fredag 27. august 2010

Ankommet San Francisco
Da var vi endelig fremme i San Francisco etter en litt slitsom dag på sykkelen. Vi våknet opp til det vi trodde skulle være sol og blå himmel, slik de hadde meldt, men havtåka lå tett som et grytelokk over hele kysten! Da vi stakk hodet ut av døra kjente vi at temperaturen var falt betraktelig i løpet av siste 12 timene, så nå var det bare å få på seg stilongs, tjukke gensere, hansker og jakker. Etter en rask "frokost" i motellets resepsjon, med diverse gode tips fra betjeningen om hvor det lønte seg å stoppe for severdigheter, var det bare å hive seg på hjul. Vi ga blaffen i alle tipsene vi hadde fått, for vi hadde nok med å se veien, langt mindre fine kyststrekninger med klipper etc. Til tider var det vanskelig å se mer enn 10 meter, og det var nokså frustrerende med tanke på at vi kjørte langs noe av det fineste USA har å by på av veistrekninger!

De første par timene gikk i tett tåke, og selv om vi kjørte langs klippekanter med havet rett ut, så så vi ikke annet en noen meter med våt asfalt foran oss. Etter hvert så åpnet landskapet seg noe opp, men det ble aldri noe særlig god sikt før vi var i nærheten av San Francisco. Det siste stykket vi hadde der var virkelig spektakulært!! Der kjørte vi helt på kanten av noen stup som var flere hundre meter høye, og et lite feilskjær i en av de utallige svingene ville ha ført til fullstendig katastrofe. Vi har kjørt i svinger i hele dag, og med den type sykkel vi nå kjører merkes det i kroppen etter seks timer med kun et lite stopp for å fylle bensin! Det var svinger med stor S, og man skulle slite for å holde høyere snittfart enn 35 km/t.

Om tre uker skal jeg ha med meg en gjeng på 33 stykker som skal kjøre dette strekket på motorsykkel, men da en del mil mer enn hva vi gjorde i dag. Skjønner nå at jeg må justere litt på ruta hvis vi i det hele tatt skal ha en mulighet til å rekke frem til San Francisco hvor vi skal levere tilbake motorsyklene, for dette blir nok for tøft for de fleste med en passasjer bakpå. Bra jeg fikk testet ut dette før neste tur!! :-) En del av dere som følger bloggen skal jo være med på den neste turen, og dere har spurt om det blir kaldt eller varmt? Til det er svaret JA!!! Det blir antakelig begge deler, men nokså garantert en del kaldt langs kysten. Ta med godt med varmt tøy, kan bli litt riski å kjøre langs klippene hvis man ikke klarer å holde varmen!!

Vi var fremme i SF klokken 15, og fikk sjekket inn på hotellet vi hadde booket på forhånd. Vi brukte litt tid på å slappe av, dusje osv, før vi tok oss en tur ut på Fishermans Wharf. Det var skikkelig høstkaldt, så her var det bare på med fliecegenser og det vi hadde av varmt tøy. Temperaturen skifter veldig fort her, for bare et par dager siden hadde de 35 varmegrader, mens det i dag kanskje ikke var mer enn 5-10 på kvelden. Vi fant oss en koselig restaurant nede på brygga, og i dag har Harald og jeg feiret bursdagen til Haralds sønn, Øyvind. :-) Harald har spandert helaften på meg, så det ble en riktig koselig kveld. Gratulerer med dagen Øyvind!! :-) Vi avsluttet kvelden på en liten bar med hver vår drink, men etter å ha hørt på en litt innpåsliten full fisker i en times tid, fikk vi nok å dro tilbake på rommet.

En grei dag med en koselig avslutning, men kjøremessig ikke av de største opplevelsene. Får vi derimot sol og klarvær om noen uker når vi kjører nedover her, ja da blir det bare fantastisk!!! Det er iallefall det jeg har lest om plassen! :-)

I morgen blir det å være turist i SF. Vi har begge vært her flere ganger før, og Alcatraz som er et naturlig mål for de som ikke har vært her, blir utelatt da vi begge har vært der ute to ganger før. Derimot blir det en liten tur til Chinatown kanskje, og litt vandring bryggelangs. Vi kommer med en kort liten blogg i morgen også tenker jeg, og i overmorgen starter vi på turen over Sierra Nevada.

Ha det fint der hjemme, og fortsett med kommentarer på bloggen!!! Det er høydepunktet vårt når vi våkner på morgenen. :-)

Hilsen gutta i SF.

7 kommentarer:

Arnt sa...

Ja ja Det er ikke bare på Gardemoen det kan være tåke . altså!!!
Jeg har vært i L.A, men aldri oppplevd klippene som deere kjørte forbi. Skulle gjerne ha gjort det.
Har kjørt "kystveien" fra L.A til San Diego.

Ha en fortsatt fin tur!! Kjør forsiktig!!!

Anonym sa...

God morgen!
Trist med havtåka,- den kan være tjukk som graut. Som du sier,- må bare ta turen igjen med spesialbest. vær! Har kjørt hele "stripa" i bil og det er virkelig en utrolig opplevelse!-) Naturen tar nesten pusten fra en!

Ellers er det hyggelig med en grunn til litt ekstra feiring! Gratulerer med sønnen Harald!

Nyt fridagen. Godt for rumpe, rygg og armer med en pause:-)

Elin

Anonym sa...

hei vennen min. godt å vite at dere klarte dere greit gjennom tåkehavet. Var jo dumt at dere ikke fikk se det dere skulle, men sånn er det, været er det jo ikke noe å gjøre med. Robert har vært her en liten tur, han hilser masse.
I dag skal jeg ha bønnene du laget før du reiste :-)
Ikke skjedd stort å skrive om (heldigvis da) alle har det bra, men savner deg.
Høsten er like rundt hjørnet, men er jo en fin tid det også spør du meg. Ha en fin avslutning på denne turen. Pass deg for bamsene i Alaska når du kommer dit. Veldig glad i deg. God klem fra mamma.

Anonym sa...

hørtes ut som en spennende tur,men litt skummelt også med de bratte skredene.men får inntrykk av at du koser deg masse,må være deilig å kunne oppleve så mye som du gjør:)kos deg videre på turen og vær forsiktig.hilsen søs

Anonym sa...

Hei igjen Bent,...Synd at det var tåke og grått på de utrolige vakre strekningene!! Du har jo mulighet til å ta det igjen,etter det jeg forstår ....til og med m/følge!!Kos deg videre og ha en flott fridag med mye å Se ;0))Da stikker jeg på HD tur
og takker for ønske om en god tur :-)
Take care . Klem fra Siss.

Elisabeth sa...

Hei,hei!
Her går det virkelig unna i svingene, både på veien og på bloggen.Må visst inn og lese bloggen din hver dag skal jeg henge med....:-)For noen opplevelser dere har, får jo et lite inntrykk når jeg ser bildene, men skjønner at det bare må oppleves fra sykkelsetet. Har skjønt tegningen, her må det pakkes for både sommer og vinter. Nokså skiftende vær på sørlandet også for tiden. Skal forresten ut og trimme naboen i morgen. Har fått lurt han med meg på en rolig 10 mils tur i morgen. Det er ihvertfall det jeg sier....:-) Synes nemlig det har vært veldig stille rundt "vrakpanten" i det siste. Det er meldt fint vær så da blir det vel en tur på fiskebrygga på "afterbike". Ha en fortsatt fin tur og fortsett å kjøre forsiktig. Syntes de derre svingene hørtes heftig ut. Klem

Bent Olsen sa...

Takk for det Arnt!!!

Helt enig Elin, det gjorde godt med en liten pause. :-)

Kos deg med bønnene du mamma, du blir jo aldri lei av de du! :-) Glad i deg også. Klem.

Takk for hilsen søss, her er det helt topp. Håper dere har det bra hjemme.

Kos deg på tur Sissel og vær forsiktig dere også.

Hei Elisabeth, du kan bare glede deg ja!! Nei vrakpanten blir det jo ikke noe av uten at jeg tar initiativ, slik er det jo alltid!! ;-) Når skal du ta meg med på sykkeltur da???