følger spent med videre..

vigdis

Ord og bilder sa...

En liten pust i bakken med meget hyggelig reisebrev...
Gleder meg til dere kommer mer mot kysten for da antar jeg det kommer en del fuglebilder også.... :)

God tur til dere begge!


monika

Anonym sa...

Så gøy det høres ut - og så bra du skriver - utrolig moro å lese!! Og deilig med sol og varme - her er korte sommerkjoler byttet ut med stillongs (nesten) og regntøy.. Men det har jo sin sjarm det og. Lykke til videre og kjør forsiktig! Klem Johanna

Anonym sa...

Hei Bent.
Ser dere skal innom Redwood nasjonalpark, jeg mangler jo et par plank til den gammle hagebenken...Jeg regner med du klarer og tenke litt foto selv om ikke det riktige utstyret er med,ser du noen fremtidige muligheter.
Mvh Vidar.

Tom Dyring sa...

Jøss som du skriver da gitt !! Det kan jo bli bok av slikt. Kos deg og ta det pent. Jeg vet hvordan det føles når noen av kroppens større bein knuses i motorsykkelulykke !! Det er flere som står i kø for å ha det gøy med deg i framtida vet du. Apropos det : Påfallende mange jentenavn blant kommentarene her ! Jeg følger med (på bloggen altså !) Tom

Anonym sa...

Hei kjære Bent. håper dere har det like greit. er så morro å lese bloggen din, ser at flere er inne på at du bør skrive bok. Det foreslo jeg for lenge siden. Du skriver så levende og morsomt, helt topp :-) er så stolt av deg.
ble glad da jeg leste at resten av turen kjører dere med hjem.
bilde som var tatt i speilet var flott, spesiellt!!
alle hjemme har det bra. Robert ba meg hise,han følger med. nattaklem og ønske om fine dager kommer fra mamma. savner deg. glad i deg. Mamma

Bent Olsen sa...

Hei Renate, godt å høre at Celine er i bedre form. Pappa gleder seg til å se dere. Klem.

Takk for det Arnt!!

Takk Ellen, nå er det snart du som cruiser rundt her over.

Takk for den Elisabeth, og selvfølgelig har jeg ikke jukset på nettet!!! ;-)

Takk for hyggelig hilsen Grethe! :-)

Dag Harald, satser på at det er noen som er dårligere til å løpen enn det jeg er. :-)

Koselig at du liker bloggen Anette!! Fortsett med kommentarer, det liker jeg.

Takk for det Elin, og tipset om forrett skal jeg ta i bruk! :-)

Takk for det Vigdis, koselig at du er med. Mener å ha sett noen fine bilder av deg i motorsykkeltøy?? Liker du å kjøre motorsykkel, eller sitte på???

Takk for det Monika, men er redd jeg må skuffe deg angående fuglebilder. Har ikke med meg særlig mye fotoutstyr da plssen er begrenset. Lover å komme sterkere tilbake på nyåret angående foto. :-)

Takk for det Johanna og klem tilbake.

Hei Vidar, tar ikke med meg noen plank hjem til deg da du var så spydig i forrige kommentar!! :-) Masse fotomuligheter her over ja, spesielt når det gjelder landskap. Men høsten er nok det optimale. Vi snakkes.

Hei Tom, moro at du følger med!! Klart vi skal kose oss på tur i fremtiden, så hjelmen er på vet du. Gleder meg til vi skal av gårde i februar. Bra at du utjevner litt i forhold til alle jentene som kommenterer. :-)

Hei mamma, got å høre at alt er bra hjemme. Moro at du er med på turen. Snakkes snart. God klem fra meg. Glad i deg.