fredag 20. august 2010

Ankommet Montana
Hei igjen dere, nå er vi ankommet Montana, nærmere bestemt en by som heter Gardiner. Det er en liten by som ligger helt syd i Montana, helt på den nordlige grensa til Yellowstone NP. De hadde heldigvis internett på hotellet vi har fått, så da blir det blogging allikevel. :-) Fikk jammen meg tak i kortleser også før jeg dro fra Jackson Hole til morgenen i dag.

Turen i dag har bare vært helt fantastisk!! Vi har stort sett kjørt gjennom Teton NP og Yellowstone NP i hele dag, og det er bare en helt utrolig natur! Jeg sitter jo hele tiden og kikker etter fotomotiver, og de er det tusenvis av!! Føler jeg kunne gått her i månedsvis og aldri blitt ferdig. Nå er jo ikke denne turen en fototur, men en opplevelsestur hvor vi skal kjøre motorsykkel og se på all den fine naturen. Men jeg har bestemt meg for at her skal jeg tilbake for kun å fotografere, da enten alene eller sammen med en som er like gal som meg. Nå blir det bare dokumentasjonsfoto etter hvert som vi kommer til de forskjellige stedene.

Som nevnt er naturen helt til å miste pusten av, men i dag har jeg opplevd noe som virkelig satte spor i sjela, og som på en måte satte naturopplevelsene litt til side. Mens Harald og jeg satte i veikanten og hadde en liten pause, kom det gående en eldre kar med ryggsekk langt ut i ingenmannsland. Han stoppet for å prate med oss, og det viste seg at fyren var fra Newcastle. Jeg var så klønete at jeg glemte å få navnet hans, men dette var virkelig en helt utrolig mann!!! Han hadde gått fra Mexico i syd og skulle til Canada i nord. På dette brukte han 6 måneder, og han hadde gjort det før også!! Vi snakker altså her om mange hundre mil til fots, og da mesteparten gjennom villmarka opp i Rocky Mountains. Helt alene, og til forsvar mot bjørnene som han hadde møtt på utallige ganger hadde han hengende en liten boks med pepperspray i beltet. I tillegg til dette hadde han gått hele Sør-Amerika på langs, Australia, Alaska samt en god del andre steder. Jeg spurte han hvor tung sekken var, men han sa den var ikke så tung nå, men når han gikk gjennom ørkener og slik i dagesvis var den veldig tung. Da måtte han bære litervis med vann og masse mat i tillegg til alt det andre. Jeg løftet litt på sekken hans, og den var ikke et gram under 20 kg. Der var det telt, sovepose, gryter, mat, klær osv!! Vi sto å pratet med karen i en drøy halvtime, og på denne tiden tok han aldri av seg sekken en gang. Han skulle bare gå en kort tur i dag, og hadde bare 3 mil igjen sa han. Og nå folkens, hold dere fast, mannen var 80 år!!!!!! Han hadde gått slik siden han var 62 år, for da ble han pensjonist! Noen er bare skrudd sammen på en helt annen måte enn folk flest, og dette var absolutt noe av det mest imponerende jeg har vært bort i!!! Monsen og co kan bare gå hjem å legge seg etter dette!!!! Vi fikk tatt noen bilder, håndhilste på karen og ønsket han god tur videre, og dermed satte han av gårde i en fart som de fleste 20-åringer hadde misunt han!!! Dette gjorde virkelig inntrykk!!!

OK, over til Yellowstone igjen. Dyrelivet vi opplevde i dag var noe dårligere enn de andre gangene jeg har kjørt gjennom parken. Men vi fikk sett coyote, hjort, ørn og hadde bisonokse på virkelig nært hold! To ganger mått vi passere et par svære okser som gikk rett i veikanten. 1-2 meter i fra disse mektige dyrene, da ser man virkelig hva slags størrelse det er snakk om! Ellers er jo parken en stor trykkoker og vulkan, så en eller annen dag skal visst hele greia gå i lufta med et smell. Det lukter svovel og det ryker fra geysirer og varme kilder over alt, så det er et meget spesielt landskap. Vi fikk med oss en utblåsing av geysiren Old Faithful som fyker i lufta en gang i timen, og etter dette var det strake veien til hotellet.

I morgen skal vi bruke hele dagen i parken, og vi har booket oss inn for to netter på dette hotellet. Da satser vi på å komme av gårde litt tidlig på morgenen, og regner da med å se litt mer liv.

Nå er det ut for ei kald pils og en matbit, så hører dere fra oss i morgen igjen.

Hilsen oss.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Kanon Bent!!! Fantastisk å gå inn på bloggen hver morgen å lese. Jeg får tårer i øynene. Terje S

Ord og bilder sa...

Sitter med dagens første kaffekopp og leser reisebrev..hyggelig!

Du skriver som en gud og landskapet du er i er jo bare utrolig!

God tur videre!

monika

June Verås Homme sa...

Høres ut som en morro tur. Litt av en opplevelse. Lurer på hva den 80 åringen er laget av som trasker rundt på kryss og tvers. Bare vent, en gang i fremtiden så hører vi om Bent som krysser hele Amerika på langs, tvers og rundtomkring og da til fots. Men Solfaktor 70, hjelpes. Mannen må jo ha sett ut som han har vert malt med ett strøk Drygolin. Veldig morro å lese bloggen, ler og humrer, så peisen ble fort slått av. Gleder meg til å se flere bilder. Ha en fortsatt knakende morro tur.

Masse hilsener fra June :)

Anonym sa...

Ble helt satt ut her:) Tenk å gøy å møte på sånn en mann gitt.Ja tenker det gir inntrykk.Her klarer vi såvidt å gå til Moseidvarden hehe.Wenche.

Anonym sa...

Dette skal bli en spennende reise:) følger spent med...! god tur videre:) vigdis strand

Anonym sa...

så fine bilder Bent, utrolig fint landskap og den mannen var jamen sprek, dumt du ikke fikk tak i navnet.

Ha en fin tur videre og gleder meg til å høre mer fra deg. Vær forsiktig. Klem fra mamma.

Bent Olsen sa...

Hei Terje, moro at du følger med!!! Gleder meg til du også skal være med.

June, tviler på at du får høre at Bent krysser USA til fots, men kanskje på tråsykkel. :-) Koselig at du følger med oss.

Ja Wenche, denne karen satte virkelig spor!!

Å så til Wenche med kaffekoppen, tusen takk for hyggelig kommentar! Koselig at du følger med.

Hei Vigdis, hyggelig at du er inne med kommentar!! Håper du vil like fortsettelsen.

Så var det mor til slutt da, du er med som alltid!! :-) Veldig koselig!! Håper du får til den nye datamaskinen din.

Nå er det frokost som står for tur, så blir det ut på nye eventyr! Dere hører fra oss. Ha det bra alle sammen.

Bent Olsen sa...

Sorry, mente selvfølgelig Monika med kaffekoppen og ikke Wenche. :-)

ellen n sa...

Hei Bent, ja jeg følger også med - så mye dere opplever og veldig moro å lese om den spreke 80 åringen, ja han må være helt spesiell. Goood tur videre i det flotte landskapet.

Anonym sa...

går greit med datamaskinen, litt småplukk jeg lurer på, men det tar vi når du kommer hjem :)

Klart jeg er med, trodde du noe annet? Veldig koselig og følge deg på turen, fortsett å ha det greit. Klem fra mamma. Glad i deg!

Terje Sylte sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bent Olsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Love Kpop sa...

I'm puzzled with lots of exercises. I was afraid I could not do the right time despite my hard work. I need a support person.
http://run3play.com