søndag 17. oktober 2010

Nå starter hjemturen.....


Hei igjen dere, her kommer siste innlegg fra denne turen, så nå blir det en stund til dere hører fra meg igjen.

Vi har nå hatt en del dager i New York, og de første av deltakerne reiste hjem allerede i dag. I morgen reiser de fleste andre hjem, mens Terje og Leif blir et par dager til her over. Hadde meg en tur på byen i kveld for å spise middag sammen med noen av de andre, og når jeg kom hjem til hotellet igjen sto ett av parene utenfor hotellet og var nokså fortvilet. Det sto lapp på hotellrommet deres at de var sjekket ut av hotellet, og de kom ikke inn med nøkkelen sin. Ble helt kald nedover ryggen, og tenkte en stund at nå har jeg dritt meg ut, det måtte jo komme før eller siden med så mange deltakere osv. Vi fikk nå åpnet rommet deres så de kunne finne frem flybillettene for å sjekke, og vi ble enig i å møte på rommet mitt så fort som mulig. Jeg fant frem alle papirene, og der sto det at de skulle reise hjem i dag, så de var rett og slett akterutseilt. Heldigvis tar jeg vare på alle mail som jeg mottar og sender når jeg arrangerer turer, og fant frem mailen med påmelding fra disse. Der viste det seg at jeg hadde bestilt riktig, og at de hadde oversett dette selv. Ringte til reisebyrået i Norge, og i verste fall må de ut med i overkant av kr. 20.000,- for å få ny billett. Venter på at det skal bli morgen i Norge nå, så kan de få sjekket om SAS er villig til å ordne noe greit for disse. Heldigvis var det plass på hotellet som vanligvis tar over kr. 3000,- pr natt, og vi fikk rommet deres til kr. 1.200,-. Skikkelig kjipe greier, så nå er det bare å krysse fingrene for at SAS kan hjelpe oss litt med dette.

Ellers har det blitt en del shopping, og jeg har vurdert om det må opprettes et krisesenter for frustrerte herremenn som ligger her over med kredittkortene nede i ei bøtte med is for å kjøle de ned!!?? Kan liksom se hvordan fortvilelsen vokser for hver dag hos enkelte, mens kontoen synker proporsjonalt med antall timer damene er på farta. Selv hadde jeg og noen andre et lite rush på byens fotobutikk samt Applestore, så det ble en del poser som ble fraktet til hotellet etter dette. :-)

I går var vi på konsert med gamle legendariske Dionne Warwick. Det ble noe skikkelig trøtte greier og musikken passet best for de med blått hår og spaserstokker!!! Ivar Ruste og husker du svingte atskillig bedre enn dette, så det var med stor glede vi tuslet ut av lokalene etter en stund.

Mens vi har vært i NY har vi vært spredd for alle vinder. Det er faktisk noen i gjengen jeg ikke har sett etter vi kom. Det var meningen at vi alle skulle ha en felles middag på fredags kvelden, alle var så enig i dette. Styrte en god del for å få til en plass som kunne håndtere 29 stykker på en fredagskveld, og etter masse frem og tilbake samt en del dollar i tips, fikk jeg beskjed av noen av de andre at de hadde bestemt de heller ville gå på konsert!!! Konserten var den jeg tidligere har nevnt med Dionne Warwick. Jeg ga beskjed at da fikk disse ordne med avbestilling, for han var rimelig rød i nepa han jeg hadde fått til å hjelpe med bestillingen. Han hadde ringt rundt halve NY før han endelig fikk tak i noe, så jobben med avbestilling hadde jeg ikke lyst å ta. :-)

Ellers har vi stort sett tuslet rundt litt i gatene her, vært i Central Park hvor det er en minneplass for John Lennon, vært borte ved huset hvor han bodde og siden skutt ned og drept. Det er en by med utrolig mange rare og spesielle mennesker, masse triste skjebner og en by som aldri sover. Det er uansett når man går ut på gatene, så er det full fart over alt. Dette kjenner jeg blir veldig stressende over litt tid, så nå er jeg virkelig glad for at jeg skal hjem i morgen!!! Har vært 2 måneder på tur nå, så endelig er dette maraton over. Nå ser jeg frem til en rolig høst hjemme i Kristiansand med fine turer i skog og mark, Torgrims beste med brunost og melk, gode venner og familie, skjønne perla mi Celine som jeg er bestefar til osv osv.

Dette har vært en skikkelig svenneprøve i å arrangere tur, og på forhånd hadde jeg ikke trodd det skulle bli så mye arbeid som det har vært. Har hatt en del søvnløse netter hvor jeg har tenkt på alt som har kunnet gå galt, dobbeltsjekket og sjekket igjen etc. Det er et par småting jeg ville ha gjort annerledes, men bortsett fra dette har alt gått helt på skinner, da med unntak av at et par har tatt feil hjemreisedag. Er faktisk godt fornøyd med meg selv og jobben jeg har gjort, og det virker som de fleste andre også er det. Vil også takke Berg-Hansen reisebyrå for en veldig god jobb og oppfølging, de har vært til uvurderlig hjelp under hele planleggingsprosessen.

Ha det bra der hjemme, så sees vi snart.

Mvh Bent

8 kommentarer:

gmj sa...

God tur hjem Bent.

Gye

Arnt sa...

Reiser gjerne med deg som reiseleder jeg!!
Ha en fin tur hjem!!

Snakkes!

Arnt

Anonym sa...

godt jobba Bent. Ikke alltid det går som det skal, tenker på felles middag som avskjed. Det syntes jeg var rart ikke alle ville, men vi mennesker er jo så forskjellig.
Du har virkelig stått på og gjort det til en grei tur for alle tror jeg. Stolt av deg.
Koselig at du blir hjemme litt nå, hele familien savner deg. Ring/meld meg når du har landet trygt hjemme. Vi ses en av dagene, god klem og god tur hjem.
Takk for "turen" mamma.

Karianne Nes Frøyså sa...

Takk for noen flotte innlegg her på bloggen. Synes du har vært utrolig flink til å organisere. God tur hjem, klem fra Karianne

Anonym sa...

Hei Bent og"takk for turen": Jeg har jo vært frempå med velfortjent skryt så mange ganger at det blir gjentagelser.Håper bare at alle deltagerne har hatt vett til å sette pris på det.Jeg vet jo hvor mye arbeid og kompetanse du legger i dette, for at andre skal ha det greit.Gleder meg til å treffes og god tur hjem. mvh Harald

June sa...

Hei hei. Du og dere andre må ha en virkelig god tur hjem. Reiselederjobben har du jo bestått med glans. Så når du er hjemme får du legge deg litt i hi og sove ut litt. Håper hjemturen går bra.

Bent Olsen sa...

Hei og tusen takk for kommentarene i denne bloggen, samt de tidligere bloggene. Flere av dere har vært jevnlig inne med en hyggelig hilsen, og dette har jeg/vi satt veldig stor pris på!!! Håper jeg ser dere igjen på fremtidige turer, og minner om at det går ann å legge inn mailen sin der det står abboner på blogg. Da vil dere få tilsendt en mail når det begynner å skje noe igjen.

Ha det bra så lenge, og igjen takk.

Mvh Bent

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk