lørdag 28. august 2010

Turist i San Francisco

Da var denne dagen også over, og i dag har vi bare vært turister i San Francisco. Vi startet med en frokost på Pier 39, og som vanlig måtte halvdelen ligge igjen etter oss. Ba om halv størrelse, men tror ikke de helt skjønner hva jeg mener. De ser bare rart på meg. Etter dette spaserte vi bort og kjøpte oss dagspass på kabelvogna som går rundt i byen, og tok denne opp til Chinatown. Gikk rundt der å kikket litt på kineserne og alt hva de holdt på med, før vi tuslet videre opp i byen. En tur innom Starbucks Coffeshop for en liten forfriskning, og etter dette tenkte vi ta kabelvogna videre. Da vi kom bort dit vi skulle gå på var det kø på mellom 100 og 150 meter!! Det kokte av folk, og vi fant fort ut at at dette orket vi ikke. Det ble ikke mer kabelvogn på oss i dag, så sånn sett var dagspasset bortkastet. Vi tok en taxi ned til sjømannskirka, og der ble vi hyggelig mottatt av presten selv. Han hadde bare vært prest her i byen i fire uker, men trivdes utmerket. Hyggelig fyr, og vi fikk i gang vaffelpressa slik at vi holdt magen god og stram frem til vi kom til neste foringsstasjon. Nå må jeg bare være forsiktig, for etter sist tur over her var det omtrent bare skoene som passet når jeg kom hjem. Skal i bryllup og har bestilt ny skreddersydd dress, problemet er bare at skredderen tok målene av meg to dager før jeg skulle sykle til Hovden og var nogenlunde fit, ikke etter noen uker i de matglades legoland!! Får satse på at et par uker i villmarka i Alaska gjør susen, der blir det bare fisk og vann. Fikk forresten avtalt med presten at vi kom 33 stykker første lørdagen i oktober, for da skulle de servere grøt, så det syntes han var helt topp!

Etter besøket i kirken gikk vi en tur på rommet og slappet av litt, for så å ta turen ut på byen igjen når det nærmet seg kvelden. Da var solen kommet frem for fullt, og folkelivet kokte ned på Fishermans Wharf. Vi har stort sett bare gått rundt å sett på folkelivet, og det er masse folk som underholder over alt. Mange fantastiske artister som gjør ting jeg ikke trodde var mulig å gjøre med en menneskekropp!! Man blir bare helt målløs, og det er utrolig moro å kikke på. I tillegg til dette er det desverre mange triste skjebner også å se der nede, mye fattigdom og folk som ikke har verken mat eller plass å bo. Harald og jeg har delt ut dollarsedler i hele dag, både til artister og fattigfolk, og vi er begge enige i at vi er alt for raske til å klage på bagateller hjemme i rike Norge.

Vi fant oss en koselig restaurant i dag, og vi fikk bord helt med vinduet med utsikt rett ut mot Alcatraz og Golden Gate. Veldig god mat og veldig god service. Der har jeg nå bestilt bord på lørdagskvelden til hele gjengen som skal over i oktober, så da får vi en felles samling før vi starter turen sydover langs kysten.

Nå er det kvelden her igjen, og vi har bestemt avreise tidlig i morgen, med kurs mot Jamestown opp i Sierra Nevada-fjellene. Det blir en grei tur, og vi kommer til å kjøre gjennom flere små koselige gullgraverbyer før vi ender opp der vi skal bo. Vi har ikke booket noe hotell på forhånd, men satser på at vi finner noe greit. Håper det er nett på stedet, for da får vi ut en blogg derfra også. Hvis ikke så hører dere fra oss så fort vi er på nett igjen.

Ha det fint så lenge, hilsen fra oss.

Har masse bilder jeg hadde tenkt å legge ut, men nettet er for tregt til at jeg får lastet de ned. Prøver igjen siden.

7 kommentarer:

gmj sa...

Hei dere to.

Oppe med sola i dag jeg. Skal på et seminar i helgen som jeg tror blir spennende.

Forøvrig knallvær her hjemme nå, men skifter jo fort her også da.

Skal labbe et par dager i Setesdalsheia neste uke. Gleder mæ til det.

Kos dere videre og vær forsiktige da. Gye

Arnt sa...

Hei der igjen!!!

San francisco høres ut som en by en, kanskje, må besøke etterhvert!!


God tur videre!!!

Anonym sa...

Høres ut som at den dressen ville jeg ha hatt en ekstra cm å gå på hehe:) Det er vel Outmann som ligger i Nevada tror jeg.Sola skinner her,og sykkelen skriker etter tur:) God tur videre:)

Anonym sa...

Takk for nok en hyggelig rapport!

Det er vel fare for at det må felles inn et lite vakkert tøystykke både i bukse og jakke når du kommer hjem. usa har en tendens til å ha det resultatet på noen og enhver....

God helg til dere!

Elin

Grethe sa...

Fint å være turist i SF, ikke vel?Og du er jo så heldig som skal tilbake igjen om ikke så lenge. Byen tåler flere besøk, den. Tenker det var godt å få hvilt kroppen litt.
Her var det VAMP konsert i går. Helt topp!!
Nå er det helg, og godt er det. God helg til dere også, og god tur videre
Klem fra Grethe

Bent Olsen sa...

Kos deg masse på fjellet Gye, blir sikkert kjempedeilig!!!

Fineste byen i USA etter min mening Arnt, så dette kan anbefales.

Redd hele dressen må til Fretex Elin, men har heldigvis en større i backup. :-)

SF er helt topp Grethe, så det passer fint med litt stopp her ja. Kos deg i helgen, så snakkes vi snart. Klem.

Love Kpop sa...

I know there will be many difficulties and challenges but I am determined to do it. If it does not succeed then it will be a lesson for me as well
catmario4.com