onsdag 25. august 2010

Oregon nesten ferdig...


I dag har vi bare hatt en ny fantastisk dag!!! Vi våknet til knallblå himmel med sol og varme, noe jeg forstår dere hjemme ikke gjør for tiden. Vi har fått så gode rutiner nå, så når klokka ringer klokken 7, så går det omtrent en halv time før vi er klare til avgang. Da har vi vasket oss, kledd oss og pakket sakene samt fått alt ut på syklene. Slett ikke verst! :-) I det siste har vi også skippet frokosten, så har vi heller tatt dette etter å ha kjørt et stykke.

Planen i dag var at vi ikke skulle kjøre så langt, men dette ble justert under veis. Den veien vi i dag skulle kjøre på skulle jo være spesielt fin, og jeg må si at skuffelsen var stor den første timen. Synes ikke dette var noe å skryte av i det hele tatt, men så skal jeg si det forandret seg!! Det var en utrolig god følelse når vi kom ut av et skogholt og bare landskapet åpnet seg opp!! Rett foran oss lå Stillehavet så blått du kan tenke deg, og den deilige lukta av sjø og tang slo i mot oss. Temperaturen var helt perfekt, og dagen ble bare en drøm. Vi har sittet totalt 10 timer på sykkelen i dag, og vi har unnagjort nokså nøyaktig 50 mil. Veien har bare buktet seg gjennom et utrolig landskap, og vi har kjørt helt på kanten av enorme klipper som bare stuper ned i havet, til plutselig å kjøre langs uendelig sandstrender. Man blir bare helt slått ut av den enorme naturen! Vi har stoppet en del underveis, men jeg ser jo at her kunne man brukt dagesvis hvis man skulle få med seg alt. Kjører stadig forbi plasser som jeg tenker at her burde vi ha stoppet, eller her burde vi kjørt inn for å sett litt nærmere på ting. Ser det er mange som bruker tråsykkel langs veien her, og det er lagt opp veldig bra med masse campingplasser for disse. Vil tro at dette er den beste måten å oppleve denne kyststripen på.

På den ene plassen vi stoppet fikk jeg øye på en eldre kar som satt nede på klippene å fisket. Jeg tok meg en tur ned til han for å prate litt mens Harald slang seg litt på en benk. Mens vi satt der å pratet dukket det plutselig opp 3 hval rett utenfor oss, og like bortenfor der igjen var det flere sjøløver som lekte seg i bølgene. Dette var dagligdags sa karen, og han kom her hver dag for å sitte med fiskestanga mens han funderte over livet. En hyggelig kar og en hyggelig opplevelse.

Til frokosten i dag kjørte Harald i seg en skikkelig amerikansk porsjon med kjøtt og omelett, så han var jo ikke til å få i matfatet resten av dagen. Etter hvert begynte bendelormen å virkelig si i fra at han trengte mat, men Harald var ikke til å rikke! Det eneste vi fikk i oss i løpet av disse 10 timene var hver sin flaske med cola. Vi fikk et godt tips i en av kommentarene nylig, og det var å bestille bare en forrett når vi skulle spise, da fikk man gjerne en passelig norsk porsjon. God ide, og den skal jeg prøve, men ikke i dag!! :-)

Vi stoppet ved et motel i dag når vi begynte å føle at det var nok, og gikk inn i resepsjonen for å høre om det var noe ledig. Burde vel egentlig skjønt det når jeg så på han som sto bak disken, at dette kanskje ikke var plassen for oss. Det var en gutt i begynnelsen av 20-årene, og det var bare noen råtne stubber igjen i kjeften av tenner. Når han gliste kunne man formelig se både Karius og han andre kameraten boltre seg fritt der inne, og hele fyren luktet ikke godt. Vi var rimelig godt fornøyd med å endelig få slått oss til ro for dagen, og verken Harald eller jeg er spesielt nøye på hvor og hvordan vi tilbringer natten. Vi har vel overnattet på plasser før hvor de fleste hadde kjørt fort forbi, men på denne plassen måtte vi melde pass!! Det var kun et lite vindu opp i et hjørne, så hele rommet var omtren mørklagt. Ikke var det aircondition heller, og lufta var ikke av den beste. Da heller ikke internett virket fikk jeg nok, og jeg gikk tilbake til han med tennene og sa jeg ville ha pengene tilbake. Dette godtok han uten å blunke, så da var det bare å pakke i sammen igjen for å satse på neste by som lå ca 5 mil lenger sør. Burde vel egentlig ha skjønt at dette ikke var plassen for oss, stedet hette nemlig Humbug!!!

Neste by, eller tettsted må det vel kalles, hette Gold Beach. Det klinget bedre i våre ører, så her fant vi et helt greit motell som jeg tror vi har helt for oss selv. Her ble vi tipset om en god restaurant som lå rett bortenfor der vi bor, så denne har vi nå prøvd med stor lykke. Det ble en skikkelig biff, og i dag slo vi til med dessert også. Harald var endelig blitt sulten han også, så han var ikke vond å be. Det var en av kommentarene som påminnet meg om at jeg snart skal til bjørneland, og at jeg ville kanskje bli mer utsatt for å bli bamsemums hvis jeg foret meg for mye opp på store biffer og den slags. Til det kan jeg bare si til vedkommende at bjørnene er mer glad i laks enn steik.......håper jeg iallefall!!! :-) Uansett så vet jeg at et par av de guttene som skal være med meg opp i Alaska er dårligere til å løpe enn meg.

I morgen har vi bestemt oss for å kjøpe noen baguetter, eller det vil si en hver, på Subway. Disse skal vi ta med ned på stranda og nyte som frokost mens sola kommer opp. Kanskje vel romantisk for to gamle gutter på tur, men koselig blir det nok uansett. :-) Etter dette fortsetter vi turen mot syd, og etter hvert vil vi komme inn i California og Redwoodskogene. Dette ser vi frem til, og er nå klare for ei god natt med søvn.

Ha det bra der hjemme, på tross av det dårlige været. Og igjen tusen takk for mange fine og hyggelige kommentarer. Fortsette med dette!!!!

Hilsen gutta på tur.

13 kommentarer:

Arnt sa...

Gøy lesning!! Fortsett å kose dere og kjør forsiktig!!!

Anonym sa...

Hei over there! Dette er artig å lese. Du skriver bra og levende:-) Er virkelig misunnelig på turen deres - høres bare helt perfekt ut!! Og gode historier innimellom er artig - så for meg Humbug! He he... Her er det igjen regn og kaldt, ovner må fram og det er ikke et gram sommer igjen. Kjedelig, men he he håper jeg har vett til å gjøre som dere en dag og komme meg (m fam) ut og ser mer av verden og litt bort fra a4 livet:-) Ha en god tur videre - og nyd maden!! Hilsen Mette (venninne av Anne-Lise;-) )

Anonym sa...

Takk for god underholdning!-) Sitter å humrer og ler! Kan levende se for meg tannfantomet og det skjønne rommet! God tur videre!

Elin

Anonym sa...

Hi boys.
How are ya?
Skal si jeg har havnet i bakleksa. Har helt glemt bloggen innttil Arnt tipset meg i går. Han fikk melkesyre til hårrota under en laktattest i går :-).
Frister med ferie når jeg leser om opplevelsene deres. Flott formidling av turen! Gleder meg til vi skal avgårde i oktober. Åsså 2012 da. Her hjemme er det stridskjorte og havrelefse. Langt mellom biffene.
Har snakket med Anders Tveit om presentasjonen i november. Vi tar et planleggingsmøte på klubben neste torsdag. Så da får du nok litt å jobbe med når du kommer hjem...
Fortsatt god tur.
Ole Petter

Anonym sa...

morro å lese bloggen din, du er en dyktig forfatter :-)
Du skriver så man føler nesten man er der, men alikevel savner jeg deg veldig nå.
I dag har jeg gjort noe du vil like:-) Har meldt meg på trening for gamlinger. 2 ganger i uka fra september til mai. Det blir spennende!!! så nå skal gamle mor bli sprek :-) ser ut som om dere koser dere og det er bra.
Når setter du kursen mot Alaska?
Ha det godt begge to, kos dere og kjør pent. Husk hjelm og solfaktor 70, hils Harald. God klem fra mamma.

gmj sa...

Hei dere to.

Elsker denne bloggen. Kos dere.

Gye

Anonym sa...

Heisann kjære svoger :-) Utrolig gøy og spennende å følge med på bloggen din. Du skriver så bra at jeg nesten føler at jeg er med! Ønsker deg og reise-kompisen din en flott tur videre, så kan vi andre "drømme" oss med gjennom å lese bloggen :-) God klem fra Randi.

Anonym sa...

Hey.....Mange mil og kanskje lange mil,...men du kjører HD!! Heldig du er;-)Skulle gjerne vært der ;o))Vakre bilder v/ Stillehavet ,ser og hører ut som om dere har det helt topp!Kos dere masse og forsatt god tur vennen!Gled deg til SF! Klem fra Siss

Jorunn N sa...

Hei Bent!

Flotte bilder og tekst! Høres så gøy ut at jeg tror jeg må få med Jon en gang på en sånn tur.. he he... Du må hilse Harald og gratulere ham med sønnen som har bursdag i morgen.
Fortsatt god tur kos dere!
Hilsen Jorunn

June sa...

Hei hei. For et nydelig sted dere har kommet til. Ser for meg "Humbug-stedet" og den tannløse fyren. Skjønner godt dere kjørte videre.

Huff, den tannløse fyren vekker ekle minner fra Danmark, hadde en tannløs fyr følgende etter meg for mange år siden.
Tenker dere nyter sommer og varme mens vi her hjemme sitter å må ta imot høsten, men det har jo sin sjarm det og.
Har det blitt flere kalde og friske bassenghopp?

Nyt tiden videre og kos dere masse.

Anonym sa...

Kjempe gøy å lese Bent.Skjønner godt at dere to koser dere på sykkelene.Blir interesant å lese videre:) Wenche.

Anonym sa...

Hei der Bent, hyggelig at du koser deg der over og må da fortelle deg at du har valgt riktig tidspunkt for reisen for her hjemme er det ikke til å være. Du skriver jo som den beste journalist og vi synes det er skikkelig moro å følge med. Gleder meg til du kommer hjem for Trine vil gjerne ordne noen bilder så det hadde vært knall om du hadde tatt en telefon. Ellers så virker det som det er en HELT fantastisk tur dere gamle gubber er på. KOS dere som aller best dere kan og god tur videre.
Hilsen Per Espen & Trine.

Bent Olsen sa...

Takk for det Arnt!!

Tusen takk Mette, koselig at du følger med.

Takk Elin, hyggelig at jeg kan få frem det fine smilet ditt!! :-)

Der var du endelig Ole Petter, trodde du hadde gjort det helt slutt nå!!! :-)

Kjempebra at du skal begynne å trene mamma!!! Det vil du ha stort utbytte av tror jeg. Du er flink!! Reiser til Alaksa 1 september. Klem.

Takk Gye, liker at du følger med.

Hei kjære svigerinne, så hyggelig at du er innom!! Fortsett med det, og hils til broder og guttene.

Takk for det Siss, men Harley er jo egentlig noe dritt da! ;-) Kjøreegenskaper som ei gammel hestekjerre!! Men lyden er jo fin. :-) Klem.

Hei Jorun, Harald har kontroll på bursdagen ja, og han hilser tilbake. Bare få på Jon en skinndress og hjelm, så er dere med neste gang. :-)

Hei June, lite kalddusjer for tiden, men ellers mye fint. :-) Moro at du er med.

Takk for det Wenche!

Takk Per Espen, dere hører fra meg når jeg er tilbake. Snakkes.