søndag 22. august 2010

50 mil gjennom Ville Vesten!Da var dagens etappe unnagjort, og det i en forferdelig varme!! Det ble 50 mil og to strøk med faktor 70 før vi nådde målet. I dag var jeg godt fornøyd med valget som Harald gjorde når han kjøpte solkrem, for det er en vanvittig varme, og nesten helt uutholdelig å kjøre i. Dagen begynte bra med ca 15 grader, noe som passer oss nordboere ganske perfekt. Men når klokken ble rundt kl 11 begynte sola virkelig å gjøre jobben, så etter kort tid var vi oppe i 40 og vel så det. Når man da kjører og får litt fart på sykkelen vil sikkert mange tenke at det da blir litt kjøligere av den grunn? Men slik virker det ikke når temperaturen overstiger 37 grader, da får det nemlig motsatt virkning! Det blir nesten som å kjøre med trynet i en hårføner hele tiden, og etter noen timer kan jeg love dere at det er virkelig ubehagelig. Det begynner å merkes i ansiktet, og ikke minst på leppene nå. Sprekker opp og blir såre, så i dag investerte Harald i ny leppepomade. Når han sto å smurte den på seg, så fikk han se at den var rød i fargen, så han spurte meg om han ble helt rød rundt kjeften nå. Til det svarte jeg at han så ut som han gikk med leppestift, og Harald som er det minst feminine jeg kan tenke meg kom med en skikkelig kraftsalve før jeg fikk roet han ned å sa det bare var tull. :-)

Kursen har stort sett gått nordvest i hele dag i håp om at temperaturen skulle synke litt. Det har den desverre ikke gjort, og nå på kvelden her er det over 30 grader fremdeles. Vi har hatt oss en kort tur ut for å få oss noe mat og drikke, og etter dette landet vi på rommet igjen for å kikke litt på kartet mens vi planlegger kursen videre. Etter at vi har sjekket været de forskjellige plassen her i området, er vi kommet frem til at vi setter kursen vest og ut mot stillehavskysten, nærmere bestemt Portland. Vi kommer til å bruke to dager ut dit, og deretter blir det å følge stillehavskysten hele veien ned til San Francisco. Dette skal være en fantastisk fin vei, og jeg har kjørt deler av denne tidligere. Vi skal da få med oss Redwood Nasjonalpark på vei ned hit, og ellers bare nyte sjølufta og en temperatur som er til å leve med. De melder rundt 25 grader og sol hele veien, så det er midt i blinken for min del iallefall. Selv om jeg skal til San Francisco igjen 1 oktober, så velger vi å bruke 1-2 dager her for å slappe av litt fra kjøringen. San Francisco er en utrolig koselig by, faktisk en av de beste i USA etter min mening, så her skal vi kose oss.

I dag har vi forsert noen endeløse sletter, og man ser bare en strek som strekker seg så langt man kan se fremover. Vi har ligget i 100 km/t i en halvtime flere ganger uten omtrent å røre styret. Dette er virkelig ville vesten, og midt ute i dette endeløse landskapet kan det ligge et lite hus/brakke hvor det bor folk. Når man ser på hva slags hus mange bor i, så skjønner jeg at en god del av disse blir tatt av stormene som ofte herjer i disse områdene. Vinteren kan jo være nådeløs kald og langvarig her oppe, men allikevel er det enkle glass i vinduene, og veggene ser ut som de er av papp. Lurer på hvordan de klarer å holde varmen gjennom vinteren!!! Mange vil sikkert tenke at det er kjedelig å kjøre i disse endeløse områdene, men med countrymusikken strømmende ut av høytalerne og cruisekontrollen på, er det bare å lene seg tilbake å nyte livet! :-)

Det meste er stort her over, og når man er ute å spiser, så skjønner jeg hvorfor 70 millioner amerikanere er ekstremt overvektige!! Man får noen vanvittige porsjoner med mat, og jeg har ennå til gode å få ned mer enn halvparten av hva jeg får servert. Selv Harald som sier han er vant med å alltid spise opp det han får på tallerkenen sliter her over. Det er pølser og pannekaker med sirrup til frokost, pomme frites til alt av middager og masse søte kaker og lignende til dessert. Heldigvis klarer vi å styre unna det meste, og matinntaket har vært på et fornuftig nivå så langt. Det går mest i vann hele dagen, og så en liten middag på kvelden.

Bilder har det blitt litt lite av i dag, og det som vil komme av bilder fremover på denne turen er stort sett dokumentariske ting av hva vi opplever underveis. Blir vel uglesett i fotomiljøet når jeg leverer så dårlig standard på bildene, men det får stå sin prøve. :-)

Da satser vi på å komme med en liten rapport i morgen også, så håper jeg dere har hatt en fin helg der hjemme. Hei og hå!


10 kommentarer:

Anonym sa...

God morgen!
Det høres noe varmt ut for dere akkurat nå:) Blir sikkert skjønt å komme seg ut til kysten! San Francisco,- vest kystens vakreste by! Litt misunnelig!-)
Og gutter,- ikke spar på beisen! Lite sjarmerende og VELDIG vondt med sprukken rosinhud!!
Nyt ferden videre. Veldig morro å følge med!

Hilsen Elin F.

Anonym sa...

Hei Bent:) du skriver utrolig bra! såå gøy å følge dere på denne turen. Alt fra varmen og solkrem til pannekaker med sirup og spenningen med hvilke dyr dere skal treffe på... blir her på sidelinjen jeg;)vigdis

Arnt sa...

Hei, Bent!!! Skulle virkelig ha ønsket å vært med, men vi kan jo ta det når vi blir 70 da!!! Kos dere videre og kjør forsiktig!!!

Arnt

Ellen N. sa...

Hei Bent, ja jeg leser hvert brev og synes det er veldig gøy å følge dere,i flott landskap og masse opplevelser. Snart er det min tur.....spennende, god tur videre til deg og din venn.

Bent Olsen sa...

Hei Elin, tenkte jeg trengte noen eksperttips av deg ja, ellers går det jo helt galt her i varmen. :-) Ansiktet føles jo som papp til tider! :-) Tror jeg får bestille en time til reperasjon når jeg er hjemme igjen. :-)

Tusen takk Vigdis for hyggelig kommentar! Synes det er veldig koselig at du følger med og liker det jeg skriver.

Takk til deg også Ellen og hils til gubben. Sees snart. :-)

Arnt, det går fort til 70, så hvis ikke du har slitt deg helt ut på syklingen til da, så får vi ta en tur. :-)

Ha det fint alle sammen.

Ord og bilder sa...

Tusen takk du tar deg tid å dele ord og bilder fra turen..

utrolig artig å følge dere!

monika

June sa...

For en opplevelse dere har. Hørtes ut som dere har det litt for varmt ja. Sikkert herlig å komme seg til kystlinja. Men misunner dere som skal ha varme ei stund til for her sniker høstluften seg frem. Kjempe gøy å se bilder også. Nyt turen videre og kos dere:)

Bent Olsen sa...

Takk for kommentar fra Monika og June også, setter stor pris på de som orker å ta seg tid til en liten kommentar/hilsen.

Ha det bar så lenge, hilsen Bent

kgpriv sa...

Hei Bent!

Takk for interessante reisebeskrivelser. De er varierte og vinklet litt annerledes enn mainstream, noe som bidrar til at interessen hos oss som følger med lett holdes oppe.

Jeg lar meg imponere av frodige skildringer av miljøer og sosiale forhold som ligger et stykke unna det vi er vant til i Gamlelandet. Og, ikke minst, over at en så ivrig naturfotograf klarer å underkaste seg den selvpålagte disiplin at kamera må komme i annen rekke til fordel for felleskapet.

God tur videre!

Mvh Kjell G.

Bent Olsen sa...

Hei Kjell, og takk for koselig hilsen/kommentar! Moro at du følger med på bloggen. Ja, her er det virkelig noe å ta tak i for en naturfotograf, men som du sier må jeg nok ofre meg. Ikke lett når man ikke reiser med likesinnede, men det er jo viktig å kunne ha det hyggelig på andre måter også.

Ha det fint så snakkes vi.