tirsdag 5. oktober 2010

Dag 1, Monterey
Da var første dagen på syklene unnagjort, og vi er nå ankommet Monterey som ligger ca 20 mil syd for San Francisco helt ute ved kysten.

Dagen startet ved at vi ble hentet på hotellet klokken 0800 og kjørt til plassen hvor vi skulle leie syklene. Hadde belaget meg på at dette kom til å ta tid, men at det skulle ta 4,5 timer før vi hadde fått ut syklene, det hadde jeg aldri trodd!!! Skal skrive en mail når jeg kommer hjem for å klage på dette, for makan til surr har jeg aldri opplevd. Vi kom oss nå av gårde etter hvert, men Liv Bente fikk en sykkel hun ikke hadde bestilt, og Leif fikk søren meg en Honda Goldwing!!! Det er jo en fin sykkel det, men det er klart at gutten er jo utpekt som turens mobbeoffer fra første stund! :-) Det toppet seg litt da Kjell gikk bort til Leif i en av pausene og bestilte to pølser med begge deler, for han syntes sykkelen så ut som ei pølsebu!! :-) Ja ja, vi får håpe Leif har rygg til å bære dette da. Han ba så tynt om at dette ikke ble lagt ut på bloggen før dama hans hadde kommet over. Hun kommer nemlig ikke før om en uke, og da var han redd hun ikke ville komme hvis hun så at hun måtte kjøre Honda. :-)

Det var litt knotete å komme seg ut fra plassen der vi startet, mye trafikk og veier på kryss og tvers over alt. Så litt mørkt på at 16 sykler skulle starte samtidig og komme oss ut på de rette veiene, men det gikk utrolig bra!!! Alle sammen var flinke og fulgte godt med hele tiden, så etter en times tid på motorveier med 4-5 filer hver vei endte vi opp på Highway 1 som blir veien vår i to dager nå. Det ble en kort stopp for å høre at det gikk bra med alle, noe det gjorde, så etter en kjapp matbit satte vi kursen sydover mot dagens mål. Vi hadde en kort stopp til da vi hadde ca 10 mil igjen, og alle smilte fra øre til øre. Mens vi kjørte langs klipper og strender kunne vi se surferne ute på de gedigne bølgene fra Stillehavet som lå rett ut for oss. Vi hadde kraftig vind rett inn i siden, så det ble en del vingling i vindkastene til tider. Før vi kom oss av gårde fra siste rasteplassen måtte noen av guttene hjelpe til å få skudd en bil i gang, så fyren som eide bilen var rimelig fornøyd med at det var så mange velvillige sjeler til å hjelpe.

Vi ankom hotellet vårt i Monterey rundt klokken 1500, så nå har hele gjengen sittet ute på terrassen her å kost seg siden. Jeg hadde lagt opp til en litt kort dag i dag med tanke på at det er noen år siden noen av guttene har kjørt, og at det alltid tar litt tid å få løst ut så mange sykler. Alle var fornøyd med dette, og det er en kjempefin stemning i gjengen. Planen videre i dag er å spise middag samlet klokken 2000, og etter dette blir det vel køya på de fleste. Vi starter klokken 0900 i morgen, så da må alle være ferdig pakket og ha spist frokost. Dette med maten blir fort en utfordring når vi er så mange, så jeg har på forhånd bestilt middag klokken 2000 på samtlige plasser slik at vi får sitte samlet om kvelden. Når vi er underveis på syklene må vi satse på noen av disse Fast Food-kjedene, så i dag ble det Taco Bell.

Har lyst til å nevne ei av damene som er med på turen i år. Ellen Nes har aldri sittet på en motorsykkel før, selv om Bjarne har kjørt i mange år. Hun har vært redd for dette, men i år tok hun mot til seg og valgte å bli med. Hun fyller 67 år i år, og hun storkoser seg!! Ikke verst å debutere i en alder av 67 år synes jeg!!! :-)

Da hører dere fra oss i morgen igjen, og jeg skal hilse tilbake til alle som har kommentert bloggen og sendt hilsener til oss. Håper dere fortsetter med dette.

Mvh Bent

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bent.
Misunner deg ikke å skulle holde styr på alt dette.Den amerikanske orden og effektivitet avslører seg seg til stadighet. De har jo hatt månedsvis på seg til å ha tingene på topp hev til dere skulle komme. Flotte bilder. Kjenner jo igjen Helge T. Han må ha pumpet grunig med jern på Spenst siden sist! Hils til han,Helge Skeie,Kjell ,Ole og Eirin og kjør forsiktig på den koselige veien sørover.mvh Harald

Anonym sa...

Ser nå at det kommer til å bli veldig gøy å følge dere. Hils gjerne til Liv Bente og be henne kjøre forsiktig (det gjelder dere alle også). Hilsen kollegaene til Liv Bente =)

Arnt sa...

Nok en fin dag, skjønner jeg!!! Kos dere o g hils!!! Oppfør dere i trafikken!! hehe :-))

KARIANNE sa...

Kremt, kremt! Har mamma skrytt på seg ett år! Hun ble da nettopp 66. Men jeg er helt enig meg deg, Bent. MorEllen en verdens sprekeste mamma. Hun har snakket SÅ masse om denne turen og alt er planlagt til den minste detalj. God tur videre. Karianne (som har fått seg ny G-mailkonto)

gmj sa...

Du må være en tålmodig mann Bent, som klarer å holde roen opp i alt dette her. Selv om jeg til tider har opplevd deg som det motsatte, men det var jo i jobbsammenheng he he.

Hvordan er temperaturen. Ull innerst el?

Her er det regn, regn og atter regn, så det blir en del tid på Elixia ja.

Ha en fin tur videre.
GYE

Anonym sa...

Honda..!!?? Hallooo..!!! På Harley tur i USA på en Honda..!! haha, er det mulig?? Vel, om ikke annet så er resten av følget godt plassert på riktig merke, noe som igjen betyr at det er det øynene våre skuer selv om det ikke er det vi sitter på. Fortvil ikke, Leif, vi tåler dette :) Lo høyt da jeg leste om Kjell som bestilte pølser fra den tidligere nevnte Harleykopien ;)
Ellers høres det ut som dere har det topp, og jeg kan heller ikke lese noe mellom linjene som tilsier noe annet.. Selv jobber jeg lange dager her hjemme i regnet, og det kommer jeg til å gjøre til jeg snubler inn i første fly på vei "over there". Gleder meg!
Stor klem fra -heidi-

Anonym sa...

Heisann.
Har ikke lest bloggen på et par dager da man bare må nyte de flotteste høstfargene på minst ti år. Med tanke på forrige kommentar tenker jeg på hvor tar man det fra? Men, du har rett i at man skal ha respekt for den eldre garde :-)
Ellers syntes jeg å gjenkjenne Elin "Zeppelin" Federici som satt å blomstret over en kopp kaffe. Trivelig.

Kos dere "glugg" og hold hjulene på rett spor slik at det kan formiddles nye og gode historier til oss som følger med. Hils de kjente.

Mvh,
DagH

hedda sa...

jeg har skjønt at dere koser dere.
kos dere videre.

hils til alle klem Hedda

Anonym sa...

Du er jaggu meg flink som ordner alt det der, høres jo moro ut, men mye logistikk. God tur, er gøy å følge med på bloggen.
Ser Hondaen hadde fått egen p-plass, he,he

Kristian

June sa...

Hei og hå.
Det øser og poser ned her i det Norske land. Håper dere får sol og fint vær når dere skal brumme avsted på syklene. Kjempegøy å se bilder, en flott gjeng du har med. Dette er noe du virkelig skulle ha laget ei bok av. Du er fantastisk som klarer og holde styr på alt og alle. Sprekt gjort av ho som aldri har sittet på en sykkel før å hive seg med på en slik tur. Satt på med mi søster ei gang på en racing sykkel og det var tungt og klamre seg fast. Men sikkert noe mere avslappende på en Harley. Der er det vel ryggstøtte så en kan lene seg tilbake å slappe litt av. Nyt dagen videre å kjør forsiktig.

Catharina Hanssen sa...

Kjempegøy å følge med på det du skriver Bent, god tur videre til dere alle sammen! Håper dere fikk gjort litt stas på de foresatte den 4:)
Hilsen Catharina

Anonym sa...

Hei igjen:) Blir jo litt misunnelig her:) Mimrer litt om turen 2000.Jeg var kledd ferdig nesten før jeg hadde lagt meg.Var livredd for ikke å rekke avgangen:) Vi skjønnte fort at du var STRENG der ja:) Da var vi bare 11 sykler. Du er jammen mæ god til å få det til.Bedre reiseleder kan ingen få.Så alle er i trygge hender:) Gøy å lese igjen i mårra.Wenche.

Anonym sa...

Så gøy å se så mange kjente fjes!! Du har noen utfordringer i forhold til logistikk,- men det er jo en herlig gjeng du har med deg! Hils alle jeg kjenner Bent!
På Mallorca har vi HERLIGE
dager!Liver skal nytes! Følger med videre:)
Elin

Anonym sa...

hei igjen Bent. Flotte bilder på bloggen, men savner deg der. Er jo en fotograf til med så det må vel la seg gjøre :-)
Leser bloggen din hver morgen og det er så morro og lese, som flere sier, du skriver kjempebra, føler nesten man er med på tur.
Været her er som vanlig på denne tiden, regn og vind. De har truet med flom også. Torsdag skulle det bli noe lignende min 70 års dag i fjor. Men jeg liker høsten, er så fine farger da.
Går kjempebra på treningen, blir så sprek som bare det nå :-))) Ha det fint, kjør forsiktig alle sammen og hils de jeg kjenner. klem fra mamma.

siren sa...

Heisann.
Fikk lenke til bloggen din via Kjetil, svoger til Elsa med den vakre hjelmen. Og jeg vil bare be deg ta godt vare på Linda! Selv om hun har Geir som passer på henne. Hils henne fra Siren. God tur videre. Gøy å lese og se bilder :)

Anonym sa...

Hei! Så gøy å følge den tøffe Harley gjengen + en Honda på bloggen.Ja Ellen, når man er 66 da gjør man som man vil og viser at du er Kr. Sands tøffeste RYPE!Hils til alle som kjenner oss . Ønsker dere god tur videre og kjør forsiktig!

Hilsen Sylvia og Nils Magne

Bent Olsen sa...

Hei alle sammen, og tusen takk for mange hyggelige kommentarer!!! Tror det er ny rekord nå med 16 kommentarer på under ett døgn!!! Skikkelig moro, og håper vi slår denne rekorden veldig snart. Det første jeg gjør når jeg våkner er å sjekke om det er kommet noen kommentarer, så leser jeg opp de aktuelle for deltakerne på turen, og hilser til de det gjelder. Alle synes dette er moro, så bare fortsett med dette.

Mvh Bent

Anonym sa...

Veldig fin blogg og artig skrevet Bent, du er god til å få det til vet du :-)
Har bedt min venninne og x-kollega hilse til deg, hun har jo ellers god trening fra sykling til Skagen så rumpa holder nok bak Bjarnes rygg i noen mil til.
Fortsatt veldig god tur til dere.
Klem vennen!