lørdag 2. oktober 2010

På plass i San Francisco igjen....

Hei igjen dere, da var vi på plass i San Francisco igjen. Det er bare en snau måned siden jeg var her sist, og nå bor vi på akkurat det samme hotellet jeg hadde den gangen.

Reisen over hit som tok bortimot 24 timer gikk stort sett bra. Kjell hadde litt problemer når han skulle sjekke inn i Norge, for de kunne ikke se at han hadde søkt om visum slik alle må gjøre nå når de skal til USA. Kjell mente bestemt at han hadde ordnet med dette på forhånd, og etter mye om og men fant de ut at Kjell hadde byttet pass siden han hadde fått innvilget visum, og da stemte ikke passnummmeret med søknaden lenger. De fikk heldigvis ordnet dette, og en svett Kjell kom omsider videre.

Vi fløy via København, og der gikk flybyttet veldig greit, men når vi skulle bytte fly i Washington fikk vi litt problemer. Vi hadde i utgangspunktet 2,5 timer på oss der, men flyet vårt var 1/2 time forsinket på grunn av sterk motvind, og når vi i tillegg kom inn i den KØEN i imigrasjonen skal du ha takk!! Spurte en myndig dame der om det var en egen kø for de som holdt på å miste flyet, men fikk et kontant NEI til svar. Etter litt tid spurte jeg henne om det var mulig å gi beskjed til flyet at alle var i komminga, men fikk samme kontante NEI tilbake. Takket henne for god service, og fikk noen sure ord tilbake. Har ofte undret meg over måten de som jobber i imigrasjonen behandler gjestene som kommer for å besøke landet deres!!?? De ser ut som de har drukket eddik hele gjengen, og at de er jagd inn i en jobb de hater mer enn noe annet. Her kommer det tusenvis av turister som er villige til å bruke pengene sine i et land som allerede hangler økonomisk, så blir man behandlet som kriminelle utskudd de helst vil bli kvitt!!! Må vel passe meg for å kritisere de for mye her, ellers blir jeg vel nektet innreise for resten av livet.

Jeg kom meg omsider gjennom galskapen som første mann, og vi var enige i at jeg skulle løpe til gaten for å holde igjen flyet. Først må jeg finne baggasjen, så gjenom ny kø i tolla, deretter må jeg få baggsjen inn igjen på rullebåndet, så ny kø gjennom sikkerheten hvor du da omtrent på kle av deg til du står i underbuksa. Etter dette blir det en løpetur som må ha vært noen km gjennom flyplassen, for vi hadde selvfølgelig gate så langt bort som det gikk ann å komme. Når man da bare har 30 minutter på alt dette, og i tillegg bærer på en tung fotobag og dataveske, så går tiden fort. Da noen få av oss omsider kom til gaten så pep det som ei gammel sekkepipe i lungene mine, og det meste jeg hadde fått på meg av tøy etter sikkerhetssjekken var gjennomvått!! Vi klarte å holde igjen flyet slik at alle kom seg med, så nå er vi klare for å starte på en tre ukers ferie som har vært planlagt i to år.

Programmet i dag er tur til sjømannskirka klokken 1200 for å spise grøt, og i kveld har vi bestilt bord på en kjempefin restaurant klokken 2000. Der er vi lovet langbord med utsikt til sjøen og Alcatraz som ligger rett ut i bukta her. Utover dette blir det sikkert litt shopping og utforsking av byen. I morgen skal en god del av gruppa ha seg tur ut til Alcatraz for å se på det beryktede fengselet, og noen har tenkt å leie seg sykkel for å trå rundt litt i byen. Mandag morgen starter det som er den egentlige turen, nemlig rundturen på Harley-Davidson i California, så det ser alle 33 frem til.

Kommer tilbake med litt bilder og tekst fra tiden her i San Francisco, så bare følg med videre. Håper også noen tar seg tid til en kommentar, og skulle dere ønske å sende en hilsen til noen av deltakerne på turen, så formidler jeg dette videre.

Ha det bra så lenge.

Mvh Bent

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bent. Var tidlig påan i dag for å se om duhadde vært på bloggen i går kveld.Disse flyplass opplevelsene misunner jeg dere ikke.Men dagene i SF kunne jeg gjerne ta om igjen og du er jo en suveren guide.Det blir sikkert hyggelig på Sjømannskirken og på Fishermans Wharf i kveld. Men dere skal gjøre det det godt om det blir bedre enn hos oss som skal ha årets første lutafisk måltid med øl og akevitt. Det nest beste jeg vet!.Ha det riktig hyggelig og hils Eirin og andre kjente.mvh Harald

gmj sa...

Ja det er jo for jævlig at en blir møtt på en slik måte i et land en ønsker å besøke. Har vært en gang i USA, men da i 3 mnd med bil. Har ikke noe spesielt ønske om å reise tilbake, da heller Canada.

Så gøy at du blogger igjen, så har jeg noe å glede meg til. Alt vel her og tilbringer ganske så mye tid på Elixia ja. Har begynt å gå på andre timer enn spinning, og det er drit gøy. Så blir det en del turer i skauen i høstfarger.

Gi lyd når du kommer hjem, så kan vi kanskje dra på utstillingen til Lars Verket. Hils kjente.
Klem Gye

Sara sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sara sa...

Hei mormor og morfar (Ellen og Bjarne) Så gøy å lese på bloggen. Vi tenker på dere. Klem fra Sara!

ELI sa...

Så bra at dere kom dere gjennom både det ene og andre . Litt kjedelig start på en ferie . Men nå går vel alt på skinner . God klem til Ellen og Bjarne og dere andre også ! Jeg er liksom med på turen !!!!

Per Ødegaard sa...

Ellen & Bjarne: Nå ser vi at bloggen er oppe og går, og vi kommer til å følge med daglig. God tur! Bodil & Per.

Per Ødegaard sa...

Ellen & Bjarne: Nå ser vi at bloggen er oppe og går, og vi kommer til å følge med daglig. God tur! Bodil & Per.

Anonym sa...

Nå ble jeg skikkelig overrasket.
Kom du først ut av flyet, først gjenom imigrasjonen, først med bagasjen og først inn i neste fly. Nesten ikke til å tro :-)

På den annen side, ha en knakende god tur.

Mvh,
DagH

Janken sa...

He he he, de er så gale der nede at det går ikke ann :) Vi skulle bare mellomlande i Atlanta og måtte gjennom et INTERVJU om hvorfor vi var der (seff) hva vi skulle i Mexico hvem den ene kofferten vi hadde med oss tilhørte og om vi var sikre på at vi ikke hadde pakket med oss noen bryllupsgaver vi ikke kunne stå inne for. DETTE + selvfølgelig inn og utsjekking, toll, avkledning osv osv, bare for å mellomlande. Artig gjeng. Håper dere koser dere masse på turen! Husk å kjøre forsiktig :))) Hils mamma. Klem fra Janken! Frank hilser også.

Tuva sa...

God tur videre og hils masse til mamsen (Elisabeth) fra meg!

Hilsen fra Tuva i Australia :)

Anonym sa...

kjære Bent. Hørtes ut som en stressende tur, godt dere kom greit med flyet alle sammen.
Håper alt vil gå på skinner heretter og at dere blir heldige med vær og vind.
Vær forsiktig og kjør pent, ha en fin tur alle sammen og hils Eirin.
gleder meg til neste blogg. klem fra mamma.

kjetil sa...

Hei Bent. Høres ut til å bli en kjempetur. Hils så mye til yndlingssvigrinna mi Elsa. Og ellers til de andre også. Kjetil

HEKR sa...

Hej til jer alle på turen, vi glæder os til at følge jer på hele turen, og vi ønsker jer alt held og lykke. Der skal lyde en speciel hilsen til Ellen og Bjarne Nes
1000 knus fra Hanne og Henning i Vinderup

Bent Olsen sa...

Hei dere alle sammen, og tusen takk for mange hyggelig kommentarer. Alle hilsener er bringt videre, og de hilser tilbake.

Til deg Dag Harald, ikke den spydige tonen takk!!!! :-)

Mvh Bent

Love Kpop sa...

I like to get up early to go out and breathe fresh air. I feel that it is good for health and a good habit
http://19216811ll.com