søndag 3. oktober 2010

En koselig lørdag i SF....


Da var en koselig lørdag over i San Francisco, og vi har så vidt begynt på søndagen her over. Vi startet dagen med en mer eller mindre felles frokost i nærheten av hotellet med unntak av noen få som hadde problemer med å komme inn i døgnrytmen. Vi har en person som ikke har fått sovet på to døgn, så i går kveld fikk hun i seg noe sovemedisin, så nå håper vi at hun er kommet litt i gjenge igjen. Hun måtte sløyfe middagen i går kveld da hun omtrent så dobbelt, så det er ikke alle som takler 9 timers tidsforskjell like godt. Selv synes jeg det er verst når jeg skal hjem igjen, men det problemet får vi ta når den tid kommer.

Folk gikk stort sett rundt å kikket i butikker nede på pirene på Fishermens Wharf før vi klokken 1130 hadde samling i resepsjonen på hotellet. Derfra gikk vi i samlet flokk opp til sjømannskirka her i byen. Jeg hadde på forhånd avtalt med presten der at vi kom alle sammen, og vi var lovet grøt og nystekte vafler. Etter noen seige bakker opp til det som heter Russian Hills ankom vi kirka, og da tror jeg noen i gjengen begynte å bli rimelig klar for ei skål med grøt. Roger var litt skuffet over at det ikke var mandel i grøten, for han hadde så lyst til å vinne en marsipangris sa han! Tror han skal være fornøyd med at det ikke ble slik, og etter 3 uker her over kan det være noen og enhver som ser ut som en slik gris. :-) Det var en hyggelig samling hvor vi også traff en kar fra Kristiansand som hette Sødal. Sødal jobbet i kirken og hadde en del å fortelle om byen vi var i. Det er jo som kjent en utsatt plass med tanke på jordskjelv, og det er ikke så mange årene siden de hadde et skjelv som fikk ei av de store broene til å kollapse. Han fortalte at alle i byen bare ventet på det store skjelvet som statistisk sett kan komme når som helst. Han fortalte litt spøkefullt at vi bare burde komme oss ut av byen så fort som mulig. Samlingen ble avsluttet med at Eirin spilte litt piano slik hun pleier å gjøre når hun besøker sjømannskirkene, og det var en stor gjeng med mette nordmenn som vraltet ut av kirken glade og fornøyde etter dette.

Herfra delte vi oss litt opp, noen dro på Fishermens Wharf igjen, mens andre dro på litt shopping. Selv tok jeg taxi sammen med Terje og Ole Petter opp til en av byens Apple Store for å kikke på godsakene. Det er jo som julekvelden for gadgetfreaks som oss å komme inn på en slik butikk, og når vi vandret ut av denne hadde vi alle tre hver vår pose med masse moro i og et stort glis rundt nebbet. Blant annet kjøpte vi alle tre hver vår iPad. Først kjøpte Ole Petter og jeg iPad, men etter at Terje hadde sett oss leke litt med disse måtte han bare ha seg en han også. Veldig moro for små lekne gutter som oss!!! :-)

Etter noen timer med avslapping og lek med iPad var det samling igjen i resepsjonen kl 1930. Da var også Ole og Arne Henry med koner ankommet, så nå var vi samlet hele gjengen med unntak av Heidi som ikke kommer før om ei uke. Jeg hadde bestilt langbord til hele gjengen på en av de bedre restaurantene nede på Fishermen's, så her ble kvelden avsluttet for de fleste med god mat og drikke. Det er jo alltid noen i gjengen som har lakenskrekk og omtrent må skytes for å få de i seng, så disse tok seg en tur videre for å feire at Thor Hushovd var blitt verdensmester i sykling.

I dag er det en god del av gjengen som skal ut på Alcatraz å se på det beryktede fengselet. Selv har jeg vært der tre ganger tidligere, så jeg står over dette. Terje har fått sporet opp at det er en stor musikkfestival i byen med mange verdenskjente artister. Regner med at noen av oss vil få med noe av dette, men ellers blir det nok en rolig kveld. I morgen starter vi på motorsykkelturen nedover langs kysten av California, så det er noe alle har store forventninger til. Været er rimelig bra, men litt kaldt på grunn av en del havtåke. Dere hører fra oss igjen om ikke lenge, så heng på.

Mvh Bent

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei og bra å høre at dere er i samlet flokk (så godt som..) ikke spøk med hverken immigrasjon eller forsinkelser! igjen,- derer er i en vakker by og den bør nytes!!
Her på Mallorca nyter vi ca 28 grader i luften og nesten like mye i vannet. DET kler oss usedvanlig godt!
Hils alle jeg kjenner,- og nyt ipaden. Har du plass til en ekastra? ( bare tuller,- skal få en som ikke behøver å ligge i sideveska på tur:-)
God tur,- følger med:-)

Elin

Tiril sa...

Heihei.
Kos dere masse, det blir gøy å følge med på resten av turen :)

Anonym sa...

Hei Bent. Har ikke så mye å kommentere.Kommer nettopp fra Start- Tromsø, 1-1.Det stoRe idag var jo Thor Hushovd. En fantastisk prestasjon i en så stor internasjonal idrett.
God tur langs kysten. Jeg er spent på å høre hvordan det går på den svingete veien og så mange sykler med damer bakpå. Ha det godt.
mvh Harald

June sa...

Hei hei. Så var du påan igjen. Og ser ut som en flott gjeng du har med deg. Godt dere rakk flyet. Her har det vært øs øs øs øs pøs i hele dag. Håper dere får flott vær. Kos dere videre og nyt turopplevelsene. Hilsen June

Anonym sa...

Høres ut som dere har det kjempe gøy:) Kos dere videre:)

Lars Erik Nes sa...

Ser ut til å være en god start. Gleder meg fælt til å høre om Ellens erfaring med å sitte på mil eller mil på en harley :-)))

Mvh
Lars Erik Nes

Bent Olsen sa...

Tusen takk til dere alle sammen for hyggelige kommentarer. Moro at dere følger med.

Mvh Bent

Arnt sa...

Kos dere masse på turen og kjør forsiktig!!! Have fun!!

Anonym sa...

så koselig dere har det hils til besta og farfar (Ellen og Bjarne)
de må kjekke mailen sin og hils til alle andre.
dere må kose dere videre og jeg føleger med hver dag.

mvh Hedda.

Anonym sa...

Hei bent, er venner med Ellen og Bjarne, ønsker deg og de andre en flott tur, deg også bent gamle kollega
Hilsen
Nils Magne Løvrak (en gang Maritime Hydraulics AS)

Egil sa...

Hei Bent. Pappan til Elisabeth (fra Bergen) på lufta. Er spent på hvordan hun takler timer bak på sykkelen, (hun er tynn i baken.) Skal bli spennende å følge dere på turen. Du gjør en kjempejobb, stå på. God tur.
Hils kjente.
Egil

Bent Olsen sa...

Takk til dere siste også, skal viderbringe hilsener fra dere.

Nils Magne, hyggelig at du følger med!! :-)

Takk for den Egil, tror Elisabeth har klart seg fint den første dagen på sykkel. Det er jo ei jenet som tåler en trøkk, så det går nok bra. :-) Skal hilse til henne.

Mvh Bent

Lucy Mimi sa...

hei alle sammen!!! så bra å lese at dere har det fint:)
var det gøy å se michel jackson's hus?? det hadde jeg likt.
ps: hvis dere skal stoppe med en strand mamma, kan du være så snil å plukke en stein eller to?
jeg bryr meg ikke så mye hvordan den ser ut bare den er fra USA.

hilsen: Lucy Mimi