lørdag 9. oktober 2010

Dag 5, Plymouth.....en fin og rolig dag...

I dag har vi hatt en rolig og fin dag i et fantastisk vær!! Vi startet med å bruke halve dagen rundt Sonora og Jamestown som ligger bare noen kilometer unna der vi bodde. Tror de fleste trengte en soft start på dagen etter det som ble 47 mil dagen før i en del kaldt og vått vær. Vi var enige i at alle gjorde som de ville frem til vi skulle starte på kjøreturen klokken 1130, og da skulle alle starte med full tank. Selv tok jeg og en del andre turen ned til Jamestown og den lokale Harley-dealeren for å kikke litt i butikken, og vi avsluttet med en kald cola på byens eldgamle hotell. Nå kommer varmen, så i dag blir det ikke mye tøy på når vi kjører oppover.

Leif presterte å bli anholdt av stedets sheriff da han kjørte uten hjelm, men etter at sheriffen hørte lyden på det Leif kjørte rundt på, så var han i tvil om det var motorsykkel eller tørketrommel. Dermed slapp han bot. Neida, nå skal jeg ikke mobbe Leif mer for sykkelen, han begynner å bli litt lei av dette, og er rimelig rød i toppen til tider. Dermed er Leif fredet for resten av turen.....øhhh iallefall noen dager. :-)

Som sagt skulle alle stille med full tank når vi skulle starte dagen, men det var jo selvfølgelig en som ikke fikk med seg dette. Skal ikke nevne navn, men kan si så mye at Arne Henry ble mobbet en del for dette etter hvert. Vi fikk noe bensin på sykkelen til den det gjaldt mens gjengen sto å ventet, så var det bare å sette kursen nordover på Highway 49. Dette er en vei som slynger seg gjennom en masse byer som ble gunnlagt i gullgravertiden rundt 1850-årene. De fant gull her opp i 1848, og året etter dette strømmet det til folk fra hele verden for å søke lykken. Disse kom altså i 1849, og derfor har de også kalt denne veien for Highway 49. Folkene som kom over hit for å grave gull på den tiden ble kalt fourtyniners.

Vi hadde en kort stopp i en by som heter Sutter Creek, så her benyttet de fleste tiden til en is eller cola, mens noen få fikk i seg noe av sitt daglige behov for påfyll av nikotin i lungene. 20 minutter etterpå var vi på hjul igjen, og nå var målet en kafe rett bortenfor der vi skulle bo for en lunch. Arne Henry hadde en plass der som han mente kunne være greit å stoppe på, og utrolig nok så klarte de å serve hele gjengen med glimrende mat på rimelig grei tid. Her i Amerika har de ikke helt forstått det med jul og juletre over alt, så noen plasser står ennå juletreet ferdig pyntet, og det gjorde det her også. :-)

Etter alle hadde spist seg god og mett var det 500 meter bort til der vi nå skal bo i to dager. Vi har leid hytter på en campingplass, noe som ser ut til å fungere veldig bra. Alle ser ut til å kose seg, og vi har klart å losjere de enkelte inn på hytter sammen med de som de kjenner best.

I dag var det planlagt grillfest og vinsmaking på en av dalens mest kjente vingårder som ligger 3 km herfra, så det ble bare 1,5 time til dusjing og klargjøring av de ytre fasader. Terje som er avholds sa ja på strak arm til å være sjåfør frem og tilbake, så klokken 1700 startet han på det som måtte ble flere turer frem og tilbake. Vi kom opp på en fantastisk idyllisk plass, akkurat som man har sett på filmer a la Falcon Crest osv. Langbordet var dekket opp med gårdens rødviner, og biffene lå på grillen og godgjorde seg til sultne nordmenn som veltet inn på tunet. Undertegnede og Terje satt med hver vår cola og koste oss med maten, så det ble jo litt komentarer slengt over bordet til oss når man sitter på en av de beste vingårdene i California og nyter cola til maten. :-) Ja ja, vi har rygg til å bære det, og jeg er rimelig sikker på at vi har det bedre morgenen etter enn hva de fleste andre har. :-)

Vi fikk også besøk av et par kamerater som Arne Henry hadde fått seg her over. Han ene er fangevokter i det beryktede fengselet Folsom Prison, så det var litt spennende å høre noen av historiene fra innsiden av dette. Veldig hyggelig kar, men samtidig en du merket ville få respekt de fleste plassen han kommer. Han kom kjørende i en fantastisk bil, så de fleste, inkludert damene ble rimelig våte i øynene når han rullet inn på tunet. De ble fort kø om få sitte litt i bilen mens jeg som fotograf måtte forevige samtlige mens de satt der med det dollargliset i trynet. :-)

Etter at Terje hadde vunnet dansekonkurransen (hjelper å holde seg til cola), så ble det oppsamling og retur til hyttene våre for ei god natts søvn. Kjempekoselig dag, og et deilig vær!!!

Morgendagen ser ut til å bli spennende på mange måter, og vi er blant annet lovet en omvisning på Folsom Prison så langt han karen kan ta oss. Vi kommer nok ikke inn i fengselet, men noe får vi kanskje se. I tillegg er vi innvitert til samme karen for grilling i kveld, og det blir en tur opp til noen gullgraverområder etc. Følg med i morgen, så får dere se hvordan det har gått.

Mvh Bent

11 kommentarer:

Anonym sa...

Sååå spennende å komme til det fengselet, hørtes skikkelig morro ut. Og kan tenke med det var spennende med historiene hans også :)
Nå sitter Celine og ei venninne å ser barnetv og spiser lørdagsgott, så ho koser seg veldig her i Søgne :)
Ellers så savner vi deg og gleder oss til du er hjemme igjen.

Kos og klem fra jentene dine :)

Anonym sa...

Høres ut som dere har en fin tur, godt organisert av en utrettelig reiseleder;) Forstår du holder deg til Cola, he,he.
Pass nå på at ingen forsvinner i det fengslet, sikkert lett å ta feil av noen av dere og fangene;)
Hils kjente

Kristian

Jorunn N sa...

Hei hei

Flotte bilder,- og endelig ett av deg Bent!
Ser at dere storkoser dere.

Vi har hatt en fantastisk flott høstdag her hjemme idag. Nydelig sol, ubeskrivelige høst farger på busker og trær, ingen vind... veldig deilig rett og slett.
Fortsatt god tur til deg og gjengen

Vennlig hilsen
Jorunn

hedda sa...

hei jeg leita etter bloggen før i dag og da hadde den ikke kommet.
jeg begynte å lure men,så fant pappa ut at bloggen var kommet.
og nå skal vi se skal vi danse.
savner besta og farfar (Ellen og Bjarne)
gleder meg til dere kommer hjem. og jeg ser at dere koser dere.
jeg må hilse fra Hedda ,Frida ,Elin og Lars Erik.vi leser bloggen hver dag og det er like gøy hver gang.
hils Ellen og Bjarne og alle andre så klart. med hvelving hilsen Hedda. nuss nuss.

KARIANNE sa...

Jeg kan tenke meg det var deilig med en dags pause. Pappa (Bjarne), det var så godt å høre stemmen da du ringte i dag. Kan tenke meg mamma(Ellen) har kost seg ved bassenget i dag. Kos dere videre, glad i dere! Karianne

Anonym sa...

Hei igjen.Her kjenner jeg meg igjen. Det er jo bare noen uker siden vi var på rekognosering i området. Jeg trodde du hadde bevilget deg en meget velfortjent fridag med god mat og vin. Din pliktoppfyllelse for oss som følger med her hjemme fornekter deg ikke. Det ble cola og et klart "bloggerhode". Ha det fortsatt fint og hils kjente. mvh Harald

gmj sa...

Der var du jo.

Høres ut som dere har det veldig bra ja.

Ikke så dumt å være avholds nei, sette seg i bilen når som helst, våkne frisk og utvilt om morgenen etc. Mange fordeler ja.

Ha en fin tur videre. PS veldig fint hjemme for tiden, fine høstfarger, klar luft, padletur i morra. Livet OK ja.

Gye

MOD68 sa...

Hey hey Liv Bente - en hilsen fra gamlelandet : Er du på high-veien !?!
Vi har hatt mann& nydelig barn på middag - måtte teste ut det av julenissens reinsdyr mannen var med på å felle i forrige måned ;)
I tillegg har vi løst nesten all verdens prøblemer,selvfølgelig!
Nå må du ha det gøy, og kjør fornuftig ! Vi tenker på deg søtnos <3
oxo fra kristin of arvid

Anonym sa...

hei igjen Bent. Endelig et bilde av deg også, det var morro å se ditt blide åsyn, alle bildene var som alltid veldig bra, men likte best det av deg og Ole Petter :-))
så spennende at dere får se fengselet, er jo nokså beryktet også.
Skjønner ikke helt hvordan du/dere dumpet opp i denne vokteren, skal lese bloggen en gang til, kanskje du nevnte det.
her er alt bra og høstværet er nydelig for tiden. Savner deg og gleder meg til du kommer hjem. God tur videre, hils kjente. klem, glad i deg. Mamma.

Anonym sa...

Var meg som hadde lest bloggen for fort, nå skjønner jeg dette med fengselsbetjenten, bruker lese litt fort over først, så litt mer nøye. Så var det oppklart, får det med meg etterhvert :-)))) mamma.

Bent Olsen sa...

Takker igjen for mange og hyggelige kommentarer. Det er like moro hver dag. Skulle gjerne skrevet litt til hver av dere i min kommentar, men sliter litt med å få tid til dette. Mye å gjøre når man tar med seg en så stor gjeng på tur, og det er viktig med nok søvn foran lange dager på sykkelen.

Tusen takk igjen, og jeg håper dere fortsetter å følge oss.

Mvh Bent