torsdag 26. august 2010

It never rains in California.....
For en dag vi har hatt i dag!!!! Opplevelsene har stått i kø fra vi sto opp, og det har blitt nye 10-12 timer på sykkelen! Vi har ikke kjørt mer enn 46 mil, men det går veldig sent når man skal stoppe hele tiden, og når man må kjøre så sent for å få med seg alt det fine som er på veien. :-)

Morgenen startet med de vanlige rutinene, og været er fremdeles på vår side. Knallblå himmel og deilig temperatur. Vi gjorde som jeg sa vi skulle gjøre, kjørte bort på Subway og kjøpte hver vår baguette, og tok deretter turen ned på stranda. Der satt vi i sola og koste oss mens vi hørte på bølgesuset fra Stillehavet. Bedre start på morgenen kunne vi ikke få, det var vi begge enige i. Når frokosten var unnagjort satte vi kursen videre mot syd, og mot California. Tror nesten dette var det fineste stykket på hele strekning så langt. Veien slynget seg mellom klippene, og det skiftet fra stupbratte fjell til fine hvite sandstrender hele tiden. Ikke lett å kjøre forbi alle disse fantastiske plassene, og i dag bestemte jeg meg for at her skal jeg tilbake en gang og ha bedre tid. Tror jeg kunne brukt uker på dette strekket uten å bli lei.

Etter hvert så kjørte vi inn i California, og man kunne merke at standarden på huser og lignenede ble mye bedre med en gang, sammenliknet med Oregon. Det står varselskilter hele veien omtrent at dette er et utsatt område med tanke på tsunami, men når man ser hvordan de har bygd husene helt nede i sjøkanten, så vil jeg tro at en god del av disse vil slite litt hvis så skulle skje. Folk er utrolig hyggelige her over, og i trafikken viser de aller fleste veldig hensyn. Det er ikke helt som hjemme hvor de fleste står på kravene så godt de kan. I dag hadde vi en litt artig opplevelse mens vi kjørte. Jeg ligger alltid foran og Harald etter. På vei opp en lang bakke hvor det var et forbikjøringsfelt som sluttet på toppen av bakken, kom det en kar i en bil og presset seg inn mellom meg og Harald. Han var så nærme Harald at han måtte bremse skikkelig for å ikke kjøre i fyren. Jeg så det hele i speilet og undret meg litt over hva dette kunne være for en type. Rett etter denne episoden så kjørte fyren inn til siden og slapp Harald forbi. Et stykke borti veien var det veiarbeid, og vi måtte stoppe opp å vente en stund, og når da bilen kjørte opp bak oss stakk sjåføren hodet ut og ropte Harald bort. Da ba han så veldig om unnskyldning for kjøringen sin, og tok Harald i hånda. Det var ikke måte på hvordan han unnskyldte seg. :-) Etter at vi var kommet i gang igjen kjørte fyren forbi oss begge to, og han og sidemannen hang ut av vinduene og vinket til oss. Artig episode, og utenkelig opplevelse hjemme i Norge.

Vi ankom en liten by hvor det var turistinformasjon, og der var vi inn å fikk noen tips om hvor vi burde kjøre osv. Første stoppet etter dette var en avstikker ut til et utsiktspunkt som lå flere hundre meter over havet. Der traff vi en artig kar som hette Brian. Han var på motorsykkeltur, men ikke en helt vanlig tur slik vi var på. Han hadde bodd i Texas, og skulle nå flytte til San Diego i California. Det er jo ikke så langt, men Brian tok turen via Alaska og en hel del andre stater, så han hadde satt av seks måneder på turen!! Han hadde så langt vært på tur i fire av disse månedene. Han hadde solgt alt han eide, og bestemt seg for at denne opplevelsen skulle han unne seg i livet. Har virkelig sans for slike som setter drømmene ut i handling, altfor få slike etter min mening.

Etter dette kjørte vi innom en plass hvor veien gikk gjennom et av de gigantiske redwoodtreene. Fikk tatt de obligatoriske bildene, og kjørte så videre. Det var en helt utrolig opplevelse å kjøre gjennom skogen med de enorme trærne, flere av de mellom 1000 og 1500 år!!! En plass hadde de til og med bygd et hus inne i treet!! Mye av dagen gikk med til å kose oss i disse områdene, og her fikk jeg den samme følelsen at her må jeg tilbake!! Tenk å gå tur innover i disse skogene, da føler man fort på hvor liten man er i den store sammenheng. Det var bare en sånn utrolig god ro og stillhet her inne, og lyset slapp så vidt ned noen stråler her og der.

Når vi nærmet oss utgangen av skogen kunne vi kjenne hvordan varmen slo i mot oss. Så langt hadde vi kjørt med både genser og jakke på, men nå måtte vi av med begge deler, så det ble bare kortarma et stykke. På det meste var det opp i 47 grader!!! For de som har sittet i badstue og kjent hvordan det svir i nesen når man puster inn, slik hadde vi det på sykkelen en god stund. Satt å hørte på en sang på radioen, It never rains in California, og det ser jo foreløpig ut til å stemme. Men jeg skal si temperaturen kunne forandre seg fort!!! I løpet av en time gikk vi fra 47 til 10 grader, og da var det jo bare på med både genser og jakke igjen. Grunnen til denne temperaturforskjellen var at det kom inn en vegg av havtåke når vi kom ut til kysten igjen, og i løpet av kort tid var det helt grått og dystert.

Vi fikk booket oss inn på et koselig motell i en liten by som heter Fort Bragg, og i morgen er det strake veien til San Francisco. Der har vi booket oss in på et hotell helt nede ved Fishermans Wharf i to netter, så da får vi en hviledag. Harald kjører som en helt og det går utrolig fint med han, men i det siste har han hatt litt ubehageligheter i skuldrene, så nå tror jeg det skal passe med en hviledag. Etter San Francisco skal vi komme oss over Sierra Nevada, og derfra krysse Nevadaørkenen før vi ender opp i Salt Lake City igjen siste dag i måneden. Harald har en fetter som bor litt syd for SLC, og han har ingen aning om at Harald er her over. Vi har planlagt en liten surprise når vi kommer over til Utah igjen. :-)

Avsluttet dagen i dag som vi pleier med tur ut for å spise, men i dag gikk vi litt fem på!! Matserveringen stenger rimelig tidlig her i USA, og da vi gikk inn døra på restauranten stakk kokken ut bakveien, så her var det ingenting å hale. Etter dette fant vi en slags kafe hvor vi fikk hver vårt smørbrød og ei pils. Ikke helt som jeg hadde fantasert om de siste milene i dag, men det var jo bedre enn ingenting. Det vi ikke visste var at noen skulle spille fele der inne, og det hørtes bare så utrolig forferdelig ut!!! Det satt 3-4 stykker å hørte på, og klappet mellom melodiene. Tror det var foreldre og besteforeldre til de som spilte. Det hørtes ut som de holdt på å ta livet av en katt, og jeg trodde først det var noe skjult kamera eller lignende. Det var det tydeligvis ikke, for de spilte og spilte. Jeg klappet en gang, og det var når de la bort fela, men tror du søren ikke de satt i gang igjen etter kort tid!!! Da tok vi bena fatt og stakk på rommet, så her sitter jeg nå. Og som vanlig ligger sjefsredaktøren og sover litt ved siden av meg, men nå skal jeg våkne ham for å få godkjent dagens artikkel. :-)

Dere hører fra oss i morgen igjen, håper dere holder ut å være med på turen. :-)

Hilsen oss.

14 kommentarer:

Arnt sa...

Hei igjen!!!

Ser ut som turen gjør deg godt, Bent!!! Du ser jo ut som en ungfole på bildene!!! Og alle de opplevelsene da!!! Konge!!!!!!!

Kjør forsiktig!!!

Anonym sa...

Utrolig flott i Redwoodskogen! For noen fantstiske trær! Tror en har godt av å føle seg litt liten av og til:-)

Dere lever et drømmeliv nå! Frokost og soloppgang på stranden,- blir det bedre? Nyt California og fridagen! Sikkert godt,-det er ikke få mil dere har lagt bak dere!

Ønsker dere noe bedre musikkopplevelser i San F.

Elin

Ord og bilder sa...

Nesten litt skuffet da jeg ikke fant reisebrev når jeg tittet inn her 0730..., men så brått dukket det opp :)
Skal si Harald ble liten i disse enorme trærne.
Hvordan klarer dere å sitte å se på havet uten å ta en dukkert?

Flotte bilder og selvsagt et meget godt skrevet reisebrev..
Ha en fin dag uten felegnek!
monika

Anonym sa...

Jeg blir gjerne med deg ned igjen jeg pappa :) Meg og Celine kan ligge på stranden mens du farter rundt og ser på det du skal se på ;) Hørtes ut som en ypperlig ide spør du meg...hihi :)
Kjør forsiktig videre, gleder meg til du kommer hjem igjen!!

Kos og klem fra Renate og Celine

gmj sa...

ÅÅ. Kjenner meg igjen på en del av stedene fra min biltur i USA for nøyaktig 25 år siden.

Verden rundt i 10 mnd og 2 mnd i USA.

Kos dere videre. Klem Gye

Grethe sa...

For en tur dere har!!! Sol, sommer, beachen og Subway. Kan det bli bedre? :-)) Høres ut som en drømmetur. Opplevelsene og inntrykkene står jo formelig i kø.
SF er jo absolutt et godt hvilested, så nyt dagene og byen. For min del består dagene av utpakking og rydding, og det er usigelig kjedelig!!! (dvs. jeg ser mest på kassene og lurer på hva jeg skal gjøre med de...) Til jul bør jeg vel være ferdig.... ? :-) Nyt turen.
Grethe

Anonym sa...

Hei til dere:)

Fine bilder! det er så en virkelig drømmer seg bort i hverdagen her...bølgesus fra stillehavet;) wow..nydelig! Forstår at vi har noe å lære av kjørekulturen "over there" mange morsomme episoder å lese om her, smørbrød og fiolinmusikk..;) og ja Bent, jeg har noen venner som av og til tar meg med på en luftetur på motorsykkel..:) liker det!

God tur videre...jeg blir med;) vigdis

June sa...

Hei igjen.
Fantastisk gøy å lese, kjempekoselige bilder og for noen enormt store trær. Men så koselig med felemusikk da, eller?

Nyt tiden videre å kos dere masse.

Anonym sa...

ja Calefornia er vel noe av det beste:) Gøy med de store trærne.Har også kjørt gjennom et av de,for lenge siden:) God tur videre,gleder meg til neste oppdatering:) Wenche.

Anonym sa...

Hei kjekken,.Dette må jo være en drømmetur...fantastiske redwoodskogen,bølgesus,soloppgang og frokost på en hvit strand!Romantisk,..men kanskje ikke helt rett partner hehehe ;0)Koser meg virkelig når jeg leser bloggen din,-og skjønner av bilder og skriv at dere har det helt unikt.Bare så du vet det,HARLEY er best og jeg skal på tur til helgen og gleder meg som et barn;-))Venter kun på sola,..for her øser det ned i dag!Gled deg til FRISCO,en fantastisk flott hvit by som ligner en sukkertopp,..anbefaler fersk sjømat av alle slag,.på Fishermans Warf!NYT !!Ønsker deg en flott tur videre og kjør forsiktig.Stooor klem fra Siss.

Marianne sa...

Flotte karer, nydelig natur og mange flotte opplevelser. Supert å lese. Tusen takk for berikende detaljer i et glansbilde av et reisebrev. Dere er tøffe gutter. God tur videre.

Bent Olsen sa...

Hei Arnt, det var hyggelig sagt!! :-) Takk for den!!

Hei Elin, enig i at det er fint å kunne føle seg litt liten av og til. Fantastisk å vandre litt inn i disse enorme skogene. Kos deg.

Hei Monika, beklager at jeg var litt sen i går, men det ble som du så litt sen mat og derfor litt sent i gang med bloggen. Fikk ikke lagt meg før klokken 0100 på natta.

Hei kjære Renate, tenker både du og tusta hadde kost deg her ja. :-) Vi får se om vi får til en tur en eller annen gang, men først må du bli ferdig med skole og få deg en jobb!! ;-) God klem fra pappa.

Hei Gye, da vet du at vi koser oss!! :-) Hyggelig å høre fra deg.

Hei Grethe, koselig å høre fra deg. Blir spennende å se når du blir ferdig til jul da. ;-) Neida, du klarer det nok før det kjenner jeg deg rett. Blir moro å se den nye leiligheten din. Klem fra meg.

Hei Vigdis, koselig at jeg kan sette drømmene dine i sving. Registrerer at du er med videre på turen, så det blir jo koselig! ;-)

Hei June, felemusikk kan sikkert være fint det, men da må de vite bak frem på fela før de setter i gang!! Det gjorde ikke disse! :-)

Hei Wenche, ja de sa det var ei dame fra Norge som hadde vært her for ei stund siden. Var nok deg de tenkte på da!? :-) Du må nok komme deg over igjen før du blir for gammel vet du!! :-) hi hi...

Hei Sissel, ikke noe i veien med partneren her, men vi er ikke så romantiske når det bare er oss to i sammen. Kos deg på harley-tur, men det kan diskuteres om harley er best!! Tvilsomt at det er det, men kos deg anyway. :-)

Hei Marianne, så koselig å høre fra deg også!!! Håper du har det bar og får en fin tur på fjellet. Hils de kjekke barna dine så mye. Klem.

sol sa...

Hei Bent. Kjempegøy å lese, helt topp. Nå er det bare en mnd til vi skal reise, gleder meg villt. Kom nå bare hjem frisk og utviklt så du er klar til neste tur:) mange fine bilder. Litt musunnelig på Las Vegas... klem

Bent Olsen sa...

Heia kjære Sol, hyggelig å høre fra deg!!! Det ble nok ikke Vegas på oss, noe du kan lese om videre på bloggen, men vi hadde det bar allikevel. Skal nok klare å hente meg inn igjen til vår tur starter, så det blir nok kjempemoro!! God klem fra meg.