fredag 15. oktober 2010

Nærmer seg slutten på turen...
Hei igjen og beklager at jeg er litt treg med bloggen nå! Lovet jo å komme med litt bilder fra NY, men i går regnet det så mye her at det ble ikke særlig med fotografering. Det skal visst bli regn og sterk vind i dag også, så skal det bedre seg i morgen igjen. Skal få tatt litt bilder når været blir noe bedre, så satser jeg på at jeg får lagt ut en siste blogg til før denne turen er over. Med andre ord er det ikke sikkert det kommer noe i morgen, men da i overmorgen.

I går ble tiden stort sett brukt til to ting for min del på dagtid. Etter å ha spist en altfor dyr frokost spaserte jeg opp på Apple store for å kikke litt på alle godsakene der. Traff Terje og Ole Petter utenfor butikken, de hadde vært på sightseeing tur med buss i NY og hoppet av utenfor butikken. Etter en times tid der inne satte vi oss i taxi for å kjøre ned til verdens største fotobutikk som heter B&H. Det er en skikkelig "gåttebutikk" for gutter som oss, og her inne kan man jo gå hele dagen uten å komme gjennom. Det er 1550 ansatte i selskapet, og 200 av disse står i de forskjellige kassene rundt i butikken som er over flere etasjer. Samtlige ansatte er jøder, så de har stengt på lørdager, for da er det sabbatt eller hva det nå heter. De andre jobber på kontoret og med utsendelse av varer til hele verden.

Når man kommer til ei kasse må du stå i kø for å bli betjent. Når det er din tur går du til kassa å prater med ekspeditøren, sier hva du kan tenke deg osv. Ekspeditøren trykker inn noe på datamaskinen, og vips så kommer varen seilende på et rullebånd. Hvis du vil ha varen blir det registrert på navnet ditt, og du får med deg en lapp. Slik går du fra avdeling til avdeling, og lappen blir større og større etter hvert. :-) Opp i taket kan du se kasser med varer som kjører rundt på et bånd, og til slutt ender opp i avdelingen som ligger ved utgangen av butikken. Når du er ferdig med å handle stiller du deg i køen for å betale, en kø for cash, og en kø for kredittkort. Når så varene er betalt får du en lapp som du tar med deg i en ny kø for å endelig få utdelt varene å gå ut av butikken. Helt utrolig system, og høres sikkert stressende ut, men det går veldig fort i alle disse køene.

Ble litt småhandling i går, men klokken 10 i dag skal vi ta runden igjen. Har lovet å være med noen av de andre som vil handle litt kamera og greier, så da blir det vel litt kø på meg i dag også. :-)

Nå er gjengen stort sett delt opp i forskjellige grupper, og noen av de andre har jeg ikke sett siden vi ankom NY. Vi var en gjeng på 12 stykker i går som gikk ut samlet for å spise middag, og etter dette ble det litt spasering i gatene under de nyinnkjøpte paraplyene. Vi traff Morten og Anne som nå var kommet til NY for å være noen dager, så det ble en koselig avslutning på kvelden før alle gikk til sengs rundt midnatt.

I dag skal vi alle sammen ut på en felles middag, så det blir siste samling med hele gjengen før en del av gjengen reiser hjem på lørdag. Flesteparten reiser hjem på søndag, mens de resterende reiser hjem på tirsdagen.

Fikk ikke tatt noen bilder i går, så derfor legger jeg ut litt bilder fra tidligere på turen, så lover jeg å komme litt sterkere tilbake i siste bloggen. Det tar litt tid å blogge/fotografere hver dag, så av og til er det litt deilig å bare la alt ligge for en dag. Det skjer jo ikke så mye heller nå på slutten, så det er jo begrenset hvor interessant det er for dere å følge med.

Ha det fint så lenge, og ha en fantastisk fin helg alle sammen.

Mvh Bent

6 kommentarer:

Unge Hr. Nes sa...

Virkelig misunnelig på den turen til B&H. Har snakka med flere som har vært der, og som du sier, en skikkelig godtebutikk. Skulle gjerne vært der å handla litt Nikon utstyr :-)

gmj sa...

Ha en fin helg du også Bent.

Gye

Anonym sa...

kjære dere alle,,,,, nå er dere snart hjemme igjen og det er der nok mange som gleder seg til. Vi ønsker dere en riktig god tur hjem, takk igjen for en fantastisk blog Bent. Klem fra Randi

Karianne Nes Frøyså sa...

Nå teller vi bare timer.......GOD TUR HJEM!!

June sa...

Heia.
Har avsluttet kvelden med å lese koselig blogg etter eksamensskriving på en Lørdagskveld.
Kos dere de siste dagene i NY. Ja, du går vel helt bananas i den fotobutikken. Har temperaturen vert grei de siste dagene da. Her til morgenen var det fem blå.

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen, tror nok de fleste ser frem til å komme hjem igjen nå ja. Temperaturen her over har ligget på 15-20 grader, litt regn i perioder, men ellers fint.

Mvh Bent