mandag 11. oktober 2010

Dag 7, Chester....en deilig dag på sykkelen..

Dag 7 er over og vi har akkurat avsluttet med en god middag på en restaurant 200 meter unna der vi bor. Vi er nå innlosjert på Best Western på et lite tettsted som heter Chester.

Kjøreturen fra Plymouth startet i dag klokken 0900, og da hadde Hugh og Randy med flere ankommet plassen vi bodde. De skulle følge oss oppover til Lake Tahoe på noen veier som var veldig fine, og derfra skulle vi kjøre videre på egenhånd. Kjell prøvde seg dagen før med å si at bensinstasjonen ikke åpnet før klokken 0900, og jeg gikk rett i fella. Det som var sannheten var at den åpnet klokken 0600, men Kjell trodde han skulle få litt mer tid til å komme seg på morgenen. Jeg fikk nyss om dette, så jeg ga beskjed om at alle skulle stille med full tank og ferdig spist klokken 0900 sharp, for da kjører vi. Denne gangen hadde alle fått gjort som jeg sa. Kjell har nå mistet all troverdighet, og blir ikke hørt i fellessamlinger når vi diskuterer turen videre. :-)

Vi kjørte stille og rolig oppover i fjellene, og på det høyeste var vi oppe i 2700 moh. Snøen var så vidt begynt å legge seg på toppene, og det var en deilig høstluft som var akkurat så kald at den fikk kjølt oss passe ned. På vei opp i fjellene stoppet vi på en plass hvor 5 motorsyklister ble drept samtidig da en trailer med tømmer kjørte i hele gjengen. Bensinen på syklene tok fyr, og samtlige brant til døde. Det var montert en motor fra en av disse syklene på en liten stein, og man kunne tydelig se hvordan ting hadde smeltet i brannen. Det var også satt opp 5 kors til minne om disse ungdommene som så tragisk og uskyldig ble revet bort i løpet av sekunder. Man gjør seg noen tanker når man står på en slik plass, og tenker på hvor skjørt og brutalt livet kan være noen ganger. Viktig å leve mens man kan!!!

Vi hadde en kort stopp til før vi nådde Lake Tahoe som er et kjent vintersportssted. Her kjørte vi inn på en Taco Bell og spiste dagens lunch mens vi pratet med våre nye venner, og etter dette skilte vi lag med disse. De skulle kjøre tilbake der de kom fra, mens vi satte kursen nordover mot Chester. Vi fulgte veien rundt innsjøen helt til vi var på andre siden, og der kjørte vi rett nord og inn i et fantastisk fint område med bra veier og lite trafikk.

I dag fikk jeg en periode hvor jeg ble skikkelig døsig en stund, og jobbet med å få luft nok i ansiktet til at jeg skulle våkne ordentlig. Tenkte at nå må jeg bare få stoppet slik at jeg kan få en liten hvil, og etter kort kjøring fant jeg en grei plass hvor alle syklene kunne få parkert. Det viste seg da at omtrent alle sleit med samme problemet, så her var det bare å legge seg litt i grøfta for en strekk. Etter dette stoppet vi på første plass hvor det var mulig å få seg noe kaffe slik at vi ikke gikk på en ny smell med sjåfører som kjørte rundt i halvsøvne.

Siste strekket gikk radig unna på fine veier, og vi ankom Chester og hotellet vårt klokken 1730. Her var det bare å sjekke inn, og etter dette samlet vi oss utenfor hotellet med noe å drikke mens samtalen gikk livlig rundt turen vi hadde hatt i dag. Samtlige syntes det var en flott dag, og det at vi hadde hatt sol fra skyfri himmel hele dagen gjorde ikke tingene verre. Ser at noen av oss begynner å bli rimelig røde i nepa nå etter solen, så nå må det nok snart noe solkrem på bordet.

I morgen blir en litt lengre dag, og da skal vi kjøre ut til kysten igjen til et sted som heter Arcata. Vi skal også innom en nasjonalpark som heter Lassen Vulcanic NP, så her regner jeg med at det kanskje går litt tid. Derfor har jeg bestemt avgang klokken 0800 i morgen.

Følg med videre, nå har vi bare to kjøreøkter igjen før det bærer mot New York noen dager.

Mvh Bent

9 kommentarer:

Arnt sa...

Hørest ut som dere koser dere og det er kjempe gøy lesning!! God tur videre!!!


Arnt

Anonym sa...

Hei Bent.Kan tenke meg at dere har hatt enfin tur i fjellene . Hvis jeg noen gang kommer til SF igjen så skal jeg leie meg en bil eller sykkel på en dagstur dertil. Du husker jo min geografiske disorientering om Squaw Valley ?(OL 1960)
Når dere i morgen kommer til Arcata, er vi tilbake på kjente "stier"(i ordets rette betydning) langs Stillehavet. For en tur du har lagt opp til og for en minnebok å ta med seg for deltagerne! Det er jo bare å printe ut og sette i album.Ha det fint videre.mvh Harald

gmj sa...

Hei Bent.

Høres ut det er en meget fornuftig reiseleder gjengen har fått med seg på tur. Fortsett med det.

I dag skal jeg faktisk ha programtime med Kjetil. Jeg som egentlig hater helsestudio biten på Spenst. Så det er en stor bragd.

Fint fint vær hjemme. Ha en fortsatt fin kjøretur.
GYE

Anonym sa...

Hei Bent!

Godt å høre at dere stopper opp når trettheten kommer sigende..
Høres ut som kjempe tur,- men dere skulle altså lånt solfaktoren til Harald... he he
God tur videre

Hilsen Jorunn

Anonym sa...

Heisan:) Ja dette er mat for Monsine hehe.Det høres helt fantastisk ut.Dette med grillinga og få opplevd alt det andre høres helt supert ut.Lake Thaoe har jeg vært,fin natur.Så jeg gleder meg til å lese neste innlegg:)wenche

KARIANNE sa...

Åhhh, dere har en fin tur! Nå har jeg vært på trening og gleder meg til å få hjem trenings"buddy'n" min(Ellen) Om 1 uke er dere hjemme igjen. Skulle gjerne vært med på siste del, SHOPPING!!! Mamma, lykke til. LAK Karianne!

Anonym sa...

hei igjen Bent. Så spennende tur!!!! Skulle gjerne opplevd den, men kanskje i bil :-)
Bloggen er dagens høydepunkt, du er en dyktig skribent og like dyktig fotograf som alltid.
Godt du sørger for å ta pauser når det røyner på, er ikke lurt å kjøre i halvsøvne. Grøsset når jeg så korsene etter de 5 ungdommene, huff så tragisk. Livet ER skjørt og man vet ingenting om morgendagen.
Takk for "gullsteinen" var snillt av deg :-) skal ta godt vare på den!!!
Alt bra med alle her hjemme, været er nydelig, men kaldt om natta, var 2 grader når jeg sto opp.
Ha det godt og kjør forsiktig, gleder meg til du kommer hjem, savner deg vet du. klem fra mamma, veldig glad i deg.

hedda sa...

hei
dere har en fin tur forstår jeg.
jeg gleder meg til dere kommer hjem.
savner Ellen og Bjarne.
mvh Hedda

Bent Olsen sa...

Takk til dere alle sammen for kommentar.

Ja Harald, nå er vi på kjente trakter. Rart å tenke på at vi var her bare for noen få uker siden!!

Følg med på de siste dagene av turen da.

Mvh Bent