mandag 9. august 2010

Maraton på gang.....Hei dere, nå er det altfor lenge siden jeg har blogget!! Så lenge at jeg er falt ut fra de flestes bloggliste ser jeg, så det er konsekvensen for å ikke være så aktiv som jeg var. Har vært på en del småturer siden sist, var bl.a i Finland med min mor for å se på bjørnene. Da hun var 70 år så ønsket hun seg det å oppleve å se bjørn på nært hold, og da ikke i en dyrepark. Jeg tok henne med til Finland hvor vi hadde en fantastisk natt, og til tider var det 12 bjørn rundt oss samtidig!! Deriblandt en binne med fire unger, noe som er veldig sjeldent å oppleve. Synes det var sprekt av min mor på 70 å ha slike ønsker når man kan velge hvor man kan dra. :-)
Utover dette har det blitt noe fotografering av hubro, og da fikk jeg testet ut de fantastiske blitzene til Nikon. Utrolig moro med flere blitzer stående ut i terrenget og styrt fra kameraet, noe som var en nødvendighet for å få de bildene jeg ønsket av denne nattaktive fuglen.

Men nå braker det løs med turer på løpende bånd. Tirsdag 17 august reiser jeg med fly til Salt Lake City i USA. Der skal jeg og min gode kamerat Harald leie Harley-Davidson og kjøre rundt i statene i 2-3 uker. For 12 år siden hadde vi en tur på to måneder, og den gang lovet vi hverandre at vi skulle ha en ny tur før Harald ble for gammel. Harald fyller i år 70, så nå synes vi det var på tide, selv om han er sprek som en gyngehest ennå. Dette blir skikkelig moro, og vi starter tidlig på turen med et besøk i Yellowstone nasjonalpark. Kommer til å blogge så ofte jeg får nettforbindelse, så jeg håper dere følger med oss.

Når denne turen er gjennomført reiser Harald hjem til Norge igjen, mens jeg setter kursen mot Alaska og Kodiak. Der skal jeg treffe en guttegjeng fra Oslo som har gledet seg i to år til å oppleve villmarka og bjørnene her, og ikke minst laksefisket. Dette blir nå min 15 eller 16 tur opp hit, så her vet jeg jo godt hva jeg går til. Leste for kort tid siden i nyhetene at det var tre stykker som var dratt ut av teltet på natta av en bjørn, hvorav den ene omkom. Dette var i Alaska. Hvert år før jeg reiser har jeg litt stygge drømmer om akkurat dette, men de forsvinner alltid når jeg kommer over. Sist tur vi hadde over dit var det så mye bjørn rundt teltene våre, tror ikke det gikk mer enn en time mellom hver gang vi hadde besøk. Det var aldri noe antydning til problemer, men det er litt spooki å ligge i teltet om natta å høre bjørnene vasse forbil teltet på 2 meters hold. Spesielt når de stopper opp og man bare hører pusten på de, akkurat som de står å tenker på om de skal finne på noe tull før de drar videre. :-) Går nok greit denne gangen også, men tenker ofte på at man før eller siden kanskje møter en som er litt tullete i hodet. Neste år blir det to turer over dit, men da rene fototurer sammen med gode venner, og i litt mer kontrollerte forhold. Her blir det blogging litt i begynnelsen av turen, og noe når vi kommer ut av bushen igjen.

Når denne turen er gjennomført blir det en kort tur hjem for bare å snu igjen. Rett på flyet til San Francisco i California og ny motorsykkeltur. Da skal jeg ha med meg 34 stykker på en rundtur i California etter å ha hatt noen dager i san Francisco først. Når vi er ferdig med motorsykkelkjøringen blir det fly over til New York for å avslutte med noen dager der. Hjemme medio oktober, og da håper jeg at ting roer seg ned etter hvert. :-)

Håper det er noen der ute som følger oss på turene, og gjerne kommer med litt kommentarer hvis dere har tid. Det er alltid moro å høre noe fra dere hjemme. Skal legge ut bilder og tekst så ofte jeg får det til.

OK, nå fikk jeg samme bildet opp to ganger, å ikke finner jeg ut hvordan jeg skal få det ene vekk, så dere får leve med det. :-)

Ha det bra så lenge, hilsen Bent

7 kommentarer:

Kristian sa...

God tur, høres ut som du får kjørt deg her ja....Blir gøy å følge med på bloggen:)

LarsVerket sa...

Skal si du er i farta!
Ønsker deg gode dager og masse flotte bilder!

Arnt sa...

Dette blir gøy å følge med på!!! :-)) Arnt

Tom Dyring sa...

Det var jammen på tide du blogga igjen. Enig i dèt. God tur. Jeg følger med.Fjerne bildet som kom 2 ganger ? Høyreklikk på bildet og trykk klipp ut..... That`s all.

Bent Olsen sa...

Hei dere og takk for kommentar. Skal som nevnt blogge så ofte jeg kan, så håper jeg det blir litt artig for dere å følge med på. Takk for tipset Tom angående det å fjerne bilde!! :-)

Hilsen Bent

Anonym sa...

God tur Pappa.
Kjør forsiktig og ha en kjempefin tur :) Gleder meg allerede til du kommer hjem igjen, selvom det ikke er så lenge du skal være hjemme før du skal av gårde igjen...

Kos og klem fra jentene dine i søgne som er kjempe glad i deg!!!!

Bent Olsen sa...

Tusen takk for koselig hilsen Renate!!! Kjempeglad i dere også vet du, og kommer snart hjem til dere.

Klem fra pappa.