tirsdag 10. februar 2009

Bra start på turen!!!


Hei dere, da er vi i gang med fotograferingen. Vi har hatt to økter i dag, en på morgenen og en på kvelden. Vi har hatt strålende sol, men kaldt så det holder! 22 kuldegrader, så jeg måtte ha en tur i badekaret på ettermiddagen for å få følelsen igjen i beina. Merket ikke at jeg var så kald på føttene før jeg kom på rommet, men fingrene var uten følelse i lang tid etterpå. Var vanskelig å betjene kameraet på slutten, men noen bilder ble det jo. Må vel betrakte starten som vellykket, men jeg har tullet litt med det nye utstyret i dag. Har gått over fra Canon til Nikon, og har ikke helt fått dreisen på fluktfoto med dette ennå. Kommer til å ringe en av de proffe i Norge i morgen for å få noen tips.

Vi har sett to ugler i dag, men jobbet med den samme hele tiden. I morgen tidlig skal vi prøve oss litt på den andre. De har meldt regn som skal fryse til is med en gang det treffer bakken, så det kan kanskje bli litt nye utfordringer. Jeg har ikke tatt med meg så mye varmt tøy, for jeg ville spare litt på vekta. Mulig dette har vært et dumt valg, men jeg klarer meg vel med litt frysing noen dager. :-)

Nå er det kvelden her og vi har fått oss en god middag. Merker at jeg ikke er helt inne i den nye døgnrytmen ennå, så selv om klokka bare er 2030 er jeg klar for senga. Vi skal opp 0530 igjen, så det kan egentlig bare være greit å legge seg nå. Kai sovnet klokken 20 i går kveld, så det er ikke mye selskap i den karen ennå.

Ellers vil jeg si takk til alle som har lagt inn kommentarer på bloggen min! Jeg synes det er veldig hyggelig, og jeg håper dere fortsetter med det. Det er med på å motivere meg til å legge ut nye blogger, så hvis dere ønsker å følge med på turen er det bare å stå på. :-)

Ha det bra så lenge.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Spennende å følge med hva som skjer med dere. Skriv gjerne ennå litt mer om opptaksforhold og andre ting rundt fotograferingen av snøugla.Iallefall spennede lesing.Lykke til videre.Mvh Robin Jenssen

Elisabeth sa...

Hei Bent!
Spennende nok en gang å følge deg på turen sånn fra "skjermen". Gratulerer med 3.plassen i NM. Var jo så heldig å få se både det bildet og flere knallgode blinkskudd på grøtfesten med Vennesla fotoklubb i desember!Hvis det kan være en trøst, er det kaldt og snø i Kristiansand også. Meg og naboen strever med å holde hekken fri for snø, må tenke på våren og sommeren også. Kos dere videre på tur! Gleder meg til fortsettelsen. Klem Elisabeth

Anonym sa...

Kjære Bent. Gratulerer med det fine bilde, en vakker fugl. Men det er jo dumt at du ikke har tatt med deg varme klær. Du bruker jo alltid å ha alt under kontroll, kan du ikke kjøpe deg noe så du ikke blir syk, du er jo ikke så herdet for tiden. Var morro at ugla var der og at dere får fine bilder. ha en fortsatt god tur. Vi tenker på deg. Glad i deg. Klem fra mamma.

Grethe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Hei kjekken!
Et vakkert bilde av en vakker fugl!
Blir spennende å følge med deg videre på turen..Gratulerer med 3.plassen i NM!Fantastisk bra:-)Kjenner jeg deg rett er det trolig mer å hente.Her er også -22 kalde grader brrr.Hadde en fantastisk tur over vidda/Ustaoset som startpunkt, i strålende sol i går!Lykke til videre Bent!Take care!Skal hilse fra Kim i Mexico.Klem fra Siss..

Grethe sa...

Heisann!
Du kan'ke klage på at det er kaldt når du bare pakker bermudashorts og hawaiiskjorte!!! Hallooo... Det er Canada vi snakker om! Snøugle=snø=kaldt! Du får sette deg tettere inntil Kai for å holde varmen.:-) Flott bilde, forresten! Ja, også gratulerer igjen med 3. plass og flott premie! Lykke til med jakten! Klem fra Grethe

Thomas sa...

Flott bilde av snøugla. Fortsett med hyppige oppdateringer av bloggen. Gleder meg til å følge ekspedisjonen deres videre.
Lykke til!

Anonym sa...

Bra dere får utbytte av turen!
Det er kaldt i Valdres også med 24 kuldegrader akkurat nå, men uten vind, Nikon og uskarpe bilder er vel ikke noe nytt fenomen?? Men du kan finjustere fokuseringen med slarken i fatningen :-) Neida, jeg ser av bildene dine at du neppe får mye bra fluktbilder, noe som ikke er lett med såpass liten kontrast i bildene....

Mvh
Ole Jørgen

Lars sa...

Her var det mye spennende!
Ser at du fryser litt på bein og hender. Snakket med en av fotografene til Imax i et bryllup forleden, og han fortalte at de hadde noen "teposer" de knakk som ble varme. Disse la de i hansker og sko. Så avga de varme noen timer før de måtte byttes/lades.
Regner med du kan få tak i dette der borte. Foto er jo ganske så stillestående greier... :) Men du verden så flott start du hadde på denne turen. Jeg er mektig imponert!

Terje Sylte sa...

Trivelig å kikke innom blogen din Bent å se oppdateringer fra turen. Ser at dere har hatt vanskelige lysforhold med flatt lys -som gjør fotojobben vanskelig, om du har Nikon eller Canon.Lykke til videre på turen. Jeg, Kjartan og Tom gleder oss som unger for å komme bort å oppleve det samme om 10 dager.

Anonym sa...

Hei igjen

Ser det ble en stygg skrivefeil i mitt forrige innlegg, og det ble feil... Det jeg mente er selvfølgelig atjeg ser av bildene at det blir mange skarpe og bra bilder...

Mvh
Ole Jørgen

Bent Olsen sa...

Hei Ole Jørgen, så det var en skrivefeil ja, men du er tilgitt. :-) Nikon har vel egentlig fungert veldig bra, er nok bare litt for kravstor kanskje. Skjønner jo at med dette lyset må man regne med noen bomskudd også. Vi snakkes.

Mvh Bent