tirsdag 12. oktober 2010

Dag 8, Arcata....sol og alt bare toppers...Arcata som ligger rett i nærheten av Stillehavskysten er nådd, og dette blir siste stopp før vi leverer syklene tilbake i San Francisco i morgen. Blir både godt og litt vemodig, men turen er jo ikke helt over ennå. Vi skal jo videre til New York på onsdagen, så det kan jo bli litt moro der også.

Turen i dag har vært en fin etappe, og vi startet klokken 0800 på morgenen i klart vær, men veldig kaldt. Temperaturen lå rundt null grader, og det var rimelig friskt når vi satte av gårde. Det var bare ca 5 mil til vi kom opp i det som heter Lassen Volcanic nasjonalpark, og der hadde vi første stopp. En fin park, men lukta var det verre med. Kunne kjenne svovellukten sive opp av bakken, og enkelte plasser kunne man også se dampen sive ut. På det høyeste var vi nesten oppe i 3000 moh, og det var en fantastisk utsikt. Vi var nokså utsatt for den sterke vinden når vi var på toppen, og på det verste var det nok en del minusgrader effektivt. Vi kom oss fort over fjellet, og når vi begynte nedstigningen kunne vi kjenne hvordan varmen sakte men sikkert begynte å ta tak i kalde fingre og tær.

Den ruta vi har lagt opp til består stort sett av bra veier og lite trafikk, men det er utrolig mye veiarbeide her over. Blant de mange stoppene vi hadde på etappen i dag kom vi over en litt artig sak. Først er det jo skiltet 2-3 ganger med noen hundre meters mellomrom at du kommer til veiarbeide. Så står det et menneske med et skilt hvor det står stopp på den ene siden, og kjør sakte på den andre. Når vi så kan kjøre må vi følge etter en bil med blinklys på taket, og bak på bilen står det følg meg. Mens vi fulgte denne bilen i dag møtte vi på en veiskrape som skrapte sand og grus ut i veien, og bak denne kom en ny veiskrape som skrapte dritten tilbake igjen!! Når vi så kommer ut av området det er veiarbeide på står det et nytt menneske med tilsvarenende skilt å veiver. Altså 5 mennesker, 2 store anleggsmaskiner og 1 bil i aktivitet for å få utført ingenting!!! Det må man jo kalle sysselsetting på høyt plan!! :-)

Ole og Arne Henry med damer er reist tilbake til San Francisco i dag da Arne Henry hadde en avtale der nede, så nå er vi "bare" 29 personer og 15 sykler igjen. Arne Henry reiser hjem til Norge, mens Ole drar til Florida hvor han har hus.

Som jeg skrev litt tidligere er det slutt på at vi tøyser med Leif angående Hondaen han kjører på. Han ble sint som en ilder, så vi fant det lurest å roe det litt ned. Fra vår side var det ment bare som litt moro, men mottakeren var ikke helt på samme kanal. I dag når vi hadde siste stopp før vi ankom hotellet var det søren meg noen amerikanere som overtok den jobben!!! Når Leif svingte inn på rasteplassen ble han møtt av fire amerikanere som spurte om det var en motorsykkel eller et romskip ham kom kjørende på?? Heldigvis tok Leif dette bedre enn han gjorde når vi prøvde oss med litt morsomheter, han gikk sågar så langt som å kalle det god humor!! :-)

I morgen blir den lengste dagen på turen, så noen av deltakerne er litt bekymret. Jeg har sagt det blir langt og MYE svinger, og det er ikke alle som er like fornøyde med dette. Derfor har jeg bestem å korte inn litt på dette ved å bare ta det første stykket med svingete vei, og deretter kjøre ut på en "raskere" rute slik at vi når San Francisco i tide. En stor utfordring i morgen blir å komme samlet gjennom San Franciscos gater til der hvor vi skal levere syklene, så det kan bli litt spennende!!

Noen i gjengen begynner å bli litt slitne både her og der etter all kjøringen, for dette er uvante greier for de fleste, og med tanke på at alderen ikke er til noen fordel lenger må man vel nesten forvente dette. Torhild har anskaffet seg en rosa liten badering som hun sitter på, og som avlaster gluteus maximus for de verste pinsler. Denne bruker hun som nakkestøtte på flyet og som hodepute ved bassenget, så her er det mye i ett kan man si.

Som vanlig skal vi ut å spise klokken 2000 i dag, så jeg får hive meg i dusjen slik at jeg blir klar. Tar jo ikke sjangsen på å komme for sent til noe som helst, da jeg selv kjører knallhard disiplin i gjengen på dette med å komme på tide. For noen år siden kjørte jeg fra en gjeng som ikke holdt tiden, og dette snakker de om fremdeles, så ingen tar sjangsen på å bli akterutseilt. De som ble frakjørt den gangen kom aldri mer for sent, så virkningen var akkurat som forventet. :-) Husker godt når jeg satt langt ut i ørkenen Death Valley, hadde kjørt en times tid før jeg stoppet. Der satt jeg å så på ei støvsky som kom nærmere og nærmere, og det var de akterutseilte som kom i 120 for å finne meg igjen. :-) Så når jeg sier vi starter klokken 0900, så vet alle at klokken 0910 er for sent. Slik må det være når vi er så mange på tur, og det har fungert utmerket med denne gjengen.

Da har vi vært ute å spist på et sted rett overfor der vi bor. Oriental Buffet hette plassen, og som dere kanskje skjønner var det noe asiatiske greier som en ikke vet hva er for noe. Ikke min favoritt, men skal si alle de andre var fornøyde!!! Helt i starten når vi kom dit og kelneren kom for å ta bestilling på drikke var humøret helt på topp, helt til han sa at det eneste de kunne få å drikke var brus. Dere skulle sett trynet på gjengen da!! De så ut som de hadde solgt flesk uten å få betaling hele gjengen, med unntak av colaguttene (Terje og Bent). Noen vurderte å bare gå for å finne en annen plass, men de roet seg litt etter at det verste sjokket var over. Tenkte at nå blir jeg vel hudflettet og beskyldt for å ha gjort dette med vilje, men jeg visste faktisk ikke at det var alkoholfritt før jeg hørte kelneren sa det. Men utrolig nok så endte det bra, for maten var visst helt fantastisk.

Litt lite bilder i de to siste bloggene, men skal se om jeg kan kommer sterkere tilbake.

Da sees vi i morgen igjen da, og hilser til alle dere hjemme fra deltakerne på turen.

Mvh Bent

14 kommentarer:

Anonym sa...

God morgen!
Takk for hyggelig og underholdende tur så langt! Det har vært gøy å følge med på reisen. Tviler ikke ett sekund på at dere har hatt utrolige opplevelse og sikkert MASSE morro!
Går ut ifra at det som vanlig bare er jentene som har vært lure nok til å ha med seg godt med solkrem,- så det er vel et stort antall med slitne lærtryner på dere guttene:-)
Som dere leser av tilbakemeldingene har vi verdens skjønneste høstvær og det nytes! Skulle likevel gjerne byttet bort noen dager av dette for å fått noen dager i NY. Var der i sommer og skal definitivt tilbake!-)
Hils alle jeg kjenner og nyt siste etappe på sykkel! Kan godt forstå at rompe og rygg verker på noen og hver:-)

Elin Foss

Arnt sa...

God tur videre til N.Y. og resten av turen i Calefornien!! Fortsatt artig å følge med!!!

Anonym sa...

Hei Bent.Igjen, takk for en godt fortalt historie fra gårsdagens etappe.Jeg blir mer og mer imponert over din iakttagelesesevne og din hukommelse når det gjelder detaljer. Det er jo daglige "skolestiler" til toppkarakterer.Nå briljerer du også på Latin. Jeg måtte faktisk "google" på Gluteus Maximus og fant det svaret jeg nok forventet.(sår i ræ..) på godt norsk.Det er helt utrolig at du har fått denne gjengen til å følge med på disse etappene, uten noen form for uhell.Denne siste turen ned til SF langs kysten er flott, Vi hadde ikke noe topp vær og sikt,da vi kjørte den ruten. men jeg tror det er en meget klok beslutning ikke å basere avslutningsgdagen og hele den lange turen på de frytelig svingete veiene.Gleder meg til i morgen for å høre hvordan det gikk. Hils til kjente. mvh Harald

gmj sa...

Bra at du holder orden på flokken. Er jo ikke bare bare kan jeg tenke meg.

Håper sluttspurten blir som forventet og at dere får fint vær langs kysten.

Ikke så mye som skjer her i Kr. Sand by nei, men i morgen drar jeg på hyttetur med bymisjonen og padlegjengen til Mandal. Kos dere.

Klem Gye

Anonym sa...

Heisan:) Måtte le ang.den Hondaen.Husker da vi var nedover og Rolf fikk problem med Harleyen.Da kom der så tørt fra deg...skulle tro det var en Honda du hadde fått hehe.Det er til og med på filmen,så den kan du ikke komme deg unna.Ja må si jeg skulle gjerne hatt den turen, selv om forskjellige parter på kroppen er såre:)Det må jo være verdt alt av dette.Har vært veldig gøy å følge dere.God tur videre:) wenche.

Anonym sa...

Virkelig koselig å være med dere på turen ! Asiatisk mat og brus var vel ikke det helt store for "noen" ! Jeg blir med dere videre ! Klem til alle og da spesielt til Ellen og Bjarne ! Klem fra Eli !

Egil sa...

Oi., Oi--for en herlig disiplin og kontroll du har på gjengen. Dette gleder et "gammelt" militærhjerte. Ser ut som de alle har lært litt på denne turen. Ha en god tur videre. Hils

KARIANNE sa...

Hallo! Så utrolig bra kustus du har på alle disse menneskene. Her hjemme har vi begynt å telle ned til dere kommer hjem. Når barna våkner i morgen er det bare 5 dager igjen.... God tur videre til NY. Skulle så gjerne vært shoppingbuddies med verdens beste mamma( Ellen) der, ja. Stoooor klem Karianne.

Anonym sa...

Hei Igjen og takk for fin blog i dag også. Skjønner det er på grunn av at damene er med, tiden kan holdes. Du må hilse til Elisabeth og si vi savnet henne på styremøte idag, hils også masse til Eirin. Klem fra Randi

June sa...

Hei og hå. Har kost meg med blogg for flere dager tilbake. Har ikke vert inne på en stund, eksamenssurr i hodet mitt for tiden. Ser dere har hatt fantastiske opplevelser. Så noen feirer jul året rundt altså. Men her forleden så jeg en nissefigur planta i et bedd i songdalen, mulig noen songdøler følger samme tradisjon. Håper der alle får en fin tur videre på siste etappe med sykklene og kos der masse i storbyen.
Høst hilsen ifra Øvrebø :)

Anonym sa...

kjære Bent. Vet ikke hvor mye du har fått med deg av redningsaksjonen i Chile. 33 gruve arbeidere har sittet innesperret 622 meter under jorden i 69 døgn. For bare få minutter ble første mann av de reddet.
En historisk og utrolig redningsaksjon som har holdt meg våken i natt.
Har fulgt dette dramaet live og er både rørt og imponert. De firte ned en redningsmann først i en rakett lignende sak, og så kom en 31 åring opp som den første. En liten sønn sto og gråt da pappaen kom ut, kone og barn fikk stå helt først og ta i mot han.
Kanskje har du sett det, hele verden fulgte dette.
Så til deg. ha en god tur videre og hold deg til cola du :-) klem fra mamma som er veldig glad i deg.

Kai Jensen sa...

Halloen bent!

Har fulgt med på reisen, dine oppdateringer passer veldig bra med mine morgenturer på, ja du vet. Sitter og koser meg med bloggen din på min Iphone mens naturen gjør sitt. Så mange takk for trivelige stunder på, ja der du vet... Og fortsett å oppdater til samme tid :-)Ser ut til at dere har en kjempetur.

Hilsen Kai

Bent Olsen sa...

Hei Elin, tror nok de fleste har slurvet med solkremen på denne turen, men heldigvis har vi ikke hatt så mye sol hele tiden. :-)

Takk for det Harald! :-)

Kos deg på hyttetur Gye.

Takk for det Egil, er nok litt militær i lederstilen ja, men det er nok det eneste som funker med så mange på en slik tur. :-) De takler det bra ser det ut til.

Hei Kai, fint at jeg kan være til undeholdning...ja der du vet, så du får noen få dager til før det blir slutt en periode. Da er neste tur en ren fototur, men det går vel bra det også når du er der du vet? :-) Snakkes.

Anonym sa...

Les hele bloggen, ganske bra