lørdag 21. august 2010

En ny dag i Yellowstone går mot slutten...Hei dere, nå er kvelden kommet her i Gardiner som byen vi bor i heter. Etter en elendig frokost dro vi tidlig av gårde på motorsyklene med kurs sydover og inn i Yellowstone NP. Vi hadde bestemt oss for å bruke en hel dag til i parken for å få med oss litt mer av det fantastiske landskapet. Vi håpte også at vi ville få sett litt mer av dyrelivet som finnes der inne.

Vi hadde ikke kjørt mange minuttene inn i parken før vi møtte på de første dyrene. En hel flokk med bighorn sheep sto i en skråning og beitet, og de var nokså uberørte av oss som ble stående en stund å kikke på. Kjørte så et lite stykke før det var full stopp igjen, for her sto en flokk med 22 hjort i veikanten, også de helt uberørt av besøket de fikk på morgenkvisten. Slik fortsatte det egentlig store deler av morgen og formiddag. Vi møtte på flere hjort, store flokker med bison, ørn, elg og nesten en svartbjørn også. Vi ankom 2 minutter etter at en svartbjørn akkurat var forsvunnet inn i buskaset, så den gikk vi desverre glipp av.

I dag har vi kjørt i tynne klær og uten hjelm hele tiden, for det er bare så utrolig varmt her!!! Dessuten kjører vi stort sett i 40-50 km/t inne i parken, og det er stopp hele tiden for å få med seg de forskjellige tingene. Kroppen min fungerer best mellom -25 til +25 grader, men her er det godt over 30, så jeg blir helt slått ut til tider. Kunne jo tenkt meg å vandret innover i de utrolige områdene her, men varmen får meg fort vekk fra den tanken. I morgen er jeg rimelig sikker på at jeg skal smøre på et strøk med Drygolinen til Harald, eller solfaktor 70 som det heter!! Nasa er som papp og like rød som nesa til Rudolf!!! Minner meg om en tidligere tur jeg hadde til Østerrike sammen med noen kamerater. Nesa hans ble helt maltraktert av sola, og da vi kom inn på et apotek for å få noe lindrende, så skriker hun bak disken mens hun peker: Kartoffelnasen!!! Det skal jeg unngå for enhver pris, så nå blir det faktor 70 i noen dager!! :-)

Når vi kjører gjennom dette uendelige og fasinerende landskapet tenker jeg på hvordan indianerne måtte hatt det her før den hvite mann kom å la en hel kultur i grus. De enorme villmarksområdene med et yrende dyreliv som til enhver tid kunne skaffe dem mat og klær, det må ha vært fantastisk! Det er ikke mer enn ca 130 år siden Crayzy Horse, Sitting Bull og andre indianere stolte fartet rundt i disse områdene. Har jo alltid vært opptatt og fasinert av denne kulturen, og tankene løper fort litt løpsk mens vi cruiser gjennom disse uendelige dalene. Parken er veldig preget av en enorm skogbrann som herjet i 1988. Ca 36% av parken brandt ned, og dette ser man tydelig på alle trær som ligger strødd utover områdene samt alle trestammene som står nakne og utbrendte tilbake. I en del av områdene vi kjører gjennom ligger svoveldampen tykk som tåke, og lukten er deretter. Det er tydelig å se at vi befinner oss på toppen av en vulkan som absolutt er aktiv. Det putrer og koker fra diverse hull i bakken, og det er skiltet at vi ikke må gå ut i disse områdene da grunnen kan gi etter med påfølgende katastrofe.

Vi har ikke kjørt mer enn 25 mil i dag, men med en snittfart på 30 km/t, så blir det en del timer på sykkelen allikevel. I morgen har vi bestemt oss for at vi vil ha litt vind i luggen, og få brukt alle girene på sykkelen. Vi setter kursen nordover i Montana, og skal etter mange mil og timer ende opp i en by som heter Missoula. Vi har booket oss inn på et hotell der via nettet, og det ser ut som at vi kan få kommet på nett der også slik at det blir en liten blogg i morgen også.

Vi avsluttet dagen med en god spasertur opp i det som kan kalles sentrum av en liten utpost. Her hadde vi oss en middag og noe godt å drikke til. Vi fikk se at det skulle være rodeoshow rett utenfor byen i dag, men desverre var vi for sent ute til å få dette med oss. Vi håper denne muligheten dukker opp litt senere på turen. Harald har nå inntatt horisontalen med sin kryssordbok, og skal snart lese gjennom og godkjenne dagens blogg. Får avslutte nå, ellers så sovner han før jeg får stemplet innlegget som godkjent. :-)

Kos dere i helgen og ta det med ro!! :-)

Hilsen oss.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HEI IGJEN. VAR ET ARTIG SKILT, HAN FÅR SIKKERT RESPONS PÅ DET HE HE.
HA EN GOD TUR VIDERE MED HJELMEN DER DEN SKAL VÆRE.
SKAL TIL ØYVIND OG ANNE I DAG. (bursdag)
HA DET FINT BEGGE TO OG KJØR FORSIKTIG.
KLEM FRA MAMMA

Ord og bilder sa...

Har fått med dagens reisebrev!

hyggelig... og gleder meg alt til et nytt...

monika